Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Οι οκτώ ξένες εταιρίες που ανέλαβαν (με το αζημίωτο 327.910 ευρώ) να «αλλάξουν» το Δημόσιο!

Εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για έργα που θα μπορούσαν να γίνουν εκ των έσω και δωρεάν σκόρπισε το υπουργείο Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, αναθέτοντας μελέτες για την αξιολόγηση και αναδιάρθρωση των δημόσιων υπηρεσιών σε ιδιώτες νομικούς συμβούλων «πολυεθνικού χαρακτήρα».
 Στην ομολογία αυτή προέβη ο υπουργός Οικονομικών Φ. Σαχινίδης, ο οποίος, απαντώντας σε γραπτή ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα, αποκάλυψε ότι οι μελέτες τις οποίες, σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπηρεσίες του Δημοσίου διαβεβαίωναν ότι μπορούσαν να εκπονήσουν δωρεάν ανατέθηκαν σε οκτώ εταιρίες....
και κόστισαν συνολικά 327.910 ευρώ.

Πρόκειται για τις εταιρίες συμβούλων Grant Thornton A.E., Grant Thornton Ορκωτοί Λογιστές - Σύμβουλοι Επιχιερήσεων Α.Ε., PricewatherhouseCoopers A.E., PricewatherhouseCoopers Business Solutions A.E., Kantor Group A.E., Icap Grour AE& Hay Group A.E., Greycon LTD και Accentoure A.E. Κι όλα αυτά σε ένα και μόνο υπουργείο, την ώρα που οι φήμες βουίζουν ότι η ίδια δουλειά γινόταν σε κάθε υπουργείο ξεχωριστά. Επίσης έχει σημασία αν η εταιρία KANTOR, που περιλαμβάνεται μεταξύ αυτών, έχει σχέση με εταιρία συμβούλων που ανήκε στον σημερινό διευθύνοντα σύμβουλο του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων Κων. Μητρόπουλο.

Κι ενώ ο κ. Τσίπρας στην ερώτησή του κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση συνειδητά απαξίωσε τον δημόσιο τομέα για να αναθέσει τα ακριβά έργα σε ιδιώτες, ο κ. Σαχινίδης δεν απάντησε, αναφέροντας απλώς ότι «τα έργα ανατέθηκαν σε εταιρίες συμβούλων πολυεθνικού χαρακτήρα, με δραστηριότητες στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες».

Αναλυτικά τα έργα και το κόστος τους:
- Βελτίωση συστήματος είσπραξης δημοσίων εσόδων 14.875 ευρώ.
- Εκπόνηση μελέτης αξιολόγησης για την αναδιάρθρωση υπ. Οικονομικών 24.600 ευρώ.
- Ευκαιρίες βελτίωσης της οικονομικής αποτελεσματικότητας των ΔΕΚΟ για τις ανάγκες της ΕΓΔΕΚΟ 20.910 ευρώ.
- Συγκέντρωση - Κωδικοποίηση και ανάλυση χρηματοοικονομικών στοιχείων επιλεγμένων ΔΕΚΟ για τις ανάγκες της ΕΓΔΕΚΟ 20.910 ευρώ.
- Μελέτη του νέου μισθολογίου και της δυναμικής απασχόλησης στον δημόσιο τομέα, που προβλέπεται από το Μνημόνιο, για τις ανάγκες του Υπ. Οικονομικών 71.955 ευρώ.
- Υπηρεσίες υποστήριξης της ΕΓΔΕΚΟ στο πλαίσιο εφαρμογής των υποχρεώσεων των ΔΕΚΟ και των λοιπών φορέων ενδιαφέροντος του Δημοσίου έναντι του αναθεωρημένου Μνημονίου 67.650 ευρώ.
- Υπηρεσίες για τον συντονισμό ομάδων του ΔΝΤ και εφαρμογής βασικών δεικτών απόδοσης για τις ΔΟΥ 7.380 ευρώ.
- Υπηρεσίες υποστήριξης της ΕΓΔΕΚΟ στο πλαίσιο εφαρμογής των υποχρεώσεων έναντι αναθεωρημένου Μνημονίου όσον αφορά την ΚΕΔ Α.Ε. και την ΟΔΔΥ Α.Ε. 24.600 ευρώ.
- Εκπόνηση μελέτης με αντικείμενο την αξιολόγηση των δημοσιονομικών επιπτώσεων από την εφαρμογή του νέου μισθολογίου - βαθμολογίου στον δημόσιο τομέα για την περίοδο 2012-2020, όπως προβλέπεται στο επικαιροποιημένο Μνημόνιο, 73.800 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: