Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Εκλογές στις 6 ή στις 13 Μαΐου

Μέσα στην Μ. Εβδομάδα «κλειδώνει» η ημερομηνία των εκλογών. Πιθανότερη ημερομηνία θα πρέπει να θεωρείται η 6η Μαΐου χωρίς ωστόσο να αποκλειστεί και η 13η Μαΐου. Ο Πρωθυπουργός επέστρεψε από την Κύπρο και όπως δήλωσε λίγο πριν αναχωρήσει από την Μεγαλόνησο, τις επόμενες μέρες θα επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προκειμένου να ανακοινώσει το πότε ακριβώς θα διεξαχθούν οι εκλογές. 
Σύμφωνα με το Σύνταγμα...
από την ημέρα που θα προκηρυχθούν οι εκλογές χρειάζονται 25 ημέρες (εργάσιμες) σε αυτές συνυπολογίζεται και η ημέρα των εκλογών. Δηλαδή για να γίνουν οι εκλογές στις 6 Μαΐου ο Λουκάς Παπαδήμος θα πρέπει να προκηρύξει τις εκλογές μέχρι την Μ. Τετάρτη.
Η ΝΔ αντιδρά και ζητά οι εκλογές να διεξαχθούν στις 6 Μαΐου. «Θέλουν δεν θέλουν η χώρα θα οδηγηθεί στις εκλογές» είπε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Μιχελάκης.
Είχε προηγηθεί μια δήλωση του Υπουργού Εσωτερικών που από το βήμα της βουλής είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραταθεί η ημερομηνία προσφυγής στις κάλπες. «Για τις 6 Μαΐου, πιθανότατα, θα προκηρυχθούν οι εκλογές ή και λίγο αργότερα. Πάντως, Σάββατο, κοντή γιορτή» δήλωσε ο Τάσος Γιαννίτσης.


Δεν υπάρχουν σχόλια: