Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Ποιος διορίστηκε υπεύθυνος της ρυθμιστικής αρχής για τα CDS! (ISDA);;;

Ο κύριος Γεώργιος Χατζηνικολάου της TBANK (πρώην ASPIS BANK!! που “αγοράστηκε” από το ΤΤ) διορίστηκε ως υπεύθυνος της ρυθμιστικής αρχής για τα CDS! (ISDA)

Από το Ολυμπία

Την ίδια στιγμή που είναι σε εξέλιξη η εισαγγελική έρευνα για την πώληση του περιβόητου CDS από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο με τα γνωστά αποτελέσματα, υπεύθυνος της ρυθμιστικής αρχής για τα CDS, τα Swaps και τα παράγωγα (International Swaps and Derivatives), διορίστηκε ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΤBank του Ταχυδρομικού ταμιευτηρίου! Η TBank δεν είναι άλλη από την Aspis Bank που “διασώθηκε” από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο!
Ο κύριος Χατζηνικολάου ήταν στέλεχος της ISDA μεχρι τον Ιούνιο του 2009. Στην συνέχεια ανέλαβε CEO της TBANK, από την οποία και αποχώρησε στις 29/7/2011, για να επανέλθει....
στην ISDA. Τον Αύγουστο του 2009, αγοράστηκε το περιβόητο CDS από την τότε διοίκηση του ΤΤ. Ήταν η πρώτη φορά που ημικρατικός οργανισμός ενεπλάκει με αυτό το σύνθετο προϊόν, το οποίο ελάχιστοι γνώριζαν και ακόμα λιγότεροι μπορούσαν να διαχειριστούν και να αποτιμήσουν. Τον Αύγουστο του 2009 να σημειώσουμε ότι ανακοινώθηκαν και οι πρόωρες εκλογές. Για το θέμα της TBank, ο κορυφαίος Χρήστος Ιωάννου της Ελευθεροτυπίας έγραψε χαρακτηριστικά: ΜΙΑ επιχειρηματικοοικονομική νομενκλατούρα, από στελέχη του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα πλουτίζει στην Ελλάδα, ανοίγοντας «τρύπες» σε πιστωτικά ιδρύματα, τις οποίες καλούνται οι κυβερνήσεις να κλείσουν με τα λεφτά των φορολογουμένων.
Για να καταλάβετε την σημασία του συγκεκριμένου προϊόντος, πρέπει να διευκρινήσουμε ότι αγοράζοντας το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο CDS αξίας 950 εκατομμυρίων ευρώ (δηλαδή 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια) κατείχε μία θέση που αντιστοιχούσε περίπου στο 12,5% της παγκόσμιας αγοράς όταν το πενταετές spread των CDS ήταν στις 135 μονάδες βάσης! Φανταστείτε ποιά η σημερινή του θέση, όταν στις 26/8/2011 τα CDS του πενταετούς ομολόγου έφτασαν στις 2.300 μ.β!! Μιλάμε πλέον για κολοσσιαία “κέρδη”, πάνω στον εφιάλτη της Ελληνικής κοινωνίας, κάθε φορά που αυτό το προϊόν αλλάζει χέρια. Μιλάμε όμως και για μία ωρολογιακή βόμβα που θα κλονίσει την παγκόσμια οικονομία.
Μία βόμβα, που σίγουρα ένας από τους ελάχιστους στον πλανήτη που γνωρίζουν την δομή της, είναι ο κύριος Γιώργος Χατζηνικολάου. Ιδιαίτερα στην παρούσα θέση του, κρατά το “κλειδί” που θα ανοίξει την πόρτα στις εισαγγελικές αρχές για να μπουν στο σκοτεινότερο δωμάτιο της μεταπολίτευσης. Κάποιοι κακόπιστοι θα μπορούσαν να πουν ότι αυτή η τοποθέτηση μόνο ελπίδες για διαλεύκανση της υπόθεσης δεν γεννά, αφού ο κύριος Χατζηνικολάου με τον καθ’ ύλην αρμόδιο, τον διοικητή του ΤΤ κύριο Κλέωνα Παπαδόπουλο, συνυπέγραφαν τις αμοιβές τους αλλά και την απαλλαγή τους από κάθε ευθύνη για τα πεπραγμενα τους ως διοίκηση.* Εμείς δεν θα συμμεριστούμε αυτές τις ανησυχίες.
Ο κύριος Γεώργιος Χατζηνικολάου, είναι ο μόνος που από την παρούσα θέση του έχει την ιστορική ευκαιρία να αποκαλύψει ποιοί κερδοσκόπισαν εις βάρος του Ελληνικού λαού. Ποιοί οδήγησαν την Ελλάδα στην εξαθλίωση και την υποτέλεια για να γεμίσουν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς. Ποιά καθάρματα δολοφονούν καθημερινά οικογενειάρχες και ληστεύουν οικογένειες για να φουσκώνουν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς στην Ελβετία. Είμαστε βέβαιοι ότι ο κύριος Γεώργιος Χατζηνικολάου θα πράξει το αρχέγονο καθήκον κάθε ανθρώπου στα πρότυπα της τιμής, της ηθικής, του ανθρωπισμού, του πολιτισμού απέναντι στην φασιστική βαρβαρότητα των μισάνθρωπων βασανιστών και δολοφόνων. Έτσι κύριε Χατζηνικολάου;

*Δείτε ακριβώς τι υπέγραψαν ο κύριος Κλέων Παπαδόπουλος και ο κύριος Γεώργιος Χατζηνικολάου, λίγο πριν την παραίτηση του δευτέρου από την TBank:



Δεν υπάρχουν σχόλια: