Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Η επιστολή Παπανδρέου...

Στη δημοσιότητα δόθηκε το απόγευμα η επιστολή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου με τις έγγραφες δεσμεύσεις προς τους επικεφαλής του ΔΝΤ, της ΕΕ, και της ΕΚΤ.

Ο κ. Παπανδρέου επιβεβαιώνει τη δέσμευση του...
ΠΑΣΟΚ στους στόχους του Προγράμματος και στις βασικές πολιτικές, όπως ορίζονται στο Μνημόνιο, καθώς και στην επιτυχή εφαρμογή τους και σημειώνει ότι "γι' αυτόν τον λόγο, οποιαδήποτε μελλοντική προσαρμογή στο πλαίσιο του προγράμματος στο μείγμα πολιτικών και οποιαδήποτε νέα μέτρα θα σχεδιάζονται έτσι ώστε να είναι πλήρως σύμφωνα με το πρόγραμμα και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να θέτουν σε κίνδυνο την επίτευξη των στόχων του".

Μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Παπανδρέου διατυπώνει τη συμφωνία του ΠΑΣΟΚ για το ότι "η ανταγωνιστικότητα και η ανάπτυξη είναι υψίστης σημασίας, καθώς επιθυμούμε τη δημιουργία βιώσιμης οικονομίας και τη μείωση του χρέους σε βιώσιμα επίπεδα".

Παράλληλα, σημειώνει ότι το κόμμα στηρίζει το σχέδιο ιδιωτικοποιήσεων και αναπτυξιακής αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, καθώς και τις βαθιές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στις αγορές εργασίας, προϊόντων και υπηρεσιών.

Ο κ. Παπανδρέου επισημαίνει, πάντως, ότι το ΠΑΣΟΚ στηρίζει επί της αρχής τις Συλλογικές Διαπραγματεύσεις και συμφωνίες μεταξύ των κοινωνικών εταίρων και πιστεύει ότι τα μέτρα αυτά πρέπει να ενισχυθούν με πολιτικές που θα συμβάλλουν στη μακροχρόνια ανταγωνιστικότητα

Επιπρόσθετα, ο κ. Παπανδρέου αναφέρει ότι το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει "την εμπροσθοβαρή εφαρμογή των διαρθρωτικών μέτρων για τις δαπάνες, τη συνεχιζόμενη προσπάθεια για τον έλεγχο των δαπανών και την πρόληψη καθυστερήσεων πληρωμών", όπως επίσης και "τολμηρές μεταρρυθμίσεις στον τομέα των εσόδων" που θα οδηγήσουν σε δικαιότερη, διαφανή και αποτελεσματική κατανομή του φορολογικού βάρους, που θα ανακόψει επίσης τη φοροδιαφυγή.

"Πιστεύουμε -γράφει- ότι αυτό θα συνεισφέρει στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των αγορών και στη δημοσιονομική βιωσιμότητα, ενώ παράλληλα θα προστατεύονται τα αδύναμα τμήματα του πληθυσμού".

Τέλος, επισημαίνει ότι το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει "την υλοποίηση της ολοκληρωμένης στρατηγικής του προγράμματος για τον τραπεζικό τομέα" και τονίζει ότι έχει "έχουμε δεσμευτεί για την ταχεία και ομαλή υλοποίηση της στρατηγικής χρηματοδότησης του επίσημου τομέα και του PSI".

"Αναγνωρίζουμε ότι, για την επίτευξη των προαναφερθέντων στόχων και των βασικών πολιτικών θα χρειαστεί πολιτική βούληση και αποφασιστική εφαρμογή των πολιτικών για πολλά χρόνια" σημειώνει ο Γιώργος Παπανδρέου και δηλώνει ότι σε περίπτωση εκλογής του ΠΑΣΟΚ ως επόμενη κυβέρνηση, θα παραμείνουν "σταθερά προσηλωμένοι στην αποτελεσματική υλοποίηση των στόχων του Προγράμματος που περιγράφονται ανωτέρω, και όπως καθορίζονται λεπτομερώς στο Μνημόνιο".

Δεν υπάρχουν σχόλια: