Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Δύσκολες ώρες για τον Λουκιανό...

Δύσκολες ώρες για την οικογένεια του Λουκιανού Κηλαηδόνη. Ο «φτωχός και μόνος καουμπόι» της ελληνικής μουσικής μεταφέρθηκε προχθές εσπευσμένα στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, καθώς ένιωσε δυσφορία στο στήθος. Λόγω του ότι έχει ιστορικό με την καρδιά του, ανησύχησε ιδιαίτερα τους οικείους του, και απ’ ό,τι φαίνεται δεν είχαν άδικο.
Ο δημοφιλής συνθέτης υποβλήθηκε σχεδόν αμέσως μετά την εισαγωγή του σε
αγγειοπλαστική. Μέχρι χθες το μεσημέρι νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου. Στο πλάι του αυτές τις δύσκολες ώρες ήταν η σύντροφος της ζωής του Αννα Βαγενά και οι δυο τους κόρες, η Γιασεμί και η Μαρία Κηλαηδόνη, που βαδίζουν στα χνάρια των γονιών τους.

Ο δημιουργός που χρόνια τώρα έχει βάλει τη μαγεία και το όνειρο στη ζωή μας μέσα από τις ξεχωριστές και διαχρονικές συνθέσεις που μας χάρισε, υπεβλήθη σε στεφανιαιογραφία και εν συνεχεία σε αγγειοπλαστική. Η μέθοδος αυτή εφαρμόζεται στη θεραπεία της στεφανιαίας νόσου και η αρχή της στηρίζεται στη διάταση της στενωμένης αρτηρίας με ειδικό μπαλόνι και την τοποθέτηση εν συνεχεία ειδικού μεταλλικού σκελετού σαν νάρθηκα (stent) για να κρατάει τη στεφανιαία αρτηρία ανοιχτή.

«O Λουκιανός Κηλαηδόνης εισήχθη προχθές το πρωί με ενόχλημα στο στήθος και το μεσημέρι του κάναμε μια στεφανιαιογραφία για να δούμε πώς είναι τα αγγεία. Τον έλεγχο έκανε ο κ. Αλτιτζόγλου» επιβεβαίωσε στην «Espresso» ένας εκ των δύο θεράποντων ιατρών του, καθηγητής Κωνσταντίνος Αθανασόπουλος. Σε ερώτησή μας αν ο δημιουργός υπεβλήθη σε επέμβαση αγγειοπλαστικής αρκέστηκε να μας πει: «Αυτό είναι στο πλαίσιο της θεραπείας που ακολουθεί ο κ. Αλτιτζόγλου». Ο κ. Αθανασόπουλος παραδέχτηκε ακόμα ότι ο σπουδαίος συνθέτης νοσηλεύτηκε στη ΜΕΘ και χθες θα μεταφερόταν σε δωμάτιο…

«Εξακολουθώ να τον βλέπω όπως έκανα από την αρχή. Η κατάσταση της υγείας του αυτή τη στιγμή είναι σταθερή, αλλά χρειάζεται να παραμείνει μερικές ημέρες κοντά μας να τον παρακολουθήσουμε».

Ιδιαίτερα αγχωμένη και ανήσυχη ήταν η Αννα Βαγενά την Τετάρτη το βράδυ, που ήδη ο Λουκιανός βρισκόταν στο νοσοκομείο. Η σπουδαία μας ηθοποιός έδινε τον δικό της αγώνα από τη σκηνή του θεάτρου «Ζήνα» στην παράσταση «Σχέσεις οργής», προσπαθώντας να μην καταλάβει το κοινό ότι κάτι την απασχολούσε. Συνεχώς επικοινωνούσε με τις κόρες του στο νοσοκομείο, ενώ αμέσως μετά το τέλος της παράστασης βρέθηκε δίπλα στον σύντροφό της.

Ο Λουκιανός Κηλαηδόνης χθες το απόγευμα επρόκειτο να μεταφερθεί στον όγδοο όροφο στο δωμάτιο 810, αφού αισθάνεται πολύ καλύτερα, γεγονός που δηλώνουν και οι γιατροί του.

Ωστόσο, θα χρειαστεί να παραμείνει μερικές μέρες ακόμα στο νοσοκομείο καθ’ υπόδειξη των καρδιολόγων Κωνσταντίνου Αθανασόπουλου και Πέτρου Αλτιτζόγλου, που θα τον παρακολουθούν για όσο χρειαστεί.

Αυτές τις δύσκολες ώρες κοντά στον Λουκιανό Κηλαηδόνη βρίσκεται η οικογένειά του, αλλά και οι ευχές των ομότεχνών του για ταχεία ανάρρωση.

Espresso

Δεν υπάρχουν σχόλια: