Πέμπτη, 31 Μαΐου 2012

Συνεχίζει να προκαλεί ο τουρίστας Jeffry !

Ο πρώην Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στο CNN τόνισε πως «οι Έλληνες δεν θέλουν να βγουν από το ευρώ και ο ελληνικός λαός έχει αποδείξει ήδη ότι έκανε τεράστιες θυσίες για να παραμείνει στην Ευρωζώνη».
Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι πρέπει να αποφασίσουν τι θέλουμε να κάνουμε με το ευρώ, συμπληρώνοντας ότι ...χρειάζεται βαθύτερη ολοκλήρωση, είτε πρόκειται για ευρωομόλογο είτε για κάτι άλλο, καθώς επίσης και ανάπτυξη, καθότι βρισκόμαστε σε ύφεση.

Απατώντας σε ερώτηση σχετικά με τις δηλώσεις της διευθύντριας του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, είπε ότι «το πρόβλημα της Ελλάδας είναι πως οι πολίτες δεν θέλουν να πληρώνουν τους φόρους τους», ο κ. Παπανδρέου είπε καταρχήν ότι κατά καιρούς πολλοί κάνουν υποδείξεις, ηθικολογούν και αναζητούν αποδιοπομπαίους τράγους, λέγοντας: «Εσείς οι Έλληνες είστε το πρόβλημα».

«Θα έλεγα», συνέχισε, «ότι εμείς οι Έλληνες έχουμε ένα πρόβλημα: Δεν είμαστε το πρόβλημα» τονίζοντας ότι θα ήταν πολύ «βολικό» «αν ήμασταν εμείς το πρόβλημα». «Διώχνεις την Ελλάδα, όλα είναι εντάξει. Αλλά τι συνέβη στην Ισπανία, στην Πορτογαλία, στην Ιταλία, σε ολόκληρη την Ευρωζώνη;».

Ο πρώην αρχηγός του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε πως χρειάζεται «περισσότερη συνεργασία και λιγότερες απλουστεύσεις και προκαταλήψεις για το τι πρέπει να γίνει» ενώ απαντώντας σε ερώτηση για τον κ. Τσίπρα και την πιθανότητα μιας κυβέρνησης συνασπισμού ή αυτοδυναμίας, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι θα ευχόταν ήδη να είχε προκύψει κυβέρνηση από την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση και υποστήριξε ότι το κόμμα του κ. Τσίπρα είναι υπεύθυνο για το γεγονός ότι δεν σχηματίστηκε κυβέρνηση.

«Συνεπώς αυτό δεν ήταν προφανώς και η πιο αξιόπιστη κίνηση», συμπλήρωσε. Ωστόσο, εξέφρασε την προσδοκία του ότι τώρα θα σχηματιστεί κυβέρνηση και πως όλοι θα συνειδητοποιήσουν ποιες είναι οι πραγματικές παράμετροι και προκλήσεις.

Ακόμη, είπε ότι παραμένει η αναγκαιότητα να αλλάξει η Ελλάδα, να συνεχιστεί η προσπάθεια που ξεκίνησε πριν δύο χρόνια προκειμένου η χώρα μας να γίνει ανταγωνιστική, βιώσιμη και υπερήφανη.

Αναφορικά με την άνοδο των άκρων στην Ευρώπη, αλλά και της ακροδεξιάς στην Ελλάδα, ο κ. Παπανδρέου τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι πρέπει να απομακρυνθούμε από τον εθνικισμό, ο οποίος τελικά υπονομεύει τη βασική αρχής της Ευρώπης που, όπως είπε, είναι η συνεργασία για την επίλυση των προβλημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: