Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Έτσι για να μην ξεχνάμε τι σημαίνει ΠΑΣΟΚ = Μίζες !

Τις συνθηματικές φράσεις που περιέχονται στο ημερολόγιο του Άκη Τσοχατζόπουλου επιχειρούν να αποκρυπτογραφήσουν οι ανακριτές και οι εισαγγελείς προκειμένου να στηρίξουν τις κατηγορίες κατά του πρώην υπουργού αλλά και άλλων κατηγορουμένων...

«Του είπα να φέρει πίσω τα βιβλία που είναι δικά μου αλλά τα κρατάει εκέινος» αναφέρεται μεταξύ άλλων στο ημερολόγιο του πρώην υπουργού. Σύμφωνα με αρμόδιες δικαστικές πηγές, στη θέση της λέξης «βιβλία» εννοούνται χρήματα που είχε εμπιστευθεί σε άλλοτε στενός του συνεργάτη και τα οποία εκείνος, κατά τον υπουργό, δεν του τα επέστρεφε.

Ωστόσο το πρόβλημα σύμφωνα με τις ίδιες πηγές είναι ότι δεν είναι εύκολο να θεμελιωθούν και να στοιχειωθετηθούν επαρκώς κατηγορίες που αφορούν πρόσωπα με το όνομα «Βούδας» ή «βοσκός». Σύμφωνα με την εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ» το πρόσωπο που κυρίως στοχοποιείται από τις σημειώσεις σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, φαίνεται να είναι κατηγορούμενος και σε άλλη μεγάλη υπόθεση. O συγκεκριμένος φέρεται να είναι ο «βοσκός» του επίμαχου ημερολογίου.

Σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές που επικαλείται το δημοσίευμα, η «αποκρυπτογράφηση» του ημερολογίου αναμένεται να προκαλέσει πολιτικό και δικαστικό σεισμό.

Η πλειονότητα των στοιχείων πάντως, δείχνουν πως τα τελευταία χρόνια ο κ. Τσοχατζόπουλος φαίνεται να αντιμετώπιζε μεγάλη οικονομική στενότητα.

Ο πρώην υπουργός φέρετια να καταγράφει συναντήσει ή επικοινωνίες με άλλους συγκατηγορουμένους του και να τους δίνει μάλιστα οδηγίες για το πως έπρεπε, καταθέτοντας ως ύποπτοι να μη δώσουν στοιχεία για τη στενή οικονομική τους σχέση. Ωστόσο, δύο από αυτούς, οι οποίοι είναι και δικαιούχοι σε offshore εταιρείες έχουν δηλώσει ενώπιον των δικαστών ότι το πρώην υπουργό τον γνώριζαν μόνο κοινωνικά.

Υπό το φως αυτών των σημειώσεων οι δικαστές εκτιμούν πλέον ότι οι κατηγορίες «δένονται», αφού καταγράφεται πλην της κοινωνικής και περαιτέρω οικονομική σχέση τους με τον κ. Τσοχατζόπουλο.

Επιπλέον στις καταγραφές του ημερολογίου προστείθενται και συναντήσεις με πολιτικά πρόσωπα, τα οποία ο πρώην υπουργός πίεζε προκειμένου να μη προχωρήσει η δικαστική έρευνα εναντίον του. Αυτό που φαίνεται ότι έχιε εντυπωσιάσει τους εισαγγελείς είναι το γεγονός πως στο επίμαχο ημερολόγιο δεν καταγράφονται απλώς οι συναντήσεις του κατόχου του, αλλά και τα βασικά στοιχεία των συνομιλιών που έκανε καθώς και εκτιμήσεις και αξιολογήσεις ως προς τη στάση τους.

Από την πλευρά του κ. Τσοχατζόπουλου έγινε λόγος για «παραπλανητικές διαρροές», ενώ το ημερολόγιο το οποίο είχε κατασχεθεί από τις δικαστικές αρχές την ημέρα της σύλληψης του πρώην υπουργού αναμένεται να παραθοδεί στους δικηγόρους του το μεσημέρι της Δευτέρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: