Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Έχασε τη μάχη του διαδικτύου η Ν.Δ κι έχασε και τις εκλογές

Η Νέα Δημοκρατία έκανε μια μεγάλη επανάσταση με την εκλογή του Αντώνη Σαμαρά από τη βάση του κόμματος και τη συμμετοχή 800.000 μελών του κόμματός της.Η εκλογή Σαμαρά βασίστηκε στο διαδίκτυο και όχι στα παραδοσιακά ΜΜΕ.Ο Πρόεδρος της Ν.Δ έδινε συνεντεύξεις σε bloggers και όχι στους μεγαλοδημοσιογράφους.....


Μήνυμα Αντώνη Σαμαρά στους "Αδέσμευτους bloggers"


O Τσίπρας είπε όχι σε αυτούς στην πρόσφατη προεκλογική εκστρατεία.

Ακόμα και όταν όλοι ήταν ενάντια στην Αντιμνημονιακή στάση του Αντώνη Σαμαρά το διαδίκτυο τον στήριζε και τα μηνύματα περνούσαν στην κοινωνία.

Η επιλογή της στήριξης της κυβέρνησης Παπαδήμου ήταν η αρχή του τέλους για τη Νέα Δημοκρατία που ποτέ δεν εκμεταλλεύτηκε η ίδια ως κόμμα τη δυναμική του διαδικτύου.
Το θυμήθηκε τελευταία στιγμή πριν της εκλογές να λειτουργήσει το twitter του Προέδρου της και η σελίδα του στο Facebook.To θυμήθηκε όταν ήταν ήδη αργά και ο Πάνος Καμμένος και η αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ μεσουρανούσαν στα blogs και τα social media.
Στη Νέα Δημοκρατία θεώρησαν πως η στήριξη του κόμματος στα παραδοσιακά ΜΜΕ θα την οδηγούσε στην εξουσία.
Οι εποχές όμως άλλαξαν και το κλίμα που διαμορφώνεται μέσα από το διαδίκτυο είναι ισχυρό και επηρεάζει το πολιτικό κλίμα.
Η Ν.Δ έχασε τη μάχη του διαδικτύου.Δεν κατάφερε να περάσει μέσα από αυτό τις θέσεις της.Χρησιμοποίησε μια αναχρονιστική και συντηρητική επικοινωνιακή πολιτική και έχασε με τον τρόπο αυτό τους νέους που ενημερώνονται από το διαδίκτυο.
Έχασε τη μάχη του διαδικτύου η Ν.Δ κι έχασε και τις εκλογές.


http://pyrgos-news.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: