Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Πέρα από το Όσλο


Από τον ΧΑΡΗ ΜΠΟΤΣΑΡΗ

Αμέσως μετά την έκρηξη στο Όσλο και πριν ακόμη γίνει γνωστό το μακελιό που ακολούθησε στο νησί Ουτόγια, τα συστημικά διεθνή ΜΜΕ έσπευσαν να ενοχοποιήσουν την Αλ Κάϊντα, κάποιες άλλες ισλαμικές οργανώσεις, ακόμη και τον Μουαμάρ Καντάφι της Λιβύης.
Ο επικεφαλής των ειδήσεων στο CNN, Γουόλφ Μπλίτσερ (πρώην εκπρόσωπος  Τύπου της American Israel Public Affairs Committee και ανταποκριτής της  Jerusalem Post), ξεκίνησε το απογευματινό δελτίο δηλώνοντας ότι «πίσω από την έκρηξη στο Όσλο βρίσκεται η Αλ ΚάΪντα».
Η λονδρέζικη “The Sun” του Ρούπερτ Μέρντοχ κυκλοφόρησε έκδοση με τίτλο: «Η  11η Σεπτεμβρίου της Νορβηγίας,  η Σφαγή της  Αλ Κάϊντα» (ο εβραϊκής καταγωγής Μέρντοχ  βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα για τις παρακολουθήσεις  που έκαναν τα έντυπά του).
Τα ισραηλινά μπλογκς δημοσίευσαν «ανάληψη ευθύνης» για το Όσλο από μια παντελώς άγνωστη οργάνωση που την κατονόμασαν ως  “Ansaral-Jihad al-Alami” και η «είδηση» αναπαράχθηκε αμέσως από τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία.
Μετά τη σύλληψη του Άντερς Μπρέϊβικ άρχισαν τα περί «Χριστιανού ακροδεξιού» και δεν υπήρξαν αναφορές για την εμπλοκή του με τις Στοές(η φωτογραφία του με την «ποδιά» κόπηκε στη μέση και τα ρούχα ονομάστηκαν ...στολή), ούτε για τις φιλο-σιωνιστικές του απόψεις (κατηγορούσε τους κληρικούς ότι φορούν τζινς  για να διαδηλώνουν υπέρ των Παλαιστινίων).
Φυσικά δεν έγινε καμιά αναφορά για την προσήλωση του Μπρέϊβικ στους  Αμερικανούς ισλαμοφοβικούς σιωνιστές, όπως ο Ρίτσαρντ Πάϊπς και η Παμ Γκέλερ, ούτε για τα σιωνιστικά άρθρα του δράστη στην ιστοσελίδα του Νορβηγού δημοσιογράφου Χανς Κρίστιαν Ρούσταντ που είναι ένθερμος υποστηρικτής του Ισραήλ.
Ούτε λέξη στα συστημικά ΜΜΕ  για τις σχέσεις Μπρέϊβικ με ανθρώπους που ανήκουν σε φιλο-Σιωνιστικά και ακροδεξιά αντιμεταναστευτικά ισλαμοφοβικά πολιτικά κόμματα της Ευρώπης, όπως το Προοδευτικό Κόμμα Νορβηγίας, το Κόμμα Ελευθερίας της Ολλανδίας, το Κόμμα των Αληθινών Φινλανδών, το Λαϊκό Κόμμα της Δανίας, την Αμυντική Λίγκα της Βρετανίας, το Κίνημα Πολιτών της Γερμανίας, το φασιστικό γκρουπ Nordiske της πατρίδας του και το Tea Party των ΗΠΑ.
Τα ευρωπαϊκά αντι-Ισλαμικά ξενοφοβικά δίκτυα συνδέονται με τις προκλητικές δημοσιεύσεις των σκίτσων του Μωάμεθ από τη νεο-συντηρητική εφημερίδα της Δανίας  Jyllands-Posten και τη ΝορβηγικήDagbladet, ενώ οι οπαδοί τους υποστηρίζονται ιδεολογικά από τον Σιωνιστή Μπερνάρ Ανρί Λεβί.
Ο Γάλλος φιλόσοφος Λεβί είναι φίλος του Νικολά Σαρκοζί αλλά και επιστήθιος φίλος του Ντομινίκ Στρος Καν, καθώς  και ένας από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές  των ανταρτών που μάχονται για την ανατροπή του Μουαμάρ Καντάφι στη Λιβύη.
Η Νορβηγία ανακοίνωσε ότι θα ανακαλέσει το μαχητικό της αεροσκάφος που παίρνει μέρος στις επιχειρήσεις ΝΑΤΟ στη Λιβύη και επίσης ότι θα αναγνωρίσει την ανεξαρτησία της Παλαιστίνης στη Γενική Συνέλευση ΟΗΕ τον Σεπτέμβριο.
Ενώ πληθαίνουν ολοένα και περισσότερο οι ενδείξεις ότι η Νορβηγία επλήγη από κρατικά οργανωμένο και χρηματοδοτημένο τρομοκρατικό χτύπημα, τα συστημικά διεθνή ΜΜΕ  απέφυγαν να αναφερθούν στα πολιτικά προβλήματα που προκαλεί η κυβέρνηση του Όσλο σε ένα συγκεκριμένο κράτος και στους συμμάχους του.
Οι μυστικές υπηρεσίες και η αστυνομία της Νορβηγίας  έχουν αντιμετωπίσει επιχείρηση της Μοσάντ στη χώρα τους όταν στις 21 Ιουλίου 1973 δολοφονήθηκε στο Λιλεχάμερ ο Μαροκινός Αλί Χασάν Σαλαμέχ που θεωρήθηκε άδικα ότι ήταν αρχηγός της Παλαιστινιακής τρομοκρατικής οργάνωσης  «Μαύρος Σεπτέμβρης».
Οι Νορβηγοί  συνέλαβαν τότε τους πράκτορες  που δολοφόνησαν τον Σαλαμέχ και αποκαλύφθηκε επίσης  ένα μεγάλο δίκτυο που διέθετε ασφαλή σπίτια και πράκτορες της Μοσάντ εν υπνώσει.
Οι ευρωπαϊκές μυστικές υπηρεσίες γνωρίζουν ότι  η συντονισμένη επίθεση στα τραίνα της Μαδρίτης (22 Μαρτίου 2004) όπως και στα λεωφορεία και στο μετρό του Λονδίνου (7 Ιουλίου 2005) δεν ήταν επιχειρήσεις της Αλ Κάϊντα αλλά οργανώθηκαν από εσωτερικούς εξτρεμιστές.
Η επίθεση στη Νορβηγία είχε σκοπό να τρομοκρατήσει την κοινωνία και να πλήξει την αξιοπιστία της κεντρο-αριστερής κυβέρνησης του Γενς Στόλτενμπεργκ, ενώ τα ΜΜΕ επέμεναν ότι η βόμβα και οι δολοφονίες  στο νησί Ουτόγια ήταν έργο ενός μόνον ανθρώπου αν και έγιναν εκτεταμένες συλλήψεις  και  ανάμεσα στους υπόπτους είναι και ένας «μελαχρινός που δεν έχει νορβηγικά χαρακτηριστικά».
Στις 3.26΄ τοπική ώρα έγινε η έκρηξη του παγιδευμένου με ΑΝFOαυτοκινήτου έξω από το γραφείο του πρωθυπουργού της Νορβηγίας και κοντά στο υπουργείο Πετρελαίου και Ενέργειας, καθώς και πλησίον της μεγαλύτερης εφημερίδας στη χώρα, Verdens Gang.
Οι δολοφονίες των νεαρών στο νησί Ουτόγια άρχισαν στις 4.50΄ το απόγευμα και μόλις στις 6.20΄ κατέφθασε στο νησί η ομάδα “Delta” των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας και ο Μπρέϊβικ παραδόθηκε ήσυχα.
Ο επικεφαλής της αστυνομίας της Νορβηγίας, Σβέϊνουνγκ Σπονχάϊμ, δήλωσε ότι «γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό ενός  μεγαλύτερου δικτύου» και πως δεν πιστεύει στη θεωρία του «μοναχικού λύκου» που αναπτύχθηκε  από τα συστημικά δυτικά ΜΜΕ.
Η συμμαχική κυβέρνηση Εργατικών-Σοσιαλιστών της Νορβηγίας  έχει ενοχλήσει με την φιλο-Παλαιστινιακή της πολιτική τις ΗΠΑ, το Ισραήλ, τη Βρετανία και άλλες  χώρες, ενώ έχει ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών σε σιωνιστικές και αντι-Ισλαμικές οργανώσεις στην Ευρώπη και στη Β. Αμερική.
Τον Αύγουστο 2010 τα ασφαλιστικά ταμεία της Νορβηγίας απέσυραν επενδυτικές καταθέσεις από δύο εταιρείες του Ισραήλ που ελέγχονται από την Africa Israel Investments και τη θυγατρική της Danya Sebusιδιοκτησίας του Λεβ Λέβιεβ.
Από τις αρχές του έτους η νορβηγική κυβέρνηση από κοινού με τη Νορβηγική Ένωση Ειρήνης και την  Ένωση Ενέργειας και Τηλεπικοινωνιών υποστηρίζουν το εμπάργκο της Επιτροπής EuropeanBoycottDivestmentand Sanctions (BDS) κατά του Ισραήλ.
Η ηγέτις της Σοσιαλιστικής Αριστεράς, Κρίστεν Χάλβορσεν, κάλεσε για στρατιωτική δράση εναντίον του Ισραήλ σε περίπτωση νέας επίθεσης στη Γάζα και έλαβε μέρος σε αντι-ΗΠΑ/Ισραήλ πορεία που διοργανώθηκε τον Ιανουάριο στο Όσλο.
Ο Εργατικός υπουργός Εξωτερικών της Νορβηγίας, Γιόνας Γκαρ Στόερε, δέχθηκε σκληρή κριτική από τα εβραϊκά λόμπις επειδή σύγκρινε τη συμπεριφορά των Ισραηλινών προς τους Παλαιστινίους με τη συμπεριφορά της ναζιστικής Γερμανίας προς τους Εβραίους.
Ο Στόρε που ζητά το γκρέμισμα του τείχους στη Δυτική Όχθη έφυγε από το νησί Ουτόγια λίγο πριν αρχίσουν οι εκτελέσεις  των νεαρών παραθεριστών που βρίσκονταν εκεί στο πλαίσιο εκδήλωσης για το μποϋκοτάζ εναντίον του Ισραήλ.
Κριτική από το Ισραήλ δέχθηκε η νορβηγική πόλη Τροντχάϊμ για τη χρηματοδότηση ταξιδιού φοιτητών στον ΟΗΕ  και συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις “Gaza Monologues”, ενώ εβραϊκές οργανώσεις καταδίκασαν τη Νορβηγία για την παραγωγή του φιλμ  «Δάκρυα της Γάζας».
Τον Αύγουστο 2009 η Σουηδική εφημερίδα Aftonbladet αποκάλυψε δίκτυο εμπορίας ανθρώπινων οργάνων στη Δυτική Όχθη και ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ  Άβιγκντορ Λίμπερμαν κατηγόρησε τη Σουηδία και τη Νορβηγία για αντι-σημιτισμό.
Στις 11 Δεκεμβρίου 2010 σημειώθηκε μια έκρηξη στο κέντρο της Στοκχόλμης  που προκάλεσε τον τραυματισμό κάποιων πολιτών και αποδόθηκε σε Σουηδό βομβιστή αυτοκτονίας ιρακινής καταγωγής.
Η έκρηξη της βόμβας συνέβη δύο εβδομάδες μετά τις αναφορές στα σουηδικά ΜΜΕ για την ύπαρξη μονάδας παρακολούθησης Σουηδών πολιτών από την αμερικανική πρεσβεία της  Στοκχόλμης.
Άλλες  χώρες που έχουν αντιμετωπίσει προβλήματα λόγω της πολιτικής τους είναι η Αίγυπτος της  μετά-Μουμπάρακ εποχής  με τις  κατευθυνόμενες συγκρούσεις ανάμεσα σε Μουσουλμάνους και Χριστιανούς  Κόπτες, η Ν. Ζηλανδία με τους  πράκτορες  και τα πλαστά διαβατήρια,  το Ντουμπάϊ με τις δολοφονίες εχθρών του Ισραήλ και η Κύπρος με την πρόσφατη φονική έκρηξη στη Ναυτική Βάση και την παραίτηση του ΥΠΕΞ Μάρκου Κυπριανού.
Παρά τη «συνεργασία» Κύπρου-Ισραήλ στην ΑΟΖ για το φυσικό αέριο η κυβέρνηση του ΑΚΕΛ επαναβεβαίωσε απόφαση για την ανεξαρτησία της Παλαιστίνης που είχε ληφθεί το 1998 και μια επανάληψη της σχετικής απόφασης έγινε λίγες μέρες  πριν την έκρηξη.
Το ίδιο το Ισραήλ συνηθίζει να «ενεργοποιεί» δημοσιεύματα σε ελεγχόμενες αχυρο-ιστοσελίδες  με τα οποία εμφανίζεται η Μοσάντ πίσω από δολοφονίες και τρομοκρατικά χτυπήματα, για να συντηρεί τη «συνωμοσιολογία» σε βάρος του και να απαντά μετά με «αδιάψευστα στοιχεία» στους ...επικριτές του.
Είναι ακόμη μια πρακτική της  ιντερνετικής  προπαγάνδας (hasbara) αλλά υπάρχουν σαφή αποτυπώματα συγκεκριμένης μυστικής υπηρεσίας πίσω από τα χτυπήματα σε Ν. Υόρκη, Μαδρίτη, Λονδίνο και ακόμη στο  Όσλο της Νορβηγίας.
Οι ΗΠΑ και το Ισραήλ προσπαθούν να πείσουν συμμαχικές τους  χώρες ότι η Νορβηγία δεν αναπτύσσει μοντέλο «χώρας παρακολουθήσεων» που έχουν υιοθετήσει άλλα κράτη και το ύποπτο WikiLeaks αποφάσισε να δώσει στη δημοσιότητα έγγραφα της αμερικανικής πρεσβείας στο Όσλο στα οποία κατηγορείται η χώρα για «μη αναγνώριση του κινδύνου από την Αλ Κάϊντα».
Ο Μπαράκ Ομπάμα διόρισε πρέσβη στο Όσλο τον Εβραίο διπλωμάτη Μπάρι Γουάϊτ ο οποίος είχε βραβευθεί το 2005 από την Israel American Jewish Committee και ο οποίος κατηγόρησε τη νορβηγική αστυνομία (PST) για μη αποδοχή συνεργασίας  με τη βρετανική ΜΙ6 στο έδαφος της Νορβηγίας.
Το Νοέμβριο 2010 η νορβηγική κυβέρνηση ανακάλυψε ότι εντός της αμερικανικής πρεσβείας στο Όσλο λειτουργούσε μονάδα παρακολούθησης  πολιτών με τη στρατολόγηση απόστρατων αστυνομικών και πρώην πρακτόρων των μυστικών υπηρεσιών της Νορβηγίας.
Υπάρχουν αναφορές σύμφωνα με τις οποίες οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας καθυστέρησαν να φθάσουν στο νησί Ουτόγια, λόγω προβλήματος συντονισμού τους με τα συστήματα ασφαλείαςcommand-and-control (C4I) που παρουσίασαν «αιφνίδια βλάβη».
Μόλις 48 ώρες πριν από την ανατίναξη του παγιδευμένου αυτοκινήτου στο Όσλο είχε πραγματοποιηθεί άσκηση αντιμετώπισης βομβιστικής επίθεσης στην Όπερα της πόλης  που βρίσκεται πολύ κοντά στο σημείο της έκρηξης της 22ας Ιουλίου.
Στις 24 Ιουλίου ο Πρόεδρος του Ισραήλ, Σίμον Πέρες, απέστειλε το ακόλουθο μήνυμα στον Βασιλιά της Νορβηγίας Χάραλντ: «...η  χώρα σας είναι ένα σύμβολο ειρήνης και ελευθερίας. Στο Ισραήλ παρακολουθήσαμε τα γεγονότα  που συνέβησαν στη Νορβηγία και η επίθεση εναντίον αθώων πολιτών μας έσπασε καρδιές μας. Πρόκεται για μια οδυνηρή τραγωδία που συγκινεί κάθε ανθρώπινη ύπαρξη...»
Ο ίδιος ο Σιμόν Πέρες είχε δηλώσει στις 15 Μαϊου 2011: «Η Νορβηγία είναι η πλέον αντισημιτική  χώρα του Δυτικού Κόσμου».
Τη σκυτάλη του «αντισημιτισμού» παίρνει πλέον και η Ισλανδία που τάσσεται και αυτή υπέρ της ανεξαρτησίας της Παλαιστίνης  και θα πρέπει να παρακολουθήσουμε ενδεχόμενες εξελίξεις , καθώς και τα ταξίδια κάποιων με «μεσογειακά χαρακτηριστικά» τουριστών στο Ρέϊκιαβικ.
Ακόμα κι αν ο Άντερς Μπρέϊβικ έδρασε εντελώς μόνος  στο εκτελεστικό μέρος (τοποθέτηση του παγιδευμένου αυτοκινήτου στο σημείο των κυβερνητικών γραφείων και πυροδότηση του ANFO με παράλληλη ταχύτατη μετάβαση στο νησί Ουτόγια όπου σκότωσε ψυχρά τα μελλοντικά στελέχη του Εργατικού Κόμματος Νορβηγίας), δεν ήταν μόνος στο σχεδιαστικό κομμάτι των   αποτρόπαιων  πράξεών  του καθώς  η σύλληψη και η προετοιμασία των εγκλημάτων  έγιναν από πολλούς και από δίκτυα σε διάφορες  χώρες.
Τα μηνύματα για την πραγματοποίηση των σκοτεινών του σκοπών και της αποσταθεροποίησης της Νορβηγίας ήρθαν από διάφορες πλευρές και ήταν σαφέστατα, τόσο για το επείγον της εκτέλεσης των αποφάσεων που είχαν ληφθεί, όσο και για τη «διαχείρηση των συνεπειών»  με προειδοποίηση και προς άλλες κατευθύνσεις.
Ένα από τα πολλά «μηνύματα» εστάλη μία μόνον μέρα πριν από τη σφαγή της Νορβηγίας όταν ο πρώην τροτσκιστής που έγινε νεο-συντηρητικός, Δαβίδ Χόροβιτς, φιλοξένησε στο περιοδικό του (Front Page) άρθρο του Ιωσήφ Κλάϊν με τίτλο «Οι Κουίσλινγκ της Νορβηγίας».
Ώρες,  λοιπόν,  πριν από την πυροδότηση του ANFO  το άρθρο αυτό έγραφε: «...το τελευταίο παράδειγμα της συνεργασίας της Νορβηγίας με τους εχθρούς των Εβραίων είναι ο υπουργός Εξωτερικών Γιόνας Γκαρ Στόερε που ανακοίνωσε δίπλα στον Μαχμούντ Αμπάς την υποστήριξη της Νορβηγίας  στην ανεξαρτησία της Παλαιστίνης... κατά τη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής στη Νορβηγία οι Εβραίοι σχεδόν στο σύνολό τους ή μεταφέρθηκαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης ή διέφυγαν στη Σουηδία...σήμερα η Νορβηγία βρίσκεται κάτω από αντι-σημίτες αριστεριστές και από εξτρεμιστές Μουσουλμάνους  και εμφανίζεται πρόθυμη να επιτρέψει την καταστροφή του εβραϊκού κράτους του Ισραήλ...»
Μόλις  90 λεπτά πριν απο την πυροδότηση του ANFO στο κέντρο του Όσλο ο Άντερς Μπρέϊβικ έστειλε με email  το μανιφέστο του (1500 σελίδες) στονΙσάκ Νίγκρεν που είναι μέλος του ακροδεξιού, αντι-Ισλαμικού, αντι-Ρομά και φιλο-Σιωνιστικού Κόμματος  Δημοκρατών της  Σουηδίας (SD), με τη σημείωση: «Ας πολεμήσουμε από κοινού με το Ισραήλ και με τους Σιωνιστές αδελφούς μας εναντίον όλων των αντι-Σιωνιστών, εναντίον όλης της μαρξιστικο-πολυπολιτισμικής κουλτούρας».
Ο Ισάκ Νίγκρεν είναι εξαιρετικά  νέος (21 χρόνων) αλλά έχει κατορθώσει μέσω του πολιτικού του ακτιβισμού να διεκδικεί με αξιώσεις  θέση δημοτικού συμβούλου στο Κατρίνεχολμ της Σουηδίας.
Παρέλαβε το email του Μπρέϊβικ μακριά από την πατρίδα του καθώς σύμφωνα με την εφημερίδα Nyheter ο Νίγκρεν βρισκόταν στο Ισραήλ και ζούσε σε κάποιο κιμπούτς (τα μοναδικά αγγλόφωνα  ΜΜΕ  που δημοσιοποίησαν τη σχέση Μπρέϊβικ/Νίγκρεν ήσαν τα: Die Presse of Vienna, Eskiltuna-Kurinen of Sweden, Sveriges Radio, Expo magazine of Sweden, Berliner Zeitung και Kurier of Austria, ενώ η Nyheter πέραν των άλλων αποκάλυψε την παρουσία του Νίγκρεν σε κιμπούτς του Ισραήλ).
Το διεθνές δημοσιογραφικό blackout για τις συνδέσεις του Μπρέϊβικ με το Ισραήλ και με ανθρώπους σαν τον Νίγκρεν επιβλήθηκε από πανίσχυρα σιωνιστικά  λόμπις και από μεγάλες εβραϊκές ιδιοκτησίες  ΜΜΕ.
Οι  «Νίγκρενς» είναι θερμοί υποστηρικτές του Ισραήλ και είναι συνάμα και μέλη της νεο-ναζιστικής  Nordik Alliance που έχει παρακλάδια σε Σουηδία, Νορβηγία  και  Δανία, ενώ ο Μπρέϊβικ πήρε μέρος το 2010 σε συγκεντρώσεις της Αμυντικής Λίγκας στην Αγγλία για να απολαύσει τους πύρηνους υπέρ του Ισραήλ λόγους του ηγέτη του Κόμματος Ελευθερίας της Ολλανδίας, Γκερτ Βίλντερς.
Σήμερα κανείς δεν επιθυμεί να έχει σχέση με τον Μπρέϊβικ (όλοι αρνούνται κάθε επικοινωνία και διαψεύδουν τις επαφές  μαζί του), ενώ τα ΜΜΕ προβάλουν διαρκώς τη θεωρία του «μοναχικού λύκου» παρά τις έρευνες που γίνονται από τις υπηρεσίες πολλών χωρών (Νορβηγία, Γαλλία, Βρετανία, Αυστρία, Πολωνία, Ελλάδα κ.ά) για να εντοπιστούν συνεργάτες του δικτύου του.
Στο μεταξύ, ο αποδέκτης  του σήματος του Μπρέϊβικ για την εκτέλεση του σχεδίου αποσταθεροποίησης της Νορβηγίας  βρίσκεται σε κιμπούτς κάπου στο Ισραήλ αντί να απαντά σε ερωτήσεις  σε ένα αστυνομικό τμήμα της Σουηδίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: