Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Αύριο η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης...οι πρώτες δηλώσεις Παπαδήμου

Για μεγάλη τιμή και ακόμα μεγαλύτερη ευθύνη έκανε λόγο ο εντολοδόχος πρωθυπουργός της Ελλάδας Λουκάς Παπαδήμος, στην πρώτη του δήλωση μετά την ανακοίνωση του ονόματος του από την προεδρία της Δημοκρατίας.
Ο κ. Παπαδήμος, αφού ευχαρίστησε για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό του, επεσήμανε ότι δεν είναι πολιτικός, αλλά έχει αφιερώσει το μεγαλύτερο τμήμα της επαγγελματικής του ζωής...
στην άσκηση της οικονομικής πολιτικής, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη.

Ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας σημείωσε ότι όλοι πρέπει να συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση της κρίσης και την ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας, η οποία όπως είπε, έχει τεράστια προβλήματα, παρά τις τεράστιες προσπάθειες που έχουν γίνει μέχρι στιγμής.

Επεσήμανε ότι βρισκόμαστε σε κρίσιμο σταυροδρόμι και οι επιλογές που θα γίνουν θα έχουν τεράστια σημασία για την πορεία του ελληνικού λαού. Εκτίμησε ότι η πορεία δε θα είναι εύκολη, αλλά εξέφρασε την εκτίμηση ότι τα προβλήματα θα επιλυθούν με ενότητα, συνεννόηση και σύνεση.

Ο κ. Παπαδήμος υπογράμμισε ότι η νέα κυβέρνηση έχει συγκεκριμένο έργο να επιτελέσει και αυτό είναι η υλοποίηση των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης στις 26 Οκτωβρίου.

«Πρέπει όλοι να είμαστε αισιόδοξοι για το τελικό αποτέλεσμα, εφόσον είμαστε ενωμένοι και συνεργαστούμε συστηματικά και στενά για την επίτευξη των στόχων». Παράλληλα τόνισε ότι από την πλευρά του δεν τέθηκαν όροι προς κανέναν πολιτικό αρχηγό.

Η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης θα γίνει αύριο, 11/11/11 στις 14.00 το μεσημέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: