Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Τα φαβορί για την πρωτιά στην Eurovision

Μεταξύ τεσσάρων χωρών θέλουν τα προγνωστικά να «παίζεται» η νίκη στη φετινή Eurovision, περίπου 24 ώρες πριν ανάψουν τα φώτα στο «Crystal Hall» του Μπακού για τον τελικό! Η Ελλάδα και η Κύπρος δεν περιλαμβάνονται σε αυτές, ωστόσο, τα στοιχήματα τις θέλουν μέσα στην 10άδα.
Τις περισσότερες πιθανότητες για την κορυφή φέρεται να συγκεντρώνει....η Σουηδία, με την Loreen και το «Euphoria». Από την πρώτη κιόλας στιγμή της επιλογής της, η 29χρονη αγαπήθηκε και ξεχώρισε από τους fans του διαγωνισμού, ενώ γνώρισε την αποθέωση κατά την εμφάνισή της στον χθεσινό ημιτελικό.
Από πλάκα… φαβορί κατέληξαν οι γιαγιάδες από την Ρωσία, καθώς τα προγνωστικά δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να τερματίσει πρώτο το «Party For Everybody» των Buranovskiye Babushki! Είδες σουξέ οι 6 κυριούλες από το Μπουράνοβο, που ψήνουν επί σκηνής σε φούρνο με ξύλα; Και να φανταστείς πως η μεγαλύτερη είναι 84 ετών!

Φαβορί θεωρείται και η Ιταλία, που διαγωνίζεται απευθείας στον τελικό ούσα μία από τις χώρες του «Big 5». Η Nina Zilli  -που εμφανισιακά «φέρνει» λίγο σε Amy Winehouse- ήταν η νικήτρια του φεστιβάλ του Σαν Ρέμο και το τραγούδι της λέγεται «L'Amore È Femmina».

Σοβαρή υποψηφιότητα για την πρωτιά, όμως, θέτει και η Σερβία, με έναν παλιό γνώριμο της Eurovision, ο Zeliko Jocksimovic. Με το τραγούδι «Nije Ljubav Stvar», ο Zeliko κάνει την τέταρτη απόπειρά του στον διαγωνισμό (τραγούδησε το 2004 το «Lane Moje» που άφησε εποχή, ενώ το 2006 και το 2008 ήταν ο παραγωγός των τραγουδιών της Βοσνίας και της Σερβίας αντίστοιχα), ενώ δήλωσε πως αυτή θα είναι η τελευταία Eurovision στην οποία παίρνει μέρος ως ερμηνευτής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: