Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Έδωσαν στον Ράιχενμπαχ τα «κλειδιά» της Ελλάδας!

Όταν την 1η Αυγούστου η εφημερίδα δημοκρατία αποκάλυπτε ότι στην Ελλάδα θα ερχόταν «Γερμανός διοικητής πάνω από τον Γιώργο», το Μαξίμου είχε βάλει λυτούς και δεμένους για να  διαψεύσει την εφημερίδα.
Αρχισαν να μιλούν για συμβουλές μόνο σε θέματα τεχνογνωσίας και τίποτε παραπάνω. Δεν χρειάστηκε να περάσουν παρά ελάχιστες εβδομάδες...
για να επιβεβαιωθεί η εφημερίδα σε όσα αναφέρει για τον πραγματικό ρόλο που θα είχε στη χώρα μας ο Χορστ Ράιχενμπαχ και οι γραφειοκράτες με τα «λευκά κολλάρα» που θα αποτελούν τη στενή του ομάδα.

Γράφαμε τότε: «Ο πρωθυπουργός της χώρας Γιώργος Παπανδρέου συμφώνησε στην τελευταία συνεδρίαση του Συμβουλίου Κορυφής να παραδώσει άνευ όρων τη χώρα στον εκλεκτό των Βρυξελλών. Η Ελλάδα πλέον αποκτά “καγκελάριο” με υπερεξουσίες, που θα λειτουργεί πάνω από τον Γιώργο Παπανδρέου, και “μίνι υπουργικό συμβούλιο” με ξένους μπάστακες (κατά Σκανδαλίδη) που θα παίζουν man to man τους Ελληνες υπουργούς». Αυτά από την 1η Αυγούστου. Τώρα όλοι πλέον ανακαλύπτουν την «κυβέρνηση Χορστ Ράιχενμπαχ» και τους μπάστακές του, που θα λειτουργούν ως σκιώδης κυβέρνηση και θα έχουν αποφασιστικό ρόλο σε όλα.

Ο Γερμανός «καγκελάριος» και οι άνθρωποί του θα ελέγχουν: Φορολογικό σύστημα, Δικαιοσύνη, ασφαλιστικά ταμεία, εφορίες και τα επιτελικά γραφεία των υπουργείων. Σκοπός, οι επόπτες και οι εσωτερικοί ελεγκτές να έχουν το δικαίωμα απολύσεων και προσλήψεων, επιβολής ποινών και επιβραβεύσεων, ενώ θα αναφέρονται απευθείας σε «ειδική σύνθεση του Eurogroup», στον επίτροπο Ολι Ρεν και στον πρόεδρο της Κομισιόν Μανουέλ Μπαρόζο, καθώς και στον επόμενο κεντρικό τραπεζίτη.

Σκοπός της task force (δύναμης κρούσης) είναι όχι μόνο να επιβάλει τις απόψεις της σε μια παραδομένη κυβέρνηση που και τυπικά έχει δώσει τα κλειδιά στον Γερμανό «διοικητή», αλλά η ομάδα αυτή να έχει προχωρήσει σε όλες εκείνες τις ενέργειες που στόχο θα έχουν να ελέγξουν και την επόμενη ημέρα στον τόπο.

Γι' αυτό και αποτελεί κεντρική επιλογή των δανειστών μας η σύνδεση του επόμενου δανείου με την εισαγωγή της... τεχνογνωσίας, που δεν σημαίνει τίποτε άλλο από επιτροπεία με την κωδική ονομασία, όπως γράφει η «Real», «Overlord» («Ηγεμών»).


Νίκος Ελευθερόγλου - Δημοκρατία

Δεν υπάρχουν σχόλια: