Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Περί ΠΑΣΟΚ και "ανασχηματισμού".

Διαβάζω διάφορα σενάρια για τον ανασχηματισμό του ΠΑΣΟΚ. Ότι δήθεν ο Παπανδρέου δίνει την πρωτοκαθεδρία στον Βενιζέλο ή ότι ο Βενιζέλος πλέον αποφασίζει με εκβιασμό του στυλ "βάλε με εκεί αλλιώς θα σε ρίξω" κλπ.

Δεν το νομίζω. Και εξηγώ γιατί: ....


Αν και ο Βενιζέλος πράγματι μπορεί να ρίξει τον Παπανδρέου με τους φίλους που έχει στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ δεν έχει κανένα νόημα η θέση του υπουργού οικονομικών για αυτόν, εκτός αν... θέλει να ρίξει τον Παπανδρέου. Και αυτό μπορεί να το κάνει έτσι κι αλλιώς.

Οπότε τι μπορεί να συμβαίνει; Αντίθετα ο Παπανδρέου εκβιάζει τον Βενιζέλο κάπως και τον τοποθέτησε στην μόνη θέση που μπορεί να τον εξοντώσει πολιτικά; Έτσι ο Βενιζέλος δεν θα έχει επιλογή πλέον. Η θα πρέπει να κάνει ότι έχει αποφασιστεί, μήπως και τον κρατήσει ο Παπανδρέου, ή θα πρέπει να τον ρίξει χωρίς να παραιτηθεί ο ίδιος. Πως; Μα φυσικά  ζητώντας να ψηφιστεί το μεσοπρόθεσμο από 180 βουλευτές, όπως έχει ήδη προτείνει. Όταν δεν θα ψηφιστεί, ο Παπανδρέου δεν θα έχει άλλη λύση από το να παραιτηθεί.

Επειδή όμως ο Παπανδρέου ξέρει να κρατάει τον εαυτό του στην πρωθυπουργική καρέκλα και το έχει αποδείξει σε δυσκολότερες καταστάσεις, δεν νομίζω να ισχύει κάτι από τα παραπάνω. Προσωπικά πιστεύω ότι έχει συνεννοηθεί με τον Βενιζέλο και του έχει υποσχεθεί ότι θα τον χρήσει διάδοχό του, αρκεί να τον βοηθήσει να κρατήσει το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία όσο γίνεται περισσότερο. Και ο Βενιζέλος το κάνει ευχαρίστως καθώς είναι ο μόνος τρόπος να μην έχει άλλους αντιπάλους όταν θα έρθει η ώρα της διαδοχής.

Εξάλλου όπως έχει αποδειχτεί, όταν οι οπαδοί του ΠΑΣΟΚ χάνουν την εμπιστοσύνη τους στο κόμμα, αρκεί ένας άλλος να τους πει τα ίδια ψέμματα και τα πίστεψαν ξανά.

Το παν είναι να εφαρμοστεί το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα έτσι ώστε οι φίλοι του Παπανδρέου να βγάλουν Δις από την καταστροφή της χώρας.

http://vaspersview.blogspot.com/2011/06/blog-post_2458.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: