Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Α. Σαμαράς: "Δεν θα αμφισβητήσουμε εμείς τα όσα θα χρωστά η χώρα"...


Σε συνέντευξή του που παραχώρησε στην εφημερίδα «Ο Κόσμος του Επενδυτή» ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, υπεραμύνεται της ψήφισης του νομοσχεδίου για την Παιδεία που έφερε το ΠΑΣΟΚ με την αιτιολόγηση ότι πέτυχε την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου. Μάλιστα πρόσθεσε ότι μπορεί να ψηφίσει στο μέλλον και άλλα νομοσχέδια του ΠΑΣΟΚ, αρκεί....
να έχει διάθεση το ΠΑΣΟΚ να δεχτεί κρίσιμες αλλαγές. Όπως είπε χαρακτηριστικά «Η κοινωνία δεν ζητά πάση θυσία συναίνεση σε όλα, ούτε πάση θυσία ρήξη σε όλα. Ζητά καθαρές απόψεις, συνέπεια και ευθύνη».

Για το θέμα των σχέσεων της Ελλάδας με τους δανειστές και για την περίπτωση της επαναδιαπραγμάτευσης λέει ότι «το κράτος έχει συνέχεια και η Ελλάδα έχει φιλότιμο. Συνεπώς δεν θα αμφισβητήσουμε εμείς τα όσα θα χρωστά η χώρα στους δανειστές της». Στο σημείο αυτό κάνει διάκριση μεταξύ του χρέους, το οποίο δεν αμφισβητεί και της πολιτικής που εφαρμόζεται και την οποία αμφισβητεί. Δηλαδή της πολιτικής του Μνημονίου και του Μεσοπροθέσμου, για τα οποία υπόσχεται επαναδιαπραγμάτευση.

Σε ότι αφορά την προσεχή ομιλία του στην ΔΕΘ. Σημειώνει ότι το μήνυμα που θα περάσει είναι «ότι η Ελλάδα μπορεί να βγει ισχυρότερη από την κρίση».

Τέλος σε ότι αφορά το θέμα των εκλογών λέει ότι «Θέλω εκλογές αλλά δεν τις εκβιάζω». 




3 σχόλια:

Unknown είπε...

Φίλε Αντώνη, κατάλαβέ το επιτέλους, δε μιλάμε για την ψήφιση του νομοσχέδιου της Διαμαντοπούλου αυτού καθ’ εαυτού, αλλά για τις εντυπώσεις με τη μορφή κλασικού πολιτικού πισωγυρίσματος και καιροσκοπικής πολιτικής στόχευσης που εισέπραξε ένας λαός προδομένος, ληστευμένος και προ παντός ένας λαός οργισμένος.
Ούτε πάλι ωφελεί σε τίποτα να διατυμπανίζεις, «δε θα αμφισβητήσουμε εμείς τα όσα θα χρωστά η χώρα!!!»
Όπως είναι επίσης τουλάχιστον πολιτικά αφελείς, τη στιγμή που χάνονται όλα σ΄αυτόν τον τόπο, οι πολυτελείς δηλώσεις του τύπου, «μπορεί να ψηφίσουμε στο μέλλον και άλλα νομοσχέδια του ΠΑΣΟΚ, αρκεί να έχει διάθεση το ΠΑΣΟΚ να δεχτεί κρίσιμες αλλαγές»
Στη συνείδηση και των πλέον ένθερμων οπαδών σου παραμένει μη ερμηνεύσιμος ο όντως ανεξήγητος πολιτικός σου αυτοκτονικός ιδεασμός και η περιχαράκωση και εμμονή σου σε ατυχείς πολιτικές αποφάσεις που αποδεδειγμένα έχουν ξεθωριάσει σε επικίνδυνο βαθμό το αντιμνημονιακό σου πρόσωπο, στο οποίο προς στιγμή φάνηκε να ελπίζει ο Ελληνικός λαός.
Χάρρυ Κλυνν

SKANDALOS είπε...

Υπάρχει κάποιος πολιτικός που έχει φιλότιμο;;;

Ανώνυμος είπε...

Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΟΝΤΩΣ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΑΝΤΩΝΗ… ΕΣΥ???

ΕΝΟΣ ΞΕΠΕΣΜΟΥ ΜΥΡΙΟΙ ΕΠΟΝΤΑΙ… ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΑΤΗΦΟΡΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΤΟΣ.

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Μόνο αν είσαι αφελής ή ενταγμένος στο μισθολόγιο, δικαιούσαι να έχεις αυταπάτες για το που το πάει τελικά ο Αντώνης Σαμαράς και η Νέα Δημοκρατία.

Γι αυτό και τα φερέφωνα θα πρέπει ν αποφασίσουν αν ανήκουν στους αφελείς ή στο μισθολόγιο.

Γι αυτό και είναι καιρός οι οπαδοί της Νέας Δημοκρατίας να συνειδητοποιήσουν ότι μόνο περήφανοι δεν μπορούν να είναι για το πολιτικό τους αποκούμπι.

Υπάρχει βέβαια και η άλλη λύση…
Μπορούν ν αγνοήσουν τα πολλά και άκρως επικίνδυνα μηνύματα που εκπέμπει η πολιτική τους ηγεσία δια στόματος του ιδίου της του αρχηγού.
Αλλά σ αυτή την περίπτωση δε θα έχουν κανένα απολύτως ελαφρυντικό.

Δε θα διαφέρουν σε τίποτε από τους πράσινους αυστραλοπιθήκους που με τις επιλογές τους και τη χουλιγκανικού τύπου υποστήριξη μιας φαύλης ηγεσίας, έβαλαν τον τόπο σε μια πρωτοφανή εθνική και κοινωνική περιπέτεια.

Ο Αντώνης Σαμαράς γι ακόμη μια φορά ήταν σαφής, και εξ ίσου σαφέστατα είναι καθημερινά και τα διαπιστευτήρια υποταγής που φροντίζει με κάθε τρόπο να ανανεώνει...

Είπε: «Η κοινωνία δεν ζητά πάση θυσία συναίνεση σε όλα, ούτε πάση θυσία ρήξη σε όλα. Ζητά καθαρές απόψεις, συνέπεια και ευθύνη».

Ρωτάμε:...
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ>>> http://ellinikoforum.blogspot.com/2011/08/blog-post_2393.html