Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Το βρόμικο σχέδιο κατά του Σαμαρά!

Την ώρα που ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς διαμηνύει με όλους τους τόνους και προς όλες τις κατευθύνσεις την αδιαπραγμάτευτη απόφασή του για «καθαρή εντολή» και «καθαρές λύσεις» με στόχο την αυτοδυναμία, κάποιοι άρχισαν πάλι να στήνουν σενάρια «συγκυβέρνησης» με δημόσιες δηλώσεις τους. Επιχειρούν, μάλιστα, να διαστρεβλώσουν την ιδεολογική και πολιτική νίκη που πέτυχε η Νέα Δημοκρατία στο θέμα της παιδείας, μια και έσυρε την κυβέρνηση να αποδεχτεί το εδώ και χρόνια διακύβευμα της κατάργησης του ασύλου, αφήνοντας να διαρρεύσουν τα περί πρόβας συναίνεσης μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων.

Με τις δηλώσεις αυτές μιας μικρής ομάδας που θέλει...
να μεταμορφωθεί σε «νεοφιλελεύθερο μόρφωμα» μέσα στην παράταξη, θολώνεται το μήνυμα, όπως επισήμαιναν συνεργάτες του κ. Σαμαρά, και στην ουσία προσφέρουν επικοινωνιακές ανάσες στο καταρρέον κυβερνητικό κόμμα. Από τη μεριά του, το ΠΑΣΟΚ είναι χωρισμένο κι αυτό σε πολλά στρατόπεδα στο θέμα της συναίνεσης και των πρόωρων εκλογών. Υπάρχει η «στενή» ομάδα του Μαξίμου που βλέπει τις εκλογές ως εφιάλτη, γιατί θα σήμαινε αυτόματα την έξοδό της από την εξουσία, εκείνη που έχει ως εκφραστή τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο, που θέλει εκλογές για να σωθεί προτού τον συμπαρασύρει η φθορά των αποφάσεων που παίρνει, αλλά κι εκείνη των επιγόνων που χτυπούν μια στο καρφί και μια στο πέταλο, πατώντας ταυτόχρονα σε δύο βάρκες.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, που την Τετάρτη θα είναι παρών στη συνάντηση που θα γίνει στη Συγγρού με τους εκπροσώπους της τρόικας, ανεβάζοντας τους τόνους με στοιχεία για την πορεία της οικονομίας και του Μνημονίου σε συνέντευξη που έδωσε στον «Κόσμο του επενδυτή» άνοιξε την ατζέντα των προτάσεών του.

-Για την Κεντροδεξιά τόνισε: «Η Κεντροδεξιά, την οποία πιστεύουμε εμείς, δεν είναι ούτε πολυκατοικία ούτε μονοκατοικία ούτε καλύβα του καραγκιόζη. Είναι ένα κίνημα, μια σταυροφορία για τη σωτηρία της Ελλάδας. Μια Κεντροδεξιά απαλλαγμένη από τα φέουδα του παρελθόντος, συγκροτημένης πάνω σε αξίες, ιδέες και πλατιά λαϊκή βάση».

-Για την αυτοδυναμία: «Ο λαός θα μας δώσει ισχυρή εντολή για καθαρές λύσεις».

-Για τον Γιώργο Παπανδρέου: «Θέλει βουβή αντιπολίτευση. Αυτή τη χάρη δεν θα του την κάνω».

-Για τη συναίνεση: «Η κοινωνία δεν ζητάει πάση θυσία συναίνεση σε όλα και ούτε πάση θυσία ρήξη για όλα. Ζητά καθαρές απόψεις, συνέπεια και ευθύνη».

-Για τις εκλογές: «Είμαστε έτοιμοι. Η σημερινή κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο. Πρόκειται για μια “μη κυβέρνηση”. Ζητάω εκλογές αλλά δεν πρόκειται να τις εκβιάσω. Δεν πρόκειται να πω ψέματα στον λαό».

-Για τη ΔΕΘ - οικονομία: «Οχι στην εικόνα απελπισίας, αλλά μήνυμα ελπίδας. Θα ζητήσω επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου».
Χθες ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος σε συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα» από τη μια μίλησε για «εκλογές ευθύνης» και από την άλλη ξετύλιξε το γαϊτανάκι της συγκυβέρνησης, καθώς ισχυρίστηκε ότι «είναι ανοικτό το θέμα κυβέρνησης εθνικής ενότητας, γίνουν δεν γίνουν εκλογές».

Στην ίδια γραμμή και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δ. Ρέππας στη «Real News», όπου «άνοιξε παράθυρο» σε συγκυβέρνηση χωρίς να στηθούν πρόωρες κάλπες.

Σε άλλη κατεύθυνση ο υπουργός Αμυνας Πάνος Μπεγλίτης, που τάχθηκε κατά των εκλογών, όπως και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος.

Ο τομεάρχης Ανάπτυξης της Ν.Δ. Κωστής Χατζηδάκης άφησε στην «Ελευθεροτυπία» ανοιχτό το θέμα συνεργασίας ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ. μετά τις εκλογές και από κοντά η κυρία Μπακογιάννη, όπως και το έτερο δεκανίκι της κυβερνητικής πολιτικής, ο Γ. Καρατζαφέρης, που άλλοτε εμφανίζονται ως λαγοί της κυβέρνησης και άλλοτε ως εκπρόσωποί της κατά της Ν.Δ.


Νίκος Ελευθερόγλου - Δημοκρατία

1 σχόλιο:

Σοφία είπε...

Βρoμικό με "ο"; δηλαδή ΒΡΟΝΤΕΡΟ και ΘΟΡΥΒΩΔΕΣ;;
Βρόμιο έλεγαν και τον Διόνυσο δηλαδή βροντερό.
Ένα βροντερό και θορυβώδες σχέδιο εξυφαίνεται εις βάρος του παιδιού;;
Αν εννοείτε κάτι ρυπαρό, δόλιο, ανήθικο τότε το σχέδιο είναι ΒΡΩΜΙΚΟ!! με "Ω".
(Σταματείστε πια με την κατάργηση της ιστορικής ορθογραφιάς της γλώσσας στο όνομα της "απλοποίησης". Σας απλοποιούνται και οι αποδοχές δεν το βλεπετε;)

Ίσως να κάνω λάθος αλλά δεν μπορώ να φανταστώ ποιος μπορεί να απεργασθεί κάτι κακό για αυτόν, που έχει δηλώσει ότι ΘΑ ΣΕΒΑΣΤΕΙ Ο,ΤΙ ΕΧΕΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ από τους προδότες του μνημονίου ΕΡΗΜΗΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, κι ότι ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΑΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ "γιατί το κράτος έχει συνέχεια" και γιατί οι "Ελληνες έχουν φιλότιμο".
ΟΧΙ! ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΟΤΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΜΑΣ!
Και δεν υπάρχει κανένα βρώμικο σχέδιο που να μπορεί να βλάψει τη φιλοδοξία του περισσότερο απ' όσο την βλάπτουν οι τις προθέσεις του.
(που κατά τη γνώμη μου, πάντα, μοιάζουν τόσο πολύ με του Παπανδρέου...)
Με τις υγείες σας.