Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Κρύβεται έντρομος στο Καστρί ο Γιώργος

Το απόλυτο χάος επικρατεί στο εσωτερικό της κυβέρνησης, ενώ ο Γ. Παπανδρέου ήταν όλη μέρα χθες «εξαφανισμένος» στο σπίτι του στο Καστρί, περιμένοντας τα αποτελέσματα της τηλεδιάσκεψης του Ευ. Βενιζέλου με την τρόικα και τις εντολές για τα νέα σκληρά μέτρα.
 Οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στο κυβερνητικό στρατόπεδο μετά το Σαββατοκύριακο, τη θλιβερή παράσταση του υπάρχου του «Τιτανικού» από την Πολωνία και την επί της ουσίας ομολογία της παταγώδους κυβερνητικής αποτυχίας είναι πλήρως διαλυτικές...

 Οι βουλευτές, μοιραίοι και άβουλοι, βρίσκονται σε απόγνωση, οι υπουργοί καβγαδίζουν για τις εκλογές και την περίφημη συγκυβέρνηση ελπίζοντας ότι θα μπορέσουν έτσι να «αποδράσουν» από τις ευθύνες τους, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αποδοκιμάζει την επίθεση του... αντιπροέδρου της κυβέρνησης στα μέσα ενημέρωσης και το δόγμα που επικρατεί πλέον είναι το «ο σώζων εαυτόν σωθήτω»!
 Ο πανικός και η διάλυση μεγαλώνουν,καθώς όλοι τους αντιλαμβάνονται ότι δεν υπάρχει φως στο τούνελ. Βλέπουν ότι όσα μέτρα κι αν συνεχίσουν να λαμβάνονται δεν πρόκειται να αποδώσουν, ενώ σε εφιάλτη μετατρέπεται από τώρα η διαδικασία ψήφισης του νέου Προϋπολογισμού στη Βουλή στα τέλη Οκτωβρίου, ακόμη και αν έχει «αντέξει» ως τότε η κυβέρνηση.
 Οι σκηνές που εκτυλίσσονται μάλιστα στην κυβέρνηση είναι κωμικοτραγικές. Για παράδειγμα, ο Η. Μόσιαλος επιχείρησε να... διαψεύσει τη συζήτηση περί εκλογών που έγινε στην προχθεσινή συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής υποστηρίζοντας ότι κάτι τέτοιο συνιστά «επίδειξη μη σοβαρότητας». Κι όμως η σύγκρουση αυτή υπήρξε και ήταν εκτεταμένη. «Ποιος θα διαχειριστεί αυτά τα μέτρα; Ως πού φτάνει η νομιμοποίησή μας και ως πότε είμαστε εξουσιοδοτημένοι να το κάνουμε αυτό;» αναρωτήθηκε ο Κ. Σκανδαλίδης θέτοντας θέμα πρόωρων εκλογών. «Αν είναι να πάμε σε εκλογές, πρέπει όλοι να έχουν καταλάβει από πριν τι σημαίνει αυτό» είπε ο Α. Λοβέρδος και συνέχισε λέγοντας ότι «αν εξασφαλίσουμε τη συνέχιση της συμφωνίας, να πάμε σε εκλογές», ενώ σε δημοψήφισμα ζήτησε να τεθούν τα νέα μέτρα ο Χ. Καστανίδης (ο οποίος κατέθεσε χθες βράδυ στη Βουλή και το σχετικό νομοσχέδιο). Στην ερώτηση δε «τι θα γίνει αν χάσουμε το δημοψήφισμα» σημείωσε ότι τότε ο δρόμος είναι οι εκλογές.
 Υπέρ της συγκυβέρνησης εξακολουθεί να είναι ο Δημήτρης Ρέππας, αγνοώντας τα περί του αντιθέτου λεγόμενα από τον πρωθυπουργό και χαρακτηρίζοντας «μπλοκαρισμένη» την κατάσταση.
 Στον αντίποδα, κατά των εκλογών τάχθηκαν χθες δημοσίως οι Μ. Χρυσοχοΐδης και Π. Μπεγλίτης, ενώ το αλαλούμ συμπληρώθηκε με το «άδειασμα» Μόσιαλου στον κ. Βενιζέλο για την επίθεση στα ΜΜΕ. Σε διαφορετικό μήκος κύματος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε: «Καλύτερα να έχουμε ΜΜΕ που να κάνουν κριτική, παρά να μην έχουμε καθόλου ΜΜΕ».

Εφημερίδα Δημοκρατία

Δεν υπάρχουν σχόλια: