Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Ο ξάδελφος Ζήγρας "έδωσε " τον Άκη...

Άνοιξε το στόμα του και έδωσε σημαντικές πληροφορίες στον ανακριτή ο εξάδερφος του Άκη Τσοχατζόπουλου, που θεωρείται το «δεξί χέρι» του πρώην υπουργού στην υπόθεση με το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

Ο Νίκος Ζήγρας μετά από αίτημα του πέρασε το κατώφλι του ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή προκειμένου να δώσει συμπληρωματική απολογία, καθώς αρχικά είχε επιλέξει τη σιωπή....

Ο εξάδερφος του πρώην υπουργού φέρεται να είναι ο πρώτος που δίνει τόσο σημαντικές πληροφορίες για την υπόθεση με τις μίζες και επιβεβαιώνει τόσο τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί από τις δικαστικές αρχές όσο και το ρόλο των συγκατηγορούμενών του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νίκος Ζήγρας υποστήριξε ότι έως το 2004 ήταν ο διαχειριστής των χρημάτων του Άκη Τσοχατζόπουλου και γνώριζε ότι ήταν «μαύρα» χωρίς να μπορεί να πει την προέλευση τους. Μετά το 2004 ανέφερε ότι ανέλαβε τη διαχείριση ο Γ.Σαχπατζίδης, που έχει προφυλακιστεί για την υπόθεση.

Επιπλέον αναφέρθηκε και στον ρόλο άλλων προσώπων γνωστών στην ανάκριση από την υπόθεση των TOR M1 και των υποβρυχίων αλλά και ατόμων που μέχρι στιγμής δεν αντιμετωπίζουν κατηγορίες. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Νίκος Ζήγρας φέρεται να έδωσε στον ανακριτή το όνομα τουλάχιστον ενός κρατικού αξιωματούχου που δεν είναι κατηγορούμενος.

Για την σύζυγο του Άκη Τσοχατζόπουλου είπε ότι δεν την γνώριζε τόσο καλά αλλά εκτίμησε ότι ο πρώην υπουργός της έλεγε τα πάντα και ήταν σε γνώση της όλες οι υποθέσεις του.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι αρχικά είχε αρνηθεί να μιλήσει στις δικαστικές αρχές, καθώς τον συμβούλεψαν λάθος και σήμερα αποφάσισε να μιλήσει προκειμένου να υπάρξει θετική έκβαση στο αίτημα αποφυλάκισης που έχει καταθέσει.

Τέλος ο Νίκος Ζήγρας είπε ότι παραμένει στη διάθεση του ανακριτή σε περίπτωση που επιθυμεί συμπληρωματική απολογία. Πάντως, δικαστικοί κύκλοι εκτιμούν ότι γνωρίζει περισσότερα για την υπόθεση αλλά σε αυτή τη φάση είπε μόνο όσα ήθελε να καταθέσει. Ωστόσο, θεωρείται σημαντικό ότι επιβεβαίωσε τα στοιχεία που έχουν συλλέξει οι δικαστικές αρχές και αυτό θα προσμετρηθεί υπέρ του.

Η απάντηση του Άκη Τσοχατζόπουλου:

«Η ανακριτική Αρχή επιχείρησε συστηματικά μέχρι σήμερα συναλλαγή με κάποιους από τους εμπλεκομένους στην υπόθεση, αποτέλεσμα της οποίας ήταν η μη προφυλάκισή τους. Η ίδια πρακτική φαίνεται ότι συνεχίζεται και σήμερα, προϊόν της οποίας είναι και όσα ακούγονται απόψε.

Καταγγέλλω ως εκ τούτου αυτή την παράνομη και ανήθικη τακτική του ανακριτή που συναλλάσσεται στο πλαίσιο της ανακριτικής διαδικασίας με όσους ενδίδουν στις προτάσεις του».

Δεν υπάρχουν σχόλια: