Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Άσμουσεν: Απαραίτητη προϋπόθεση να υπογράψει και ο Σαμαράς...


Σε συνέντευξή του προς την Deutsche Welle, ο Γερμανός υφυπουργός Οικονομικών Γιόρκ Άσμουσεν δήλωσε πως απαραίτητη προϋπόθεση για την καταβολή της 6ης δόσης (να δούμε τι άλλο θα μας ζητήσουν γι΄ αυτή τη δόση;), είναι μια ενυπόγραφη επιστολή που θα φέρει τις υπογραφές της κυβέρνησης καθώς και εκείνες της αντιπολίτευσης. Δηλαδή των κ.κ. Παπανδρέου και Σαμαρά.

Συγκεκριμένα είπε: «Το Eurogroup δήλωσε στην τελευταία συνεδρίασή του (σε επίπεδο υπουργών), ότι προϋπόθεση για την απελευθέρωση...
της επόμενης δόσης του τρέχοντος πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα, είναι μια επιστολή της τότε κυβέρνησης με την υπογραφή και της αντιπολίτευσης, διασφαλίζοντας έτσι ότι το πακέτο θα στηριζόταν και μετά από πιθανές εκλογές σε μια πλατιά πλειοψηφία».  

Και για να το τονίσει πιο περισσότερο αυτό και για να αρθούν τυχόν αμφιβολίες κατέληξε: «Δεν είναι στο χέρι μου και ούτε θα το κάνω, να πάρω πίσω τον όρο που έθεσε η ομάδα των υπουργών. Υπ’ αυτή την έννοια, ο όρος εξακολουθεί να ισχύει.».

Η ΕΕ δείχνει ξεκάθαρα πλέον ότι θέλει την πλήρη ταπείνωση και δήλωση υποτέλειας από τους πολιτικούς ηγέτες της χώρας, καθώς και την αφαίρεση οποιασδήποτε δυνατότητας ανάπτυξης διαφορετικού προεκλογικού πολιτικού λόγου.

Εμείς όμως έχουμε μια απορία. Στο Eurogroup που αποφάσισε αυτό το πράγμα, συμμετείχε προφανώς και ο κ. Βενιζέλος. Δεν θα ήταν άραγε σκόπιμο, αφενός να εξηγήσει στον ελληνικό λαό, αν πράγματι αποφασίστηκε κάτι τέτοιο και αφετέρου ποιος πρότεινε αυτή την ιδέα μέσα στο Eurogroup;

Δεν υπάρχουν σχόλια: