Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Η Τσέκου εκβίαζε τον Ζαχόπουλο...

Εκβιασμό Ζαχόπουλου από την Ε. Τσέκου διαπιστώνουν οι υπάλληλοι του ΥΠΠΟ
«Η Τσέκου εκβίαζε τον Ζαχόπουλο», κατέθεσαν στο δικαστήριο εργαζόμενοι στο υπουργείο Πολιτισμού, αλλά και φίλοι του άλλοτε γενικού γραμματέα του υπουργείου.
Mε καταθέσεις μαρτύρων που ανέφεραν ότι ο Χρήστος Ζαχόπουλος υφίστατο εκβιασμό από την ερωμένη του Εύη Τσέκου, συνεχίστηκε στο ... Τριμελές Εφετείο η εκδίκαση της υπόθεσης που απασχόλησε πριν από μερικά χρόνια την κοινή γνώμη με την απόπειρα αυτοκτονίας του πρώην γενικού γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού.

Σύμφωνα με τους μάρτυρες που κατέθεσαν στη δίκη, φίλοι και συνεργάτες στο υπουργείο του κ. Ζαχόπουλου γνώριζαν πως ο τότε γραμματέας εκβιαζόταν από την τότε συμβασιούχο Εύη Τσέκου.

Στην κατάθεσή της, η τμηματάρχης του υπουργείου, Ελένη Κουντούρη, υποστήριξε ότι ο ίδιος ο κ. Ζαχόπουλος της είχε εκμυστηρευτεί την κατάσταση.

Σύμφωνα με τη μάρτυρα, ο κ. Ζαχόπουλος της είχε πει πως ήθελε να προσφύγει στη Δικαιοσύνη και της είχε ζητήσει να καταθέσει, αν χρειαστεί.

Για «φήμες» στους διαδρόμους του υπουργείου ότι η κ. Τσέκου κρατούσε κάποιο χαρτί και «απειλούσε το γενικό», έκανε λόγο στην κατάθεσή του ο διευθυντής του υπουργείου, Βασίλης Διονυσόπουλος. Ο φίλος του κ. Ζαχόπουλου, Γιώργος Μυλωνάς, αναφέρθηκε στην κακή κατάσταση που βρισκόταν τότε ο πολιτικώς ενάγων και είπε για την κατηγορουμένη: «Εγώ ξέρω ότι η Τσέκου ήθελε να τον εκμηδενίσει».

Ανάλογη ήταν και η κατάθεση του φίλου του κ. Ζαχόπουλου, Ανδρέα Σιδέρη, ο οποίος κατέθεσε ότι «στην προσωπική ζυγαριά του Χρ. Ζαχόπουλου μέτρησε ο εκβιασμός και η διαπόμπευση. Φοβόταν ότι θα δημοσιοποιηθεί το προσωπικό αυτό υλικό».

Και οι δύο φίλοι του πρώην γενικού γραμματέα δήλωσαν σε ερωτήσεις της Έδρας ότι δεν γνωρίζουν πώς το επίμαχο «ροζ DVD» είχε φθάσει τότε στο γραφείο του πρωθυπουργού. Η δίκη συνεχίζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: