Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Επιασαν τον "φαντομά" της Κρήτης!

Συνελήφθη ένας 29χρονος Κρητικός ο οποίος υποδυόμενος δεκάδες ρόλους κατάφερε να εξαπατήσει ανυποψίαστους πολίτες -ανάμεσά τους και ο διεθνής ποδοσφαιριστής Γιάννης Αμανατίδης- και να τους αποσπάσει μεγάλα χρηματικά ποσά.
Εναντίον του δράστη, που συνελήφθη τυχαία από άνδρες της Ασφάλειας στην Αθήνα έπειτα από...
τροχονομικό έλεγχο, εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης από τον εισαγγελέα Ηρακλείου.

Τριάντα άτομα -ανάμεσά τους και ο ποδοσφαιριστής- είχαν καταφύγει στις διωκτικές αρχές του Ηρακλείου και είχαν υποβάλει μήνυση, καθώς είδαν τους λογαριασμούς τους από τη μια μέρα στην άλλη να αδειάζουν.

Σύμφωνα με την Ασφάλεια Ηρακλείου, στην οποία κρατείται ο 29χρονος, από το 2007 έως σήμερα εμφανιζόταν άλλοτε ως πιλότος μεγάλης αεροπορικής εταιρείας, άλλοτε ως εισαγωγέας-εξαγωγέας αυτοκινήτων, άλλοτε ως ταξιδιωτικός πράκτορας, επιχειρηματίας, εκπρόσωπος Ρώσου μεγιστάνα, σύμβουλος πολιτικού, και προσέγγιζε Κρητικούς στους οποίους έταζε ότι θα τους εξυπηρετούσε άμεσα και θα τους έλυνε τα όποια προβλήματα είχαν έναντι χρηματικού αντιτίμου. Οταν, όμως, έπαιρνε τα χρήματα, γινόταν καπνός.

Για την αστυνομία ήταν ο «άνθρωπος με τα χίλια πρόσωπα, ο φαντομάς», και διεξάγονταν εκτενείς έρευνες για τον εντοπισμό του. Ο ίδιος, όμως, κατάφερνε πάντα να εξαφανίζει τα ίχνη του. Θύμα του έπεσε το καλοκαίρι του 2008 και ο Γιάννης Αμανατίδης. Ο 29χρονος εμφανίστηκε στον ποδοσφαιριστή ως πιλότος και προσφέρθηκε λόγω της θέσης του, αλλά και των γνωριμιών που δήθεν είχε, να του εξασφαλίσει φθηνά αεροπορικά εισιτήρια τόσο για την οικογένειά του όσο και για την τότε σύντροφό του, τη γνωστή τραγουδίστρια Μάρω Λύτρα, προκειμένου να ταξιδεύουν προς την Αυστρία και την Ελβετία για να παρακολουθούν τους αγώνες του Euro, στους οποίους συμμετείχε.

Ο ποδοσφαιριστής πείστηκε και έκανε το λάθος να του δώσει την πιστωτική του κάρτα.

Ωστόσο, όσο και αν περίμενε τα εισιτήρια, αυτά δεν εκδόθηκαν ποτέ. Αντίθετα, διαπίστωσε ότι από την πιστωτική του κάρτα έλειπαν 97.000 ευρώ. Οταν τελείωσε το Euro 2008, ο Γιάννης Αμανατίδης συνοδευόμενος από τη Μάρω Λύτρα ταξίδεψε τον Φεβρουάριο του 2008 μέχρι την Κρήτη και κατήγγειλε στις αρχές την απάτη.

Αμέσως οι αξιωματικοί της Ασφάλειας κατάλαβαν ότι επρόκειτο για ένα ακόμη θύμα του «φαντομά». Οπως προέκυψε από την προανάκριση, ο 29χρονος είχε εκδώσει εισιτήρια σε δεκάδες άτομα, άγνωστα στον Γιάννη Αμανατίδη. Οι άνθρωποι πλήρωναν το μεγαλύτερο μέρος της τιμής των εισιτηρίων για Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Μόναχο, Μπολόνια, Φρανκφούρτη, και ο 29χρονος τα «χρέωνε» στην κάρτα του ποδοσφαιριστή και έβαζε τα χρήματα στην τσέπη του.

Χθες ο «άνθρωπος με τα χίλια πρόσωπα» οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα προκειμένου να απολογηθεί για τις πράξεις του. Ωστόσο ζήτησε και έλαβε προθεσμία, κι έτσι θα βρεθεί στο δικαστικό μέγαρο ξανά τη Δευτέρα. Ο ίδιος, πάντως, ανακρινόμενος αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες που του προσάπτουν συνολικά τριάντα άτομα.

espresso

Δεν υπάρχουν σχόλια: