Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

160 αστυνομικοί για να φρουρούν την οικογένεια Παπανδρέου στο Καστρί


Γράφει ο Στέφανος Χίος

Την ώρα που οι κουκουλοφόροι ληστές με τα καλάσνικοφ αλωνίζουν στο λεκανοπέδιο της Αττικής και στην υπόλοιπη Ελλάδα έχουν στήσει άγριο παραβατικό χορό με δύο ένοπλες ληστείες ημερησίως τις τελευταίες εβδομάδες, μερικές εξ αυτών φονικές και αιματηρές, σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατίας» νέο αίτημα για φύλαξη της πρωθυπουργικής οικογένειας έχει φέρει σε αδιέξοδο την αστυνομική ηγεσία.
 Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες αστυνομικές πηγές, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη φέρεται να έχει εγκρίνει ειδικό σχέδιο έκτακτης προστασίας του....
προέδρου της κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου στην οικία του στη Νέα Ερυθραία, αλλά και πρόσθετα μέτρα φύλαξης του αδελφού του πρωθυπουργού και μη θεσμικού προσώπου, Νίκου Παπανδρέου. Εάν συνυπολογιστούν οι αποσπασμένοι σωματοφύλακες της μητέρας του κ. Παπανδρέου, Μαργαρίτας (στο κτήμα της Αλμυρής Κορινθίας αλλά και στα βόρεια προάστια), και του έτερου αδερφού, Αντρίκου Παπανδρέου, συμπεραίνεται ότι στο δικό του σπίτι απασχολείται ένα τάγμα μισθολογικά πετσοκομμένων αστυνομικών το εικοσιτετράωρο για να φυλάει τη «δυναστεία».

Με τις έως τώρα πληροφορίες που υπάρχουν (αφού επίσημα το αρμόδιο υπουργείο αποφεύγει να δίνει απαντήσεις σε αριθμούς), 120 αστυνομικοί από τμήματα Τάξης και Ασφάλειας είναι επιφορτισμένοι να περιφρουρούν το Καστρί. Η επιτήρηση αφορά 24ωρες βάρδιες. Το οκτάωρο υπολογίζεται ότι η αστυνομική φρουρά του Γιώργου Παπανδρέου ξεπερνά τα 40 με 50 άτομα.

Με τα πρόσθετα μέτρα που έχουν διαρρεύσει, οι 120 αστυνομικοί γίνονται 160. Οι 40 θα σαρωθούν κυρίως από τα ήδη αποψιλωμένα αστυνομικά τμήματα της βορειοανατολικής Αττικής.

Από τις ίδιες διαρροές έχει γίνει γνωστό ότι προωθείται το αίτημα για τρεις διμοιρίες των ΥΜΕΤ (το εικοσιτετράωρο), δηλαδή 30 άτομα, που αναλαμβάνουν υπηρεσία έξω από τη βίλα που νοικιάζει ο Νίκος Παπανδρέου στην Εκάλη. Οι ένστολοι εξασφαλίζονται από τη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων (ΔΑΕ) και πιθανόν από τους διορισμούς 550 ατόμων που βγαίνουν από τις αστυνομικές σχολές μέσα στον Οκτώβριο (300 για τα ΜΑΤ και 250 για τα ΥΜΕΤ).

Την ίδια ώρα το έγκλημα θεριεύει -κυρίως την νύχτα- και η αποδοτική ομάδα ΔΙΑΣ, η μόνη που μπορούσε να το αντιμετωπίσει, «υποσιτίζεται» επιχειρησιακά.

Από τους 2.150 αστυνομικούς που είχε προβλεφθεί να υπηρετήσουν, ξεκίνησαν 1.950 και απέμειναν 1.100. Είναι κι αυτό ένα ακόμα κατόρθωμα της υπουργίας Παπουτσή.

1 σχόλιο:

τΟ σΦουΓγΑρι είπε...

Τον Παπανδρέου να τον φυλάνε, οι άλλοι να πληρώσουν τα έξοδα της φύλαξης ή να πάρουν ιδιώτες...