Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Αρης: Αν λειτουργήσουμε με λογική θα δούμε φώς στο τούνελ


Ο Βουλευτής Β' Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Άρης Σπηλιωτόπουλος, μιλώντας στον Ρ/Φ ΑNT-1 Radio 97,2, στο μαγκαζίνο του Κ. Λασκαράτου, μεταξύ άλλων τόνισε:

"Αν λειτουργήσουμε με λογική θα δούμε φώς στο τούνελ"
Σ' αυτή την προεκλογική περίοδο εάν κάτι επιθυμούν οι πολίτες παραπάνω από οποιαδήποτε άλλη φορά είναι να ακούσουν αλήθειες και λύσεις όσο πικρές κι αν είναι. Υπό αυτή την έννοια εύκολες καταστάσεις δεν υπάρχουν. Προφανώς έχουμε περιέλθει σε μια δεινή θέση, τα αδιέξοδα είναι πολλά και σημαντικά, προφανώς δανειζόμαστε ως κράτος για να μπορούμε να πληρώνουμε μισθούς και συντάξεις. Προφανώς για να τα βγάλουμε πέρα θα πρέπει να διανύσουμε μια ανηφόρα με κόστος και θυσίες, αλλά αν λειτουργήσουμε με ψυχραιμία, σύνεση, νηφαλιότητα και κυρίως λογική στην άκρη αυτής της ανηφόρας μπορούμε να δούμε φώς στο τούνελ.
''Η κυβέρνηση που θα προκύψει θα  πρέπει  να  βάλει νερό στο αυλάκι της ανάπτυξης''
Για να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς αν τα πράγματα προχωρήσουν με άμεση ταχύτητα, αν υπάρξει δηλαδή κυβέρνηση την Δευτέρα μετά τις εκλογές, η οποία να έχει λυμένα τα χέρια, να είναι ισχυρή, να μπορέσει να τρέξει με ταχύτητα και με τόλμη να εφαρμόσει αποφάσεις, ενδεχομένως τα σημάδια ανάκαμψης να τα δούμε στα μέσα της τετραετίας. Δηλαδή στα δύο επόμενα χρόνια να δούμε κάποια σημάδια που θα μας κάνουν και πάλι αισιόδοξους και θα φέρουν και πάλι τα χαμόγελα στα χείλη μας. Αλλά αυτό προϋποθέτει ότι θα έχουμε μια κυβέρνηση ισχυρή, που θα αρχίζει να εφαρμόζει άλλη δοσολογία οικονομικής πολιτικής, θα αρχίζει να βάζει ξανά νερό στο αυλάκι της ανάπτυξης. Γιατί αν κάτι απουσιάζει αυτή τη στιγμή είναι ότι όλα τα μέτρα που έχουμε λάβει είναι εισπρακτικού χαρακτήρα. Δεν υπάρχουν μέτρα που να φέρνουν την ανάπτυξη όπως οι ιδιωτικοποιήσεις, οι συγχωνεύσεις οργανισμών, η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και πάνω απ' όλα συγκεκριμένα κίνητρα για να φέρουμε επενδύσεις. Γιατί χωρίς επενδύσεις δεν υπάρξουν ούτε ανάπτυξη, ούτε θέσεις εργασίας για τα νέα παιδιά.
"Είναι στο χέρι των πολιτών να μην ψηφίσουν ανεμοκαβαλάρηδες"
Αν οι πολιτικοί οι οποίοι θα επιλεγούν απ' τους πολίτες αυτήν την Κυριακή είναι άνθρωποι σοβαροί, άνθρωποι οι οποίοι θα έχουν πολιτική παιδεία και πάνω απ' όλα προτάσεις και απόψεις  συγκεκριμένες και συγκροτημένες, δεν θα υπάρξει ο κίνδυνος να μπορούν πολιτικά πρόσωπα να γυρίσουν την πλάτη σε αποφάσεις Υπουργών. Είναι στο χέρι των πολιτών να μην ψηφίσουν ''ανεμοκαβαλάρηδες''. Να ψηφίσουν ανθρώπους που προέρχονται μέσα από την πολιτική ζύμωση και μπορούν κάτι να καταθέσουν από τον εαυτό τους για την αλλαγή αυτού του τόπου. Είναι στο χέρι των κομμάτων όσο το δυνατόν να ανταποκρίνονται σ' αυτά που η κοινωνία επιθυμεί, αλλά να δείχνουν και στην κοινωνία ποια είναι τα πρότυπα της πολιτικής. Πολλές φορές η κοινωνία αγκαλιάζει celebrities που προέρχονται απ' το χώρο του θεάματος ή το χώρο της άθλησης. Τα κόμματα πρέπει να δείχνουν  ότι οι άνθρωποι αυτοί μπορεί να είναι γνωστοί,  δε σημαίνει όμως ότι είναι και ικανοί. Θεωρώ ότι το ΠΑΣΟΚ είναι λίγο επιρρεπές στο σύστημα των ''σταρ'' και κυρίως στα λαμπερά πρόσωπα απ' τον ευρύτερο χώρο του σόου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: