Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για την τουαλέτα του πρύτανη

Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διερευνηθούν τα όσα σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» για τα όργια σπατάλης και κακοδιαχείρισης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), παρήγγειλε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Ευάγγελος Μπακέλος....

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, από τον τον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, αρμόδιο για οικονομικά εγκλήματα, Λάμπρο Τσόγκα, τα αδικήματα που θα διερευνηθούν θα αφορούν αυτά της απιστίας στην υπηρεσία και της υπεξαίρεσης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η διοίκηση του ΑΠΘ ξόδεψε 8,3 εκατ. ευρώ για δαπάνες μέσω της Εταιρείας Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας του Ιδρύματος -ανάμεσά τους και 30.000 ευρώ για την ανακαίνιση της πρυτανικής τουαλέτας.

Νωρίτερα, ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ανακοίνωσε ότι κάλεσε την Πέμπτη στο γραφείο του τον πρύτανη του ΑΠΘ Γιάννη Μυλόπουλο, προκειμένου να δώσει εξηγήσει σχετικά με το εν λόγω δημοσίευμα.

Να σημειωθεί ότι τους προηγούμενους μήνες η Εισαγγελία Πρωτοδικών είχε παραγγείλει άλλες δύο προκαταρκτικές έρευνες για υποθέσεις που είδαν το «φως» της δημοσιότητας και αναφέρονταν σε σπατάλες οικονομικές.

Η πρώτη αφορούσε καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες μέλη του πρυτανικού συμβουλίου του Πανεπιστημίου παραβρέθηκαν σε γάμο στην Κωνσταντινούπολη, καλύπτοντας εν μέρει τα έξοδα μετακίνησης από τα ταμεία του Ιδρύματος. Η δεύτερη αφορούσε τον αντιπρύτανη Οικονομικών, Γιάννη Παντή, ο οποίος φέρεται να δώρισε σε ηθοποιό ένα κινητό τηλέφωνο και κοσμήματα, με χρήματα του ΑΠΘ, ενόψει της παρουσίασης στην τηλεόραση του μονοθέσιου αγωνιστικού αυτοκινήτου, που κατασκεύασαν φοιτητές του Ιδρύματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: