Μεταβατική και περιορισμένη χρονικά και από πλευράς αρμοδιοτήτων θα είναι η μεταβατική κυβέρνηση που προτείνει ο Σαμαράς. Και διαβάστε στη συνέχεια ποια είναι η ουσία της σε πείσμα των αθλιοτήτων που διακινούν τα χαλκεία του Μαξίμου και του λαγού:
...
Μεταβατική, επειδή η χρονική της διάρκεια θα είναι λίγες εβδομάδες και θα διαρκέσει μέχρι να επικυρωθεί η συμφωνία.
Περιορισμένη με την έννοια ότι θα έχει μια και μόνο αποκλειστική αρμοδιότητα, δηλαδή την επικύρωση της συμφωνίας και την εξασφάλιση της 6ης δόσης. Εννοείται ότι η ΝΔ δεν δέχεται εκχωρήσεις εθνικής κυριαρχίας, επιτροπείες και τα παρόμοια.
Αμέσως μετά, εκλογές!
Για παράδειγμα, σύμφωνα με αποδιδόμενα στην Μέρκελ μέχρι τις 4 Δεκεμβρίου πρέπει να έχουν λήξει οι εκκρεμότητες στην Ελλάδα, προκειμένου αμέσως να πάμε σε εκλογές. Αυτονόητο είναι πως αν αυτό επιτευχθεί νωρίτερα, θα έλθουν νωρίτερα και οι εκλογές.
Το ευκταίο είναι όλη αυτή η εκλογική εκκρεμότητα να έχει ολοκληρωθεί πριν από τις γιορτές. Και αυτή είναι η επιδίωξη του Σαμαρά
Διευκρινίζεται επίσης ότι η κυβέρνηση αυτή δεν θα έχει καμία σχέση με συγκυβέρνηση κομμάτων, καμία σχέση, δηλαδή, με οικουμενική κυβέρνηση που προσπαθούν να περάσουν συμφέροντα και ΠΑΣΟΚ
Ως προς την ειδικότερη σύνθεσή της αυτό όπως είναι φυσικό εμπίπτει στις αρμοδιότητες του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Από την πλευρά όμως της ΝΔ διευκρινίζετε ότι δεν θα μετέχουν πολιτικά στελέχη κομμάτων, και ασφαλώς όχι της Ν.Δ.
Antinews.gr
1 σχόλιο:
Ας δούμε τι λέει τι σύνταγμα για την περίπτωση κυβέρνησης “εθνικής σωτηρίας” με εξωκοινοβουλευτικό πρωθυπουργό γιατί θα μας τρελάνουν τελείως.
Άρθρο 37
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διορίζει τον Πρωθυπουργό και, με πρότασή του, διορίζει και παύει τα λοιπά μέλη της Κυβέρνησης και τους Υφυπουργούς.
Πρωθυπουργός διορίζεται ο αρχηγός του κόμματος το οποίο διαθέτει στη Βουλή την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών. Αν κανένα κόμμα δεν διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέχει στον αρχηγό του κόμματος που διαθέτει τη σχετική πλειοψηφία διερευνητική εντολή για να διακριβωθεί η δυνατότητα σχηματισμού Κυβέρνησης που να απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της Βουλής.
Αν δεν διαπιστωθεί αυτή η δυνατότητα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέχει διερευνητική εντολή στον αρχηγό του δεύτερου σε κοινοβουλευτική δύναμη κόμματος και εάν δεν τελεσφορήσει κι αυτή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δίνει διερευνητική εντολή στον αρχηγό του τρίτου σε κοινοβουλευτική δύναμη κόμματος. Κάθε διερευνητική εντολή ισχύει για τρεις ημέρες. Αν οι διερευνητικές εντολές δεν τελεσφορήσουν, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καλεί τους αρχηγούς των κομμάτων και, αν επιβεβαιωθεί η αδυναμία σχηματισμού Κυβέρνησης που να έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής, επιδιώκει το σχηματισμό Κυβέρνησης από όλα τα κόμματα της Βουλής για τη διενέργεια εκλογών και σε περίπτωση αποτυχίας αναθέτει στον Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας ή του Αρείου Πάγου ή του Ελεγκτικού Συνεδρίου το σχηματισμό Κυβέρνησης, όσο το δυνατόν ευρύτερης αποδοχής, για να διενεργήσει εκλογές, και διαλύει τη Βουλή.
Στις περιπτώσεις κατά τις οποίες ανατίθεται, σύμφωνα με τις προηγούμενες παραγράφους, εντολή σχηματισμού Κυβέρνησης ή διερευνητική εντολή σε αρχηγό κόμματος, αν το κόμμα δεν έχει αρχηγό ή εκπρόσωπο, ή αν ο αρχηγός ή ο εκπρόσωπος του δεν έχει εκλεγεί βουλευτής, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δίνει την εντολή σ’ αυτόν που προτείνει η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος. Η πρόταση για την ανάθεση εντολής γίνεται μέσα σε τρεις ημέρες από την ημέρα που ο Πρόεδρος της Βουλής ή ο αναπληρωτής του ανακοινώνει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη δύναμη των κομμάτων στη Βουλή· η ανακοίνωση αυτή γίνεται πριν από κάθε ανάθεση εντολής.
Δημοσίευση σχολίου