Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Να πάμε τώρα σε ψηφιακό χρήμα....


«Πάταξον μεν, άκουσον δε». Πριν αρχίσετε πολλοί να καταφέρεστε εναντίον μας και να μας θεωρείτε ως όργανα της παγκοσμιοποίησης και του «Μεγάλου Αδελφού», σκεφτείτε λίγο την πιο κάτω πρόταση.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ (και απ΄ ότι φαίνεται ούτε η Νέα Δημοκρατία έχει αντιρρήσεις επ’ αυτού), εισάγει συνεχώς όλο και πιο πολλά μέτρα και τεχνικές, που στόχο έχουν να....
βάλει το καθεστώς ολοκληρωτικά το μάτι του μέσα στις τσέπες και τα σπίτια μας. Κατ’ αρχήν επέβαλαν την υποχρεωτικότητα των συναλλαγών μέσω τράπεζας για συναλλαγή πάνω από 1.500 ευρώ, γα κάποιες κατηγορίες επαγγελματιών. Στη συνέχεια εισήγαγαν την φοροκάρτα για αυτόματη καταχώρηση στο σύστημα των συναλλαγών μας. Αρχικά προαιρετικά, αλλά όπως αντιλαμβάνεστε πολύ σύντομα θα γίνει αυτό υποχρεωτικό για όλους. Προχθές ο κ. Βενιζέλος επέβαλε υποχρεωτική κατανάλωση τουλάχιστον 50%, κάτι που τελικά θα ισχύσει από το 2012. Ταυτόχρονα χθες ακούσαμε τον κ. Βενιζέλο να εξαγγέλλει την υποχρεωτική τήρηση βιβλίων εσόδων εξόδων!!! για κάθε πολίτη και την ηλεκτρονική καταχώρηση όλων των αποδείξεων, καθώς και απόδειξη για το που είναι κατατεθειμένα τα χρήματα που περίσσεψαν. Επίσης, η Ένωση των Επαγγελματιών ζητά την ηλεκτρονική  καταγραφή όλων των συναλλαγών, ώστε να εισπράττεται ο ΦΠΑ στην πηγή κ.λ.π.

Βλέπουμε λοιπόν ότι σιγά σιγά γίνεται όλο και πιο πολύ ασφυκτικός ο κλοιός γύρω από τους απλούς πολίτες. Την ίδια στιγμή που εκθέτουν τον απλό πολίτη στο μάτι του «Μεγάλου Αδελφού», την ίδια στιγμή οι μεγαλοκαρχαρίες ολιγάρχες του καθεστώτος, παραμένουν ασύδοτοι να συνεχίζουν με τον ίδιο τρόπο το ροκάνισμα των δικών μας κόπων. Διατηρείται αλώβητο το καθεστώς των εταιριών τους και το δαιδαλώδες καθεστώς των θυγατρικών και των οφσόρ, ώστε να μπορούν να κάνουν παιχνίδι με το δικό μας χρήμα, τις μίζες τους και τις κρατικές προμήθειες.

Όχι φίλοι μας.
Αφού το θέλουν έτσι, έτσι να γίνει, αλλά με μια μικρή διαφορά. Να καταργηθεί η φυσική κυκλοφορία του υλικού χρήματος, να αντικατασταθεί από το ψηφιακό χρήμα και όλες πλέον οι συναλλαγές, όλων ανεξαιρέτως (απλών τίμιων πολιτών,  λαμόγιων, εγκληματιών και ολιγαρχών) να γίνονται ηλεκτρονικά. Τότε θα γίνεται αυτόματα αυτό που θέλει τώρα ο κ. Βενιζέλος μέσα από τα βιβλία εσόδων εξόδων, χωρίς να υπάρχει ανάγκη να τηρεί κανείς τέτοια βιβλία, χωρίς, να υποβάλλονται καν φορολογικές δηλώσεις, χωρίς φορολογικά τεκμήρια, χωρίς αλλοδαπούς στους δρόμους να πουλάνε στην μαύρη, χωρίς μαύρες συναλλαγές και παραοικονομία, χωρίς να μπορούν να φεύγουν χρήματα στο εξωτερικό προς άγνωστη κατεύθυνση, χωρίς να γίνονται κλοπές, ληστείες, ναρκωτικά κ.λ.π. και φυσικά, ακόμα και αν επιστρέψουμε στη δραχμή, χωρίς να μπορεί το κάθε λαμόγιο να φέρει χρήματα από το εξωτερικό για να αγοράσει τις περιουσίες μας για ένα κομμάτι ψωμί κ.λ.π.

Αφού λοιπόν θέλει το καθεστώς να βάλει το μάτι του στις τσέπες μας, θα βάλουμε και εμείς οι πολίτες τα δικά μας μάτια στις δικές του τσέπες.

Το θέλουμε αυτό;
Έχουμε τα άντερα να το ζητήσουμε και να το επιβάλουμε; ή θέλουμε πίσω από τη δική μας μικρή προσωπική «παρανομία» να καλύπτονται κακουργήματα άλλων σε βάρος μας και σε βάρος της χώρας. Θα το ανεχτείτε αυτό, ή εκεί που φτάσαμε όλοι πλέον θα πρέπει να τεθούμε απέναντι στην αλήθεια και στην διαφάνεια;

Παλιότερα, στις 14-7-2010, είχαμε πρωτοπορήσει και είχαμε ξανακάνει αυτή την πρόταση σε άρθρο με τον τίτλο Πως θα ήταν άραγε μια κοινωνία με ψηφιακό χρήμα; Τότε κατηγορηθήκαμε από πολλούς ως όργανα του «Μεγάλου Αδελφού». Σήμερα όμως τα πράγματα έχουν πάρει άλλη τροπή και επιβάλλεται να το ξανασκεφτούμε.

Εξάλλου, μέσα από την κρίση μας εμείς οι Έλληνες, ας πρωτοπορήσουμε σ’ αυτό και πιστέψτε μας ότι αυτή η πρακτική πολύ σύντομα θα γίνει παγκόσμια. Ας είμαστε λοιπόν οι πρώτοι.

1 σχόλιο:

NewNeuromancer είπε...

Με αυτή την πρόταση διαφωνώ ΚΑΘΕΤΑ! Η μετάλλαξη του χρήματος σε ηλεκτρονική μορφή δεν είναι απλή υπόθεση. Και σίγουρα κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι αυτό το σάπιο σύστημα, των ιδιωτικοποιημένων «πολιτικών», θα τη χρησιμοποιήσει (ενν. την ηλεκτρονική μετάλλαξη του χρήματος) προς όφελος των περισσοτέρων πολιτών. Δεν υπάρχει ούτε μία ένδειξη ότι η κυβέρνηση έχει σκοπό να εισπράξει φορολογία ή εισφορές κ.τ.ό. από τους έχοντες και κατέχοντες.

Ούτως ή άλλως, το πραγματικά πολύ χρήμα της πλούσιας μειονότητας (ελίτ) βρίσκεται ήδη σε ηλεκτρονική μορφή και, αν θέλανε, θα το είχανε φορολογήσει με πολύ μεγάλη ευκολία. Έτσι, αυτό που προτείνει ο blogger σε αυτή την ανάρτηση είναι «βούτυρο στο ψωμί» των ιδιωτικοποιημένων «πολιτικών» για στραγγίξουν (αλλά, και να στραγγίζουν από εδώ και πέρα) από την μικρομεσαία τάξη και κάτω.

ΟΧΙ σε οποιοδήποτε ηλεκτρονικό μετασχηματισμό υπαρχουσών δομών που δύναται να ταυτοποιούν και να συσχετίσουν, ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑ, τις ενέργειες ενός προσώπου με το ίδιο το πρόσωπο. Όχι, μέχρι οι αρμόδιοι επιστήμονες να καταλήξουν στις λύσεις που θα υπηρετούν την ελευθερία των πολιτών στην κοινωνία της ηλεκτρονικής πληροφορίας.