Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Χλιδή με... spa για Γιώργο και παρέα

Τελικά, λεφτά... υπάρχουν! Οχι για μισθούς και συντάξεις ούτε για τη διάσωση των ελληνικών επιχειρήσεων. Υπάρχουν όμως για τις χλιδάτες συνεδριάσεις των κατά τα άλλα... «σοσιαλιστών» ηγετών στην Κρήτη.
 Εκεί βρέθηκε και ο Γιώργος Παπανδρέου να επιχειρεί να καπηλευτεί τους αγώνες των λαών των αραβικών χωρών για δημοκρατία, αγνοώντας επιδεικτικά τους συγκεντρωμένους έξω από το πολυτελές θέρετρο που διαμαρτύρονταν για τις δικές του πολιτικές παράδοσης της Ελλάδας στα χέρια των ξένων.....


Αξίζει τον κόπο να ρίξει κανείς μία ματιά στις φωτογραφίες του υπερπολυτελούς ξενοδοχειακού συγκροτήματος Gran Melia Resort & Luxury Villas Daios Cove στο Βαθύ του Αγίου Νικολάου, στην Κρήτη, όπου πέρασαν το διήμερο Παρασκευής και Σαββάτου τα μέλη της Ειδικής Επιτροπής της Σοσιαλιστικής Διεθνούς για τον Αραβικό Κόσμο.

Πρόκειται για ένα ολόκληρο πετρόχτιστο χωριό πέντε αστέρων, με θέα στον «ιδιωτικό κόλπο» του Μιραμπέλου. Μεταξύ των 300 καταλυμάτων που διαθέτει, υπάρχουν 243 δωμάτια, 18 σουίτες και 39 βίλες (ανάμεσά τους η προεδρική σουίτα Daios Mansion, 550 τετραγωνικών μέτρων), όλες με ιδιωτική πισίνα με θέα τη θάλασσα. Οι φιλοξενούμενοι στο ξενοδοχείο μπορούν ακόμα να απολαύσουν τις ανέσεις του υπερπολυτελούς Spa by Germain de Capuccini, 2.500 τετραγωνικών μέτρων, τις συνολικά 165 πισίνες με θαλασσινό νερό, να μετακινούνται με ηλεκτρικά αυτοκίνητα ή, εφόσον μένουν στις βίλες, να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες τύπου ενοικίασης γιοτ ή ελικοπτέρου, παροχής μπάτλερ κ.τ.λ.

Ανάλογες των παροχών, ασφαλώς, είναι και οι τιμές του ξενοδοχείου, με το δίκλινο για «κοινούς θνητούς» να ξεκινάει από 199 ευρώ τη βραδιά και κάποιες σουίτες του να ξεπερνούν τα 1.500 ευρώ τη βραδιά. Με έναν πρόχειρο υπολογισμό, λοιπόν, η διαμονή των περίπου 60 «σοσιαλιστών», που με τους συνοδούς τους συγκροτούσαν αντιπροσωπία μεγαλύτερη των 100 ατόμων, θα πρέπει να κόστισε τουλάχιστον μεταξύ 200.000 - 300.000 ευρώ, αν αναλογιστεί κανείς και τα χρήματα που απαιτήθηκαν για τη γενικότερη φιλοξενία τους (φαγητό κ.τ.λ). Εκτός αν ο Γιώργος Παπανδρέου το έκανε για να τονώσει τον ελληνικό τουρισμό, δεδομένου ότι αν απόλαυσαν τις υπηρεσίες του ξενοδοχείου στο σύνολό τους, από μασάζ και σπα ως ιδιωτικές πισίνες, lounge, μπουφέ, χλιδάτα εστιατόρια κ.ά., δύσκολα δεν θα πουν τον καλό τους τον λόγο επιστρέφοντας στις πατρίδες τους. Αυτό που ίσως δεν υπολόγισε είναι ότι, σε περίπτωση που ερωτηθούν (μια και πέραν των αραβικών χωρών, υπήρχαν εκπρόσωποι από Ιταλία, Γαλλία,Δανία, Κύπρο κ.τ.λ.), δύσκολα θα υποστηρίξουν ότι η χώρα βρίσκεται και σε κρίση. Εκτός αν στα αυτιά κάποιων από αυτούς έφτασαν, παρά τους πετρόχτιστους τοίχους, οι διαμαρτυρίες των πολιτών...


Μάθημα αυταρχισμού

Κάνοντας μαθήματα από καθέδρας περί «αυταρχισμού» ο Γ. Παπανδρέου προσποιήθηκε ότι δεν άκουσε τις διαμαρτυρίες έξω από το ξενοδοχείο επιχειρώντας να τις υποβαθμίσει. Αφού πρώτα μπέρδεψε τις επετείους μιλώντας για την 28η Οκτωβρίου έκανε λόγο για «τον εθνικό μας αγώνα για την απελευθέρωση», υποστήριξε ότι «αυταρχισμός είναι η προσπάθεια κάποιων να επιβάλουν απόψεις ακόμα και διακόπτοντας παρελάσεις, να προσβάλουν τις εκδηλώσεις τιμής στους αγώνες για την ελευθερία της πατρίδας, ακόμα και τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να διαιρούν τον λαό σε εθνικόφρονες και μη».

Αναφερόμενος στις στενές ιστορικές σχέσεις της Ελλάδας με τους αραβικούς λαούς και στην Κρήτη ως σταυροδρόμι που ενώνει την Ευρώπη με τον αραβικό κόσμο, εξέφρασε τη στήριξή του στην «αραβική άνοιξη» και στον αγώνα για εκδημοκρατισμό των χωρών αυτών. «Η Κρήτη είναι μια γειτονιά που έχει δεσμούς με τον αραβικό κόσμο» ανέφερε, κάνοντας λόγο για «σημαντικό ρόλο» που θέλει να διαδραματίσει, προκειμένου να διευρύνει και να ενισχύσει αυτούς τους δεσμούς.

Αναφερόμενος στη μεταβατική περίοδο των αραβικών χωρών, διαβεβαίωσε για την υποστήριξη ΠΑΣΟΚ και ελληνικής κυβέρνησης στον αγώνα τους. Μετά το τέλος των εργασιών άλλωστε είχε συναντήσεις με εκπροσώπους του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου της Λιβύης -ξεχνώντας εύκολα τους εναγκαλισμούς του με τον νεκρό πλέον δικτάτορα Καντάφι προ έτους- αλλά και με εκπροσώπους του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λασιθίου, με τους οποίους συζήτησε θέματα εμπορικών συναλλαγών για την ανάπτυξη των χωρών της Βόρειας Αφρικής και Μέσης Ανατολής.






Εκβιάζει την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, «ενημερώνει» με συνοπτικές διαδικασίες τη Βουλή

Υπό το βάρος της διαπίστωσης ότι «δεν βγαίνει» με τίποτε η πολιτική του πηγαίνει σήμερα στη συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ ο Γ. Παπανδρέου, προκειμένου να εκβιάσει τη στήριξη των βουλευτών του, μια και παρά τις αιτιάσεις τους αρνείται μέχρι στιγμής να εγκαταλείψει την καρέκλα του. Την ίδια ώρα, με «συνοπτικές διαδικασίες» επιχειρεί να ενημερώσει την Βουλή για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής, προκαλώντας μίνι προ ημερησίας διατάξεως συνεδρίαση αύριο το απόγευμα.

Διαπιστώνοντας ότι το κλίμα από το εξωτερικό παραμένει εχθρικό, με τον Β. Σόιμπλε να προαναγγέλλει νέα σκληρά μέτρα, στο εσωτερικό είναι ακόμα πιο έκρυθμο, με την κοινωνία να δείχνει τα «αισθήματά» της στις παρελάσεις, αλλά ακόμα και τα αποτελέσματα της τελευταίας δημοσκόπησης να δείχνουν την καταβαράθρωση του ΠΑΣΟΚ, ο έντρομος κ. Παπανδρέου θα επιχειρήσει να τρομάξει τους βουλευτές του, που έχουν πια περιοριστεί σε 153. Ο κ. Παπανδρέου αναμένεται να εξαντλήσει όλα τα μέσα, ακόμα και την απειλή ότι πτώση της κυβέρνησης θα σήμαινε χρεοκοπία, αφού ακόμα δεν έχει ψηφιστεί η νέα δανειακή σύμβαση. Και όλα αυτά σε μία προσπάθεια να τους φιμώσει, αφού οι φωνές περί ανάγκης κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας ή εκλογών συνεχίζονται και αναμένεται να ενταθούν, είτε δοθεί σήμερα ο λόγος στους βουλευτές είτε όχι.

«Να αναλάβει πρωθυπουργός κοινής αποδοχής εκτός των δύο μεγάλων κομμάτων», με τον Γ. Παπανδρέου υπουργό Εξωτερικών και τον Α. Σαμαρά υπουργό Οικονομικών, ζήτησε ο Λ. Γρηγοράκος, ενώ την πρότασή του για κυβέρνηση εθνικής ενότητας επανέφερε ο Δ. Λιντζέρης. Κυβέρνηση ευρείας κοινωνικής στήριξης και αποδοχής ζήτησε η Σούλα Μερεντίτη, αναδιάρθρωση του πολιτικού σκηνικού (χωρίς να αποκλείει ανασχηματισμό ή εκλογές) ο Γ. Αμοιρίδης και αλλαγή φρουράς στη διακυβέρνηση του τόπου η Κατερίνα Μπατζελή. Υπέρ της συγκυβέρνησης τάσσονται πολλοί ακόμα βουλευτές (Δ. Κρεμαστινός, Σ. Γιαννακά, Π. Βαρδίκος κ.ά.), ενώ επανέρχεται η πρόταση «μεταβατικού σχήματος» με συγκεκριμένο ορίζοντα εκλογών, αφού αρνούνται να συνεχίσουν να ψηφίζουν μόνοι επαχθή μέτρα. Αντίθετα, «δεκανίκι» στο πρόσωπο της διαγραφείσας Λούκας Κατσέλη φαίνεται ότι βρίσκει ο πρωθυπουργός, με την τελευταία να βρίσκει θετική τη συμφωνία, επιφυλασσόμενη να ψηφίσει με γνώμονα το «δημόσιο συμφέρον». Ακόμα και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Χρ. Πρωτόπαπας, πάντως, ζητεί τώρα να δείξει η κυβέρνηση στοιχειωδώς ότι μπορεί να προχωρήσει «χωρίς να κουνάει το δάχτυλο στην κοινωνία» και «απέναντι στις συντεχνίες του πλούτου».

Ο κ. Παπανδρέου αναμένεται να τονίσει την ανάγκη πολιτικής σταθερότητας και άμεσης υλοποίησης των συμφωνηθεισών μεταρρυθμίσεων, να καταδικάσει τα επεισόδια, πιθανότατα επαναφέροντας τα περί προσπάθειας «εκτροπής» και ζητώντας ψυχραιμία.

Εν τω μεταξύ, ο Φ. Πετσάλνικος ενημέρωσε τηλεφωνικά χθες τους πολιτικούς αρχηγούς για τη συνεδρίαση της Βουλής, αύριο το απόγευμα, για το περιεχόμενο της συμφωνίας. Η υλοποίηση της τελευταίας συζητήθηκε και σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, παρουσία των κυρίων Βενιζέλου, Ρέππα, Σαχινίδη και Πετσάλνικου,


Μαριτίνα Ζαφειριάδου Δημοκρατία

Δεν υπάρχουν σχόλια: