Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Η ελεύθερη πτώση της ελληνικής οικονομίας

Ο ορισμός της ελεύθερης πτώσης καταγράφεται με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο στο διάγραμμα αυτό όπου αναπαρίσταται η μεταβολή του ΑΕΠ όπως επίσης και η μεταβολή της κατανάλωσης.
Η κυβέρνηση εξακολουθεί να κτυπάει την μεσαία τάξη διαχέοντας την επιβάρυνση σε όλη την αγορά και στερώντας εργασία από χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες.
Μελετά την απόλυση Δημοσίων Υπαλλήλων χωρίς όμως να έχει δημιουργήσει τις προϋποθέσεις... για την απορρόφησή τους στον Ιδ. Τομέα. Όμως οι υπάλληλοι αυτοί αποτελούν ένα είδος χρηματοδότησης του κράτους προς την αγορά. Η αφαίρεσή τους από την διαδικασία αυτή αν και θα γλυτώσει από την κυβέρνηση τα έξοδα πληρωμής μισθών εντούτοις θα αφαιρέσει ασφαλιστικές εισφορές αφού αυτοί θα περάσουν πλέον στην ανεργία και η αγορά θα στεγνώσει περαιτέρω. Αποτέλεσμα: Μεγαλύτερη ύφεση και λιγότερα έσοδα για το κράτος, αποτυχία του κυβερνητικού προγράμματος και νέα μέτρα.

Ένας φαύλος κύκλος λοιπόν που θα οδηγήσει αναπόφευκτα στην κοινωνική αναταραχή και τότε οι κυβερνώντες θα τρέχουν και δεν θα φτάνουν. Όμως αυτή την φορά το "θα τρέχουν" είναι κυριολεκτικό καθώς θα τους κυνηγά ο κόσμος για να τους λιντσάρει.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: