Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Κλινική με τρεις γιατρούς στο Προεδρικό Μέγαρο!

Μπορεί όλο το σύστημα της Υγείας να καταρρέει, οι πολίτες να ψάχνουν με το τουφέκι τους γιατρούς που τρέχουν και δεν φτάνουν στα δημόσια νοσοκομεία, ωστόσο ο Πρόεδρος τη Δημοκρατίας και το προσωπικό του Προεδρικού Μεγάρου θα έχουν «αποκλειστικούς» γιατρούς, οι οποίοι θα τους επισκέπτονται ακόμη και κατ’ οίκον!
Τουλάχιστον γι’ αυτό φρόντισε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, με μια φωτογραφική προσθήκη που πέρασε άρον άρον σε άσχετο νομοσχέδιο, μόλις λίγες μέρες προτού η Βουλή κλείσει για τις εκλογές....

Ετσιθελικά, μέσα σε αυτό το κλίμα βιομηχανίας νομοσχεδίων -ό,τι προλάβουμε- που επικρατεί, σύντομα το Προεδρικό Μέγαρο θα αποκτήσει το δικό του ιατρείο, το οποίο θα επανδρωθεί από έναν παθολόγο, έναν καρδιολόγο και έναν ειδικό Γενικής Ιατρικής. Οι τρεις επιστήμονες, θα πρέπει να έχουν δεκαετή εμπειρία στην ειδικότητά τους και θα πληρώνονται από την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Η προσθήκη του υπουργείου Υγείας που κατέθεσε χθες το απόγευμα στο νομοσχέδιο για τον «Κανονισμό Ασφάλισης ΙΚΑ-ΕΤΑΜ» έχει τον τίτλο «Ειδική Υπηρεσία Υγειονομικής Καλύψεως της Προεδρίας της Δημοκρατίας» και σαφώς μπορεί κανείς να σκεφτεί ότι ένα ιατρείο μέσα στο Προεδρικό Μέγαρο είναι αναγκαίο, δεδομένου ότι δέχεται υψηλούς προσκεκλημένους και επισκέπτες. Ωστόσο οι καλές προθέσεις του κ. Λοβέρδου δεν πείθουν προεκλογικά, καθώς ένα τέτοιο «κενό» η ηγεσία του υπουργείου Υγείας είχε ενάμιση χρόνο στη διάθεσή της να το καλύψει και όχι πέντε εβδομάδες πριν από τις εκλογές και αφού πρώτα φρόντισε να αφήσει... ακάλυπτους υγειονομικά τους Ελληνες πολίτες.

Επιπλέον, αν διαβάσει κανείς προσεκτικά την παράγραφο της προσθήκης που αναφέρεται στη θέσπιση της Εδικής Υπηρεσίας Υγειονομικής Καλύψεως της Προεδρίας της Δημοκρατίας, βλέπει ότι μάλλον για «φωτογραφική» κάλυψη ημετέρων πρόκειται, καθώς αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο οι γιατροί να είναι μετακλητοί υπάλληλοι από άλλη υγειονομική υπηρεσία (όπως νοσοκομεία ή Κέντρα Υγείας κ.λπ.) ή επιστημονικοί συνεργάτες. Συγκεκριμένα αναφέρει: «Μετακλητός υπάλληλος ή επιστημονικός συνεργάτης ο οποίος θα έχει την ειδικότητα παθολόγου, καρδιολόγου ή Γενικής Ιατρικής και δεκαετή τουλάχιστον εμπειρία στην ειδικότητα αυτή».

Οι γιατροί, εκτός από τα έκτακτα περιστατικά που θα αντιμετωπίζουν στο Προεδρικό Μέγαρο, θα θεωρούν επίσης τα βιβλιάρια υγείας των εργαζομένων και θα διαπιστώνουν την κατ’ οίκον ασθένεια του προσωπικού.
Νοσοκομειακοί κύκλοι ήδη σχολιάζουν ειρωνικά ότι μπορεί ο απερχόμενος υπουργός Υγείας να γκρέμισε το ΕΣΥ, ωστόσο φρόντισε να φτιάξει ιατρείο μέσα στο Μέγαρο της Προεδρίας!

Δημοκρατία

Δεν υπάρχουν σχόλια: