Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Κασιμάτης: Αντισταθείτε. Μην πληρώνετε τα χαράτσια....


Σύνθημα αντίστασης έστειλε σήμερα το πρωϊ ο «πατριάρχης» του Συνταγματικού Δικαίου και παλιότερα σύμβουλος του Ανδρέα Παπανδρέου κ. Γιώργος Κασιμάτης. Συγκεκριμένα, από τον τηλεοπτικό σταθμό ALTER και την εκπομπή του δημοσιογράφου Γιώργου Αυτιά, ο κ. Κασιμάτης κάλεσε το λαό σε παλαϊκή αντίσταση με κάθε τρόπο, ενάντια στην...
αντισυνταγματική άσκηση της εξουσίας από την κυβέρνηση, σε εφαρμογή του ακροτελεύτιου άρθρου 120 του Συντάγματος.

Μεταξύ των πράξεων λαϊκής αντίστασης είπε ότι είναι και η μη πληρωμή των αντισυνταγματικών χαρατσιών που επιβάλει η κυβέρνηση, κατ’ εντολήν της τρόϊκας. Με τον τρόπο αυτό που προτείνει ο κ. Κασιμάτης, που είναι στην ουσία μια παθητική αντίσταση, ο Έλληνας έχει την ευκαιρία, χωρίς καν να σηκωθεί από τον καναπέ και να βγει στο δρόμο, να γκρεμίσει ένα καθεστώς, απλά με το να μην κάνει αυτό που επιτάσσει το καθεστώς.  

Υπενθυμίζουμε ότι τις προάλλες η Αλέκα Παπαρήγα και ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσαν το λαό να μην πληρώσει το χαράτσι στα ακίνητα. Η δε κ. Παπαρήγα, από το βήμα της Βουλής, απευθυνόμενη προς την κυβέρνηση είπε πως αν δεν πληρώσει μεγάλο μέρος του λαού «εσείς θα πάτε φυλακή».

Ελπίζουμε όλοι να αντιλαμβανόμαστε τι θα συμβεί αν ένα μεγάλο μέρος του λαού δεν πληρώσει τα διάφορα αντισυνταγματικά χαράτσια, έστω και για ένα μικρό χρονικό διάστημα.
Θα έχουμε άμεση κατάρρευση του καθεστώτος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: