Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Σε εργασιακή εφεδρεία άμεσα... 10.000 υπάλληλοι ενώ έρχονται μειώσεις στις συντάξεις

Οριστικοποιούνται στην σημερινή απογευματινή τηλεδιάσκεψη τα επώδυνα μέτρα που ζητά η Τρόικα.
Κατά την διάρκεια αυτής η κυβέρνηση αναμένεται να δώσει στην Τρόικα τα πρώτα στοιχεία με τον αριθμό των υπαλλήλων που θα τεθούν σε εργασιακή εφεδρεία με το πρώτο κύμα να φθάνει τους 9.000 με 10.000 εργαζόμενους.
Να σημειωθεί ότι η Τρόικα ζητά το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας να ξεκινήσει με περίπου...
20.000 - 30.000 απασχολούμενους του ευρύτερου δημόσιου τομέα για να καταλήξει στους 150.000 με 200.000 περίπου μέχρι το 2015.
Η άποψη της τρόικας έχει εκφραστεί από τον Μάιο του 2010, οπότε και υπεγράφη το Μνημόνιο, καθώς από τότε πίεζε για απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.
Επιπλέον μέτρα που ζητούν οι ξένοι είναι η περικοπή έως και 40% στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων μέσω του ενιαίου μισθολογίου που θα εφαρμοστεί από τον Οκτώβριο, πλαφόν –πιθανότατα 1.500 ευρώ- στις συντάξεις, η μείωση των συντάξεων σε ΟΓΑ και ΝΑΤ καθώς και η κατάργηση φορέων και οργανισμών.
Πρόκειται για μέτρα που σύμφωνα με τους δανειστές θα καλύψουν το κενό των 1,7 δις. ευρώ στα κρατικά ταμεία από την στιγμή που εκτιμούν ότι το της επιβολής του ειδικού τέλους στα ακίνητα δεν θα έχει τα αναμενόμενα εισπρακτικά αποτελέσματα.
Η κυβέρνηση εκτιμά ότι τα έσοδα θα ανέλθουν στα 2,6 δις. ευρώ ετησίως και η τρόικα μόλις σε 1 δις. ευρώ, κυρίως λόγω αδυναμίας πληρωμής από τους ιδιοκτήτες.
Έτσι το βάρος πέφτει στις δαπάνες, καθώς η περικοπή τους θεωρείται μέτρο σίγουρης απόδοσης εν αντιθέσει με τα έσοδα που λιγοστεύουν όσο αυξάνονται οι φόροι.

με πληροφορίες από το έγκυρο www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: