Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Πλασιέ όπλων οι υπάλληλοι της τρόικας

Σε ρόλο πλασιέ των αμυντικών βιομηχανιών τόσο της Ευρώπης όσο και των ΗΠΑ εμφανίζονται οι αξιωματούχοι της τρόικας στις συζητήσεις που έχουν τόσο με την κυβέρνηση όσο και με τα στελέχη του υπουργείου Εθνικής Αμυνας. Και αυτό τη στιγμή που οι τροϊκανοί ζητούν μετ' επιτάσεως την περικοπή επιπλέον 1,5 δισ. ευρώ από τα κονδύλια που προορίζονται για τις Ενοπλες Δυνάμεις, αγνοώντας με προκλητικό τρόπο το γεγονός ότι ήδη οι λειτουργικές δαπάνες του ΥΠΕΘΑ έχουν.....
μειωθεί κατά 40%, ενώ και οι μισθοί κατά 37%!

Επιπλέον, τα στελέχη των δανειστών μας παραβλέπουν το γεγονός ότι η Τουρκία συνεχίζει να εξοπλίζεται σαν αστακός, έτοιμη να δαπανήσει τα επόμενα χρόνια ποσό που θα αγγίξει τα 8 δισ. δολάρια για την απόκτηση νέων οπλικών συστημάτων.

Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγουν κυβερνητικές πηγές, καθώς, όπως πληροφορείται η «δημοκρατία», στις συζητήσεις που γίνονται οι υπάλληλοι της τρόικας -και ενδεχομένως και άλλων συμφερόντων- δεν συζητούν καθόλου το να υπάρξουν μειώσεις από τα εξοπλιστικά προγράμματα έτσι ώστε να μην υπάρξουν νέες περικοπές στα μισθολόγια των στρατιωτικών, εξυπηρετώντας με αυτόν τον τρόπο τις εταιρίες οπλικών συστημάτων, οι οποίες θέλουν να συνεχίσουν το «πάρτι» που βρίσκεται σε εξέλιξη από το 1996.

Ειδικότερα, σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, οι Τόμσεν, Μαζούχ και Μος, που διαπραγματεύτηκαν με τους αξιωματούχους του Πενταγώνου, φέρονται να ήταν απολύτως προετοιμασμένα για να εκπληρώσουν συγκεκριμένες «αποστολές».


Οι «αποστολές»

Η πρώτη «αποστολή» των τροϊκάνων, που τα δυόμισι τελευταία χρόνια πίνουν κυριολεκτικά το αίμα των Ελλήνων πολιτών χωρίς την ίδια στιγμή η συνταγή τους να έχει αποτελέσματα, ήταν να «προστατεύσει» τις μεγάλες εταιρίες οπλικών συστημάτων της Ευρώπης και των ΗΠΑ, οι οποίες έχουν θησαυρίσει από την Ελλάδα, αλλά δεν ήθελαν ούτε να ακούσουν για «περικοπή» ή «μετακύλιση» δόσεων! Και αυτό παρά το γεγονός ότι για τα περισσότερα προγράμματα έχουν εισπράξει το 70% ή ακόμη και το 80% της αξίας των όπλων που έχουν πουλήσει! Οι τροϊκανοί απέρριψαν χωρίς πολλές κουβέντες το σχέδιο του υπουργείου Εθνικής Αμυνας και του υπουργού Πάνου Παναγιωτόπουλου, λειτουργώντας ως «προστάτες» των εταιριών που μας έχουν πουλήσει όπλα· όπλα και οπλικά συστήματα τα οποία, παρά το γεγονός ότι έχουν λάβει σημαντικές προκαταβολές, παρουσιάζουν ακόμη σοβαρά προβλήματα, όπως τα προγράμματα των υποβρυχίων, των μεταφορικών αεροσκαφών C-27J Spartan, των μεταφορικών ελικοπτέρων NH-90 κ.λπ.

Την ίδια στιγμή, η δεύτερη «αποστολή» των τροϊκανών, οι οποίοι είναι προφανές ότι επιθυμούν την πλήρη εξαθλίωση των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων για ευνόητους λόγους, έχει στοχοποιήσει έναν κωδικό με την ονομασία «υποστήριξη λειτουργικών δαπανών». Το ποσό που περιλαμβάνει ο κωδικός είναι 400.000.000 ευρώ και επέμειναν με ένταση να μάθουν πού πάνε αυτά τα χρήματα. Οταν διαπίστωσαν ότι επρόκειτο για ποσά που είχαν να κάνουν με τα «Φύλλα Πορείας», ζήτησαν την άμεση κατάργηση του κωδικού και φυσικά την περικοπή του ποσού. Υπενθυμίζεται ότι αυτή η πρακτική εφαρμόστηκε με το ζόρι στους στρατιωτικούς από τις κυβερνήσεις της αντιπολίτευσης, οι οποίες, αντί να αυξήσουν τους μισθούς των στρατιωτικών, τους «τόνωναν» το εισόδημα με τέτοιου είδους «παροχές»-ψίχουλα. Κανένας στρατιωτικός δεν θα είχε αντίρρηση να μη λαμβάνει τέτοιου είδους παροχές και να είχαν ενσωματωθεί αυτά τα χρήματα στον μισθό του.

Η τρίτη «αποστολή» των αξιωματούχων της τρόικας συνδέεται με την εμμονή τους με το πτητικό επίδομα που λαμβάνουν οι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι τροϊκανοί έκαναν λόγο για 4.050 στελέχη που λαμβάνουν το πτητικό επίδομα, όταν οι δικαιούχοι δεν ξεπερνούν τους 1.700.

Πάντως, όπως αναφέρουν υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης και του υπουργείου Οικονομικών οι τρόικα θα συνεχίσει τις πιέσεις για κατάργηση τόσο των Φύλλων Πορείας όσο και του πτητικού επιδόματος, κάτι που αποτελεί απόλυτη κόκκινη γραμμή για την κυβέρνηση και την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας.

Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, ότι ακόμη και αν η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου καταφέρουν να περισώσουν για το 2012 τους μισθούς των στρατιωτικών, κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν θα ισχύσει η μείωση κατά 10%-12% στα ειδικά μισθολόγια από το 2013.


Ουρανία Γαλανού εφημερίδα Δημοκρατία

Δεν υπάρχουν σχόλια: