Φοβερό θέμα από το Έχω μάτια και βλέπω που πρέπει να διαβάσετε όλοι....
Διαβάστε στοιχεία μελέτης της ΠΑΣΕΓΕΣ "Αυτάρκεια Αγροτικών Διατροφικών
Προϊόντων" (Αύγουστος 2012).
Σχεδόν σταθερή παραμένει η αυτάρκεια αγροτικών – διατροφικών προϊόντων φυτικής και ζωικής παραγωγής για το έτος 2011, σε σχέση με τη προηγούμενη δημοσίευση της ΠΑΣΕΓΕΣ για το έτος 2010.
Ειδικότερα σε ένα σύνολο 41 βασικών αγροτικών – διατροφικών προϊόντων που παρακολουθεί συστηματικά η ΠΑΣΕΓΕΣ,
το ποσοστό αυτάρκειας του έτους 2011 μειώθηκε κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες, ανερχόμενη στο επίπεδο του 91,5% περίπου.Το ποσοστό αυτάρκειας στη φυτική παραγωγή ανέρχεται, κατά μέσο όρο, στο 96% περίπου, μειωμένη κατά τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το 2010, αλλά διαφοροποιείται μεταξύ επιμέρους κατηγοριών προϊόντων. Οι επιμέρους κατηγορίες οι οποίες αύξησαν το ποσοστό τους σε σχέση με το προηγούμενο έτος είναι η κατηγορία των εσπεριδοειδών, των οσπρίων και των ελαιοκομικών προϊόντων.
Διαβάστε ολόκληρη τη μελέτη
Διαβάστε στοιχεία μελέτης της ΠΑΣΕΓΕΣ "Αυτάρκεια Αγροτικών Διατροφικών
Προϊόντων" (Αύγουστος 2012).
Η έκθεση της ΠΑΣΕΓΕΣ καταρρίπτει µια για πάντα το µύθο ότι δεν παράγουµε τίποτα και την τροµοκρατία πως, αν χρεοκοπήσουµε, θα πεινάσουµε...
Κατηγορηµατικά διαψεύδει τη διαδεδοµένη στερεότυπη άποψη ότι η χώρα µας «δεν παράγει τίποτα» η νέα έκθεση της Πανελλήνιας Συνοµοσπονδίας Ενώσεων Αγροτικών .
Σχεδόν σταθερή παραμένει η αυτάρκεια αγροτικών – διατροφικών προϊόντων φυτικής και ζωικής παραγωγής για το έτος 2011, σε σχέση με τη προηγούμενη δημοσίευση της ΠΑΣΕΓΕΣ για το έτος 2010.
Ειδικότερα σε ένα σύνολο 41 βασικών αγροτικών – διατροφικών προϊόντων που παρακολουθεί συστηματικά η ΠΑΣΕΓΕΣ,
το ποσοστό αυτάρκειας του έτους 2011 μειώθηκε κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες, ανερχόμενη στο επίπεδο του 91,5% περίπου.Το ποσοστό αυτάρκειας στη φυτική παραγωγή ανέρχεται, κατά μέσο όρο, στο 96% περίπου, μειωμένη κατά τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το 2010, αλλά διαφοροποιείται μεταξύ επιμέρους κατηγοριών προϊόντων. Οι επιμέρους κατηγορίες οι οποίες αύξησαν το ποσοστό τους σε σχέση με το προηγούμενο έτος είναι η κατηγορία των εσπεριδοειδών, των οσπρίων και των ελαιοκομικών προϊόντων.
Διαβάστε ολόκληρη τη μελέτη
1 σχόλιο:
Έχει ενδιαφέρον η ανάρτηση αυτή…
Πρώτα απ’ όλα θεωρεί σαν ΣΩΣΤΗ την μελέτη της ΠΑΣΕΓΕΣ …
Της γνωστής σε όλους ΠΑΣΕΓΕΣ , της κατάληψης των δρόμων και του λιβανίσματος του Αντρέα …
Δεύτερον , θεωρεί τον Μ.Ο της αυτάρκειας , το 91,5% περίπου , σαν ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ποσοστό και ξεχνά ότι το ΥΠΟΛΟΙΠΟ 8.5% που ΔΕΝ φτάνει για να φάει δεν …μπορεί να περιμένει φάει την επόμενη χρονιά…
Παραβλέπει όμως ότι μέχρι και τα τυριά ΔΕΝ είναι αρκετή ΟΥΤΕ για το 50% η Ελληνική παραγωγή…
Για να μήν μιλήσουμε για το Βόειο Κρέας η το Χοιρινό …
Αυτό θα το βλέπουν οι ΠΛΟΥΣΙΟΙ μια φορά την εβδομάδα και ΑΝ…
Καλές οι μελέτες , πολύ καλές…
Πρέπει όμως να μήν τις θεωρούμε ούτε Ευαγγέλια ούτε να βασίζουμε το μέλλον της χώρας σε μία ΔΙΑΤΡΗΤΗ στατιστική του Μέσου Όρου …
Αυτά τα μαθηματικά μπορεί (;;;) να φέρνουν ψήφους αλλά δεν γεμίζουν κοιλιές…
Δημοσίευση σχολίου