Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Ο Χορστ (του Δ' Ράιχ) έπιασε δουλειά και τράβηξε το αυτί πέντε υπουργών

Την πρώτη ουσιαστική «έφοδό» του στην Αθήνα, παραμονές της εθνικής επετείου, έκανε χθες ο υπερπρωθυπουργός Χορστ Ράιχενμπαχ, πραγματοποιώντας σειρά επαφών με υπουργούς και κυβερνητικά στελέχη και μοιράζοντας, αμέσως, κίτρινες κάρτες εν όψει της αναφοράς που θα συντάξει τον Νοέμβριο. Ο Γερμανός αξιωματούχος συναντήθηκε με τους υπουργούς...
Υγείας, Προστασίας του Πολίτη, Δικαιοσύνης, Περιβάλλοντος, καθώς και Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, ενώ συνομιλίες είχε και με τον επικεφαλής του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων Κωνσταντίνο Μητρόπουλο. Ενδεικτική της δουλικότητας την οποία δείχνουν οι υπουργοί του κ. Παπανδρέου στον επικυρίαρχο της χώρας είναι η δήλωση του υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Ντ. Ρόβλια ότι «ο κ. Ράιχενμπαχ αγαπάει την Ελλάδα»!

Τη 40λεπτη συνάντηση του Ανδρέα Λοβέρδου με τον κοινοτικό τεχνοκράτη στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού επί της οδού Κηφισίας μονοπώλησε το ζήτημα τιμολόγησης των φαρμάκων. Ο υπουργός Υγείας ζήτησε τη συνδρομή του αξιωματούχου σε επίπεδο τεχνογνωσίας, με τον κύριο Ράιχενμπαχ να διευκρινίζει ότι θα παράσχει στήριξη σε θέματα ΕΣΠΑ και απορροφητικότητας κοινοτικών κονδυλίων.

Ανάμιξη και στα θέματα Δικαιοσύνης επιχειρήθηκε, πάντως, από την «ομάδα κρούσης» με τον επικεφαλής της να συναντάται με τον υπουργό Δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαϊωάννου. Στη συνάντηση τέθηκαν επί τάπητος όλα τα θέματα που περιλαμβάνονται στην επιστολή του υπουργού Δικαιοσύνης προς τον πρωθυπουργό, που κοινοποιήθηκε και στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Χοσέ Μανουέλ Μπαρόζο. Στην επιστολή του ο κ. Παπαϊωάννου γνωστοποιούσε ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης προωθεί μεταρρυθμίσεις που βασίζονται στη μεταφορά τεχνογνωσίας από χώρες όπως η Βρετανία, η Γερμανία και η Ολλανδία, ως προς την επιτάχυνση της εκδίκασης εκκρεμών υποθέσεων και την ψηφιακή Δικαιοσύνη. Οι δύο πλευρές ανανέωσαν το ραντεβού τους για τις 4 Νοεμβρίου, στη νέα σύσκεψη παρουσία και των πρέσβεων που θα κληθούν να παράσχουν τις τεχνικές για την προώθηση των σχετικών στόχων.

Ο Γερμανός αξιωματούχος συναντήθηκε και με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Παπουτσή, από τον οποίο ζήτησε, σύμφωνα με πληροφορίες, την ενεργότερη δραστηριοποίηση της οικονομικής αστυνομίας για την καταστολή της φοροδιαφυγής.

Στο επίκεντρο των συνομιλιών του κοινοτικού αξιωματούχου με τον υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη τέθηκε το θέμα της ενίσχυσης της ρευστότητας των επιχειρήσεων, με τον υπουργό να παρουσιάζει στον Γερμανό τεχνοκράτη τις δράσεις που προωθεί στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ.

Η συζήτηση του κ. Ράιχενμπαχ με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, περιστράφηκε γύρω από το πρόγραμμα «Ηλιος» και την παραγωγή πράσινης ενέργειας καθώς και την επιτάχυνση της διαδικασίας κτηματολόγησης, ενώ ο κοινοτικός αξιωματούχος συναντήθηκε και με τον επικεφαλής του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων Κωνσταντίνο Μητρόπουλο.

Ολοκληρώνοντας τον γύρο των επαφών ο Ράιχενμπαχ έσπευσε να αποποιηθεί τον ρόλο του τοποτηρητή στην Ελλάδα. «Είμαι εδώ για να συντονίζω τη βοήθεια που η τρόικα, η Κομισιόν, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και τα κράτη- μέλη παρέχουν στην Ελλάδα» τόνισε ο Γερμανός τεχνοκράτης καταλήγοντας: «Πρέπει να κατανοήσει ο λαός ότι πρόκειται για προσφορά βοήθειας και όχι επιβολή πολιτικής».


Χρυσάνθη Λαμπροπούλου εφημερίδα δημοκρατία

Δεν υπάρχουν σχόλια: