Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Αποκαλυπτική επιστολή Βαρώτσου για τους σεισμούς

Στις 4 Νοεμβρίου 2011 ο Παναγιώτης Βαρώτσος σε επιστολή του προς το υπουργείο Πολιτισμού, επαναφέρει το ζήτημα επιχορήγησης του Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Φυσικής του Στερεού Φλοιού της Γης, με κύριο σκοπό τη λειτουργία του τηλεμετρικού σταθμού ΒΑΝ.
Αντιλαμβανόμενος την οικονομική δυσχέρεια ο Π. Βαρώτσος αναρωτιέται πώς είναι δυνατόν....
η επιχορήγηση μιας τόσο σημαντικής μεθόδου, η οποία κοστίζει μόλις 8.000 ευρώ ανά σταθμό και η οποία προβλέπεται από το Προεδρικό Διάταγμα υπ' αριθμ 322/1944, διακόπτεται.
Ο Π. Βαρώτσος στην επιστολή του αναφέρει ορισμένες επιτυχείς προβλέψεις της ομάδας ΒΑΝ πριν από τους μεγάλους σεισμούς στη Μεθώνη (μεγέθους 6,9 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ) στις 14 Φεβρουαρίου του 2008 και την ίδια χρονιά στην Ανδραβίδα (μεγέθους 6,5 βαθμών) στις 8 Ιουνίου.
Χαρακτηριστικά αναφέρει ο Π. Βαρώτσος: «Το Ινστιτούτο μας δημοσιοποίησε στον επιστημονικό ιστότοπο του Πανεπιστημίου Cornell τις εκτιμήσεις του για τους επικείμενους μεγάλους σεισμούς την 1η Φεβρουαρίου και την 29η Μαρτίου αντίστοιχα, δίνοντας έτσι την δυνατότητα στην πολιτεία να γνωρίζει από πριν (13 ημέρες και 11 ημέρες, αντίστοιχα) τον επερχόμενο σεισμό».
Σύμφωνα με την επιστολή Βαρώτσου στο υπουργείο Πολιτισμού, οι 6 από τους 9 σταθμούς που διαθέτει του δεν λειτουργούν, ενώ κινδυνεύει και η λειτουργία των υπόλοιπων 3.
Κι όλα αυτά για 8.000 ευρώ ανά σταθμό...
varotsos-epistoli

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: