Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Δυσοίωνες προβλέψεις και νουθεσίες προς την Ελλάδα

Ζοφερό μέλλον για την Ελλάδα ως μέλος της Ευρωζώνης προβλέπει σημαντική μερίδα του διεθνούς Τύπου, που δεν παραλείπει τα «πικρόχολα» σχόλια για τη χώρα μας.
Οι έγκριτοι «Financial Times» σε χθεσινό τους δημοσίευμα προτρέπουν το ΔΝΤ να απεμπλακεί από την Ελλάδα και εκτιμούν ότι το Ταμείο θα όφειλε να είχε πιέσει από την αρχή για κούρεμα στο χρέος ιδιωτών, όπως επίσης και να είχε επιμείνει σε μια πολύ πιο.....
ρεαλιστική θέση για το πόση ανάπτυξη μπορεί να παράγει μια καταπονημένη οικονομία.
Επιπλέον, η εφημερίδα προειδοποιεί το ΔΝΤ να μην παρασυρθεί σε ένα τρίτο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα, ούτε καν να συνεχίσει τη χρηματοδότηση στο πλαίσιο του τρέχοντος προγράμματος. «Οσο περισσότερο συμμετέχει το ΔΝΤ σε μια διάσωση στην οποία δεν πιστεύει, τόσο μεγαλύτερο θα είναι το κόστος στη φήμη του και στη στήριξη σε άλλα κράτη εκτός Ευρωζώνης» αναφέρει το δημοσίευμα.
Στο μεταξύ, ο γερμανικός Τύπος κάνει τη δική του αποτίμηση και το πόρισμα-καταπέλτης της Frankfurter Allgemeine είναι ότι η χώρα μας δεν είναι πλέον ικανή να είναι μέλος του ενιαίου νομίσματος.
«Παρόλο που η επίσημη έκθεση της τρόικας δεν έχει ακόμη υποβληθεί, οι υπάρχουσες πληροφορίες δεν αφήνουν καμιά αμφιβολία για το ότι η Ελλάδα δεν είναι ικανή να είναι μέλος της Ευρωζώνης» τονίζει η εφημερίδα.
«Η χώρα δεν πλήττεται μόνο από τη βαθιά και επώδυνη, αλλά ταυτόχρονα αναπόφευκτη κάμψη της οικονομικής δραστηριότητας, αλλά και από τη διαρκή ανικανότητα και απροθυμία της πολιτικής και της δημόσιας διοίκησης να εφαρμόσουν τις απαραίτητες θεσμικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις».
Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται αναφέρει το ethnos.gr, και η συντηρητική «Welt».

http://www.tsantiri.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: