Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Η δίωξη του πρώην πρωθυπουργού της Ισλανδίας ανοίγει τον δρόμο και για μας...


Η χωρίς προηγούμενο δίωξη του πρώην πρωθυπουργού της Ισλανδίας Γκέιρ Χάαρντε, για πιθανές σοβαρές παραλείψεις κατά τη διάρκεια της θητείας του που,  κατά την εισαγγελέα Sigridur Frodjonsdottir, συνέβαλαν στην οικονομική κατάρρευση της Ισλανδίας το 2008 και στην κατάρρευση των τριών μεγαλύτερων τραπεζών της χώρας, η οποία κόστισε σε πολλούς Ισλανδούς την απώλεια των καταθέσεών τους, ανοίγει πλέον....
τον δρόμο και για άλλες ανάλογες περιπτώσεις.

 

Την εκτίμηση αυτή κάνει η εφημερίδα Bild, η οποία σε σχετικό δημοσίευμά της αναφέρει πως η χωρίς παρόμοιο προηγούμενο δίωξη κατά του Χάαρντε, ίσως λειτουργήσει σαν οδηγός ανάλογης πρακτικής και σε άλλες χώρες, μεταξύ των οποίων φυσικά είναι και η Ελλάδα. 

Τίποτα πλέον δεν αποκλείεται και ειδικότερα σε περίπτωση οικονομικής κατάρρευσης και χρεοκοπίας της χώρας μας. Οι δυνάμεις που θα απελευθερωθούν τότε θα είναι ανεξέλεγκτες και εννοείται ότι το πρώτο πράγμα που θα αναζητήσουν για την οικονομική κατάρρευση, θα είναι οι ευθύνες ανθρώπων της πολιτικής ολιγαρχίας, μακριά, αυτή τη φορά, από διάφορα θεσμικά δίκτυα προστασίας τους.