Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Η απόλυτη ξεφτίλα μας...έκλεψαν και τις σημαίες

Σοβαρή προβοκάτσια, με άγνωστες συνέπειες και σκοπούς, αποκάλυψε χθες η κυπριακή αστυνομία, μετά την πληροφορία ότι από ένα μη μόνιμα επανδρωμένο φυλάκιο στη γραμμή αντιπαράθεσης, στην περιοχή Λεύκα, κλάπηκαν «από Τούρκους κομάντος» η ελληνική και η κυπριακή σημαία και αναγράφηκαν συνθήματα όπως «Η Κύπρος είναι τουρκική» κ.λπ.....

Η κυπριακή αστυνομία συνέλαβε δύο «θερμοκέφαλους» Ελληνοκυπρίους, για τους οποίους βεβαίως εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα, ακόμα και το να λειτουργούν ως όργανα ξένων μυστικών υπηρεσιών. Οι δύο κατηγορούνται ότι προχώρησαν στην κλοπή των δύο σημαιών, ενώ οι ίδιοι για την πράξη τους ισχυρίζονται ότι ήθελαν να τονίσουν την ανάγκη επάνδρωσης του φυλακίου». Ετσι διαψεύστηκαν τα περί «επιδρομής Τούρκων κομάντος στο φυλάκιο», αλλά και το ότι εντός του φυλακίου είχαν αναγραφεί προβοκατόρικα συνθήματα.

Ανεξαρτήτως των αληθινών προθέσεων των συλληφθέντων και του ποιος το επιδίωκε και γιατί, το μείζον ζήτημα έχει δύο σοβαρές προεκτάσεις: πολιτική-επικοινωνιακή και επιχειρησιακή. Πολιτική, αναφορικά με τη χρονική στιγμή που εμφανίστηκε και ποιος έχει κέρδος από αυτό για να αποστρέψει τα φώτα της δημοσιότητας σε άλλο μείζον -επικοινωνιακά- θέμα. Επιχειρησιακή, αναφορικά με το πώς, το γιατί και με εντολές ποιου αφέθηκαν αφύλακτες, ουσιαστικά δηλαδή εγκαταλείφθηκαν, οι δύο σημαίες, τα δύο εθνικά σύμβολα, στις προθέσεις και διαθέσεις του καθενός, σε μία στρατιωτική εγκατάσταση που δεν φυλασσόταν μόνιμα.

Ελληνικές στρατιωτικές πηγές, που ρωτήθηκαν σχετικώς, επισήμαναν με νόημα ότι καμία σημαία δεν εγκαταλείπεται επ' ουδενί. Τόνιζαν ότι σε παρόμοιες περιπτώσεις, όταν το φυλάκιο επανδρώνεται μερικώς, δηλαδή ορισμένες μέρες την εβδομάδα, τότε το τμήμα που πηγαίνει τις μέρες που έχει υπηρεσία μεταφέρει μαζί του τις σημαίες, κάνει έπαρση και υποστολή αυτών αποδίδοντας τις προβλεπόμενες τιμές και αποχωρεί μεταφέροντάς τες όταν φεύγει. Πολύ περισσότερο όταν το φυλάκιο αυτό είναι στη γραμμή αντιπαράθεσης και ακόμη περισσότερο για τη δική μας πλευρά μετά το περιστατικό των Ιμίων και το ζήτημα που προκλήθηκε τότε για παρόμοιο λόγο. «Το περιστατικό αυτό θα έπρεπε να μας έχει γίνει μάθημα» ελέχθη χαρακτηριστικά.

Επίσης, απόστρατοι, οι οποίοι έχουν υπηρετήσει σε καίριες θέσεις στην Κύπρο, επισήμαιναν με έμφαση την προσπάθεια απαξίωσης στην οποία επιδιώκουν ορισμένοι να περιπέσει η Εθνική Φρουρά, προσθέτοντας το γεγονός ότι ουσιαστικά από τις 11/7/2011 η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της Κύπρου και της Ε.Φ. «αποκεφαλίστηκε», καθώς παραιτήθηκαν ο υπουργός Αμυνας, ο αρχηγός ΓΕΕΦ και αποπέμφθηκε ο υπαρχηγός, οι οποίοι αντικαταστάθηκαν με νέους. Το καθένα από τα γεγονότα αυτά από μόνο του και όλα μαζί σωρευτικά -επισήμαιναν οι ίδιες πηγές- μπορεί να αποσυντονίσει για κάποιο διάστημα έναν οργανισμό, όπως είναι το ΓΕΕΦ, αν και δεν θα έπρεπε, πολύ περισσότερο τώρα που έγιναν ταυτόχρονα.

Εφημερίδα Δημοκρατία

Δεν υπάρχουν σχόλια: