Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Παράταση στο δράμα της Χαλυβουργίας...

Nέα παράταση παίρνει η υπόθεση της Χαλυβουργίας Ελλάδας, καθώς η εταιρεία φέρεται διατεθειμένη να δώσει λίγο ακόμη χρόνο στην Κυβέρνηση, ώστε να μπορέσει ο Υπουργός Εργασίας να δώσει ώθηση και αποτελεσματικότητα στις πρωτοβουλίες που τυχόν αναλάβει.
Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην επιχείρηση, η διοίκησή της, συναισθανόμενη τις δυσκολίες της Κυβέρνησης σε πολλά μέτωπα, είναι διατεθειμένη να περιμένει λίγο ακόμη, χωρίς βέβαια να θέσει σε κίνδυνο τα .... συμφέροντα της επιχείρησης, η οποία δοκιμάζεται από την 9μηνο απεργία και την εκκρεμότητα υλοποίησης της δικαστικής απόφασης.
Το εργοστάσιο του Ασπροπύργου παραμένει ανενεργό με μεγάλο κόστος για την Χαλυβουργία, ενώ η διοίκηση του συνδικάτου μένει αμετακίνητη στις θέσεις της, θέτοντας σαν όρο διαλλακτικότητας και συμβιβασμού την επαναπρόσληψη των απολυμένων.


«Λάδι στη φωτιά» έριξαν επίσης χθεσινές δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρη Στρατούλη, στον οποίο απαντούν με επιστολή τους 100 περίπου εργαζόμενοι της Χαλυβουργίας, οι οποίοι επιθυμούν να εργαστούν και κρατούν αποστάσεις από την κινητοποίηση του σωματείου.

Η επιστολή που φέρνει στο φως το kerdos.gr, είναι η εξής:

Κε Στρατούλη,

Η πρόσφατη ανακοίνωσή σας για το μεγάλο πρόβλημα της Χαλυβουργίας Ελλάδας στον Ασπρόπυργο απέδειξε οτι η μέριμνα σας εξαντλείται στη δημιουργία εντυπώσεων και όχι στην επίλυση του προβλήματος.

Μιλάτε για γενικές συνελεύσεις απεργών την ώρα που γνωρίζετε ότι το εργοστάσειο τελεί υπό κατάληψη από συγκεκριμένο κομματικό μηχανισμό, που έχει καταλύσει κάθε έννοια δημοκρατίας στον χώρο εργασίας.

Μιλάτε για απεργοσπαστικούς μηχανισμούς, αννοώντας τους δεκάδες εργαζομένους που μετά από 9 μήνες εξαθλίωσης είχαν την τόλμη να αμφισβητήσουν δημόσια αυτούς που καπηλεύονται την αγωνία των εργαζομένων για να αποκτήσουν κομματικά οφέλη και να κάνουν κομματικές φιέστες στην αυλή του εργοστασίου. Αυτούς που επιθυμούν να ανοίξει ξανά το εργοστάσιο και αναζητούν δίαυλο επικοινωνίας με την διοίκηση και εισπράττουν προπηλακισμούς και βία από τους κομματικούς στρατούς.

Κε Στρατούλη,

Οι 100 εργαζόμενοι που υπογράφουμε αυτή την επιστολή, αναμένουμε να πάρετε συγκεκριμένη θέση στο θέμα της κατάληψης του εργοστασίου. Να καταδικάσετε τη βία. Να πείτε κάτι και για εμάς. Να αποδείξετε ότι απευθύνεστε στο σύνολο των εργαζομένων και όχι σε στενά κομματικά ακροατήρια.

Κέρδος

Δεν υπάρχουν σχόλια: