Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Τι δουλεία έχει η Τρόικα με την Ελληνική δικαιοσύνη;;;

Αντί να τους πετάξουν με τις κλωτσιές και να τους απαγορεύσουν να περάσουν το κατώφλι του πρωτοδικείου και του υπουργείου δικαιοσύνης, τους έδωσαν και τον λόγο για την κατάσταση που επικρατεί στην δικαιοσύνη.
Καλά έκανε ο πρόεδρος του Δ.Σ.Α και μίλησε για ωμή παρέμβαση...

Στο «μικροσκόπιο» της τρόικας μπήκε, χθες, η κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της Δικαιοσύνης στη χώρα μας και ιδιαίτερα το θέμα της καθυστέρησης στην απονομή της, καθώς τεχνικό κλιμάκιό της βρέθηκε στο Πρωτοδικείο Αθηνών και, στη συνέχεια, στο...
υπουργείο Δικαιοσύνης. Ταυτόχρονα, υπήρξαν σχετικές αντιδράσεις, με αφορμή την επίσκεψη της τρόικας (από τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και εργαζομένους και εκπροσώπους τους στο υπουργείο).
Ειδικότερα, το Πρωτοδικείο και το υπουργείο επισκέφθηκε το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας, προκειμένου να ενημερωθεί για το ελληνικό σύστημα απονομής Δικαιοσύνης και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, αλλά και, ειδικότερα, για την ταχύτητα απονομής της και τις εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις στα διοικητικά δικαστήρια.
Τα μέλη της συναντήθηκαν με τον προϊστάμενο του Πρωτοδικείου, κ. Νικόπουλο (παρουσία συμβούλων του υπουργείου Δικαιοσύνης), προκειμένου να ενημερωθούν -επισήμως- και για το νέο πρόγραμμα ηλεκτρονικής υποβολής δικογραφιών, το οποίο ξεκίνησε πρόσφατα να εφαρμόζεται από το υπουργείο Δικαιοσύνης, στο πλαίσιο της προσπάθειας για αποσυμφόρηση της Δικαιοσύνης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη συνάντηση που έγινε παρουσία του προέδρου της Ενωσης Δικαστών Εισαγγελέων, Χαράλαμπου Αθανασίου, ζήτησαν στατιστικά στοιχεία για τους ρυθμούς απονομής Δικαιοσύνης, καθώς επίσης και να δουν τις εγκαταστάσεις μηχανοργάνωσης των δικαστηρίων.
Ουσιαστικά, η απάντηση που έλαβαν είναι ότι, μέχρι στιγμής, το μόνο σύστημα μηχανοργάνωσης που υπάρχει είναι αυτό που αφορά στην ηλεκτρονική κατάθεση δικογράφων το οποίο, όπως είπαν, λειτουργεί πιλοτικά από τις 16 Σεπτεμβρίου, καθώς ακόμη δεν έχει λυθεί το πρόβλημα της πληρωμής δικαστικών ενσήμων.
Διευκρινίστηκε, ωστόσο, από την ελληνική πλευρά ότι το ζήτημα της ηλεκτρονικής καταβολής ενσήμων αναμένεται να λυθεί άμεσα...

1 σχόλιο:

SKANDALOS είπε...

1ος ΔΙΕΘΝΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΕΛΑΣΓΙΑΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

http://www.gataros1.info/2011/10/1.html