Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Μέρκελ σε Σαμαρά : «Έλα από ‘δω. Πάμε μέσα»...

«Έλα από ‘δω. Πάμε μέσα» είπε η Γερμανίδα καγκελάριος στον Έλληνα πρωθυπουργό, προσκαλώντας τον στο γραφείο της για το 40λεπτο τετ α τετ τους, γράφει το Βήμα της Κυριακής.
«Κάντε ό,τι πρέπει και τα λέμε» ήταν το μήνυμα της Μέρκελ, που επανέλαβε (με μεγαλύτερη πειθώ ίσως) πως θέλει την Ελλάδα εντός ευρωζώνης.
«Πρέπει να μας πείσετε» είπε η Άγκελα Μέρκελ στον Αντώνη Σαμαρά, σύμφωνα πάντα με το Βήμα. Και η απάντηση από πλευράς του πρωθυπουργού ήταν αυτή που ήθελε κι εκείνη να ακούσει: .....
«θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να γίνει η Ελλάδα αξιόπιστη. Θέλουμε ανάκαμψη. Είμαστε αποφασισμένοι».

Στόχος του ταξιδιού Σαμαρά στο Βερολίνο ήταν να βελτιωθούν οι σχέσεις Ελλάδας-Γερμανίας και κυρίως να πείσει την καγκελάριο ότι η κυβέρνηση συνεργασίας θα προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται και δε θα ξεφύγει από το οικονομικό πρόγραμμα.

«Παρατηρώ αλλαγή στάσης και βλέπω κάποιες κινήσεις, Εκτιμώ ότι η Ελλάδα προσπαθεί. Προχωρήστε, μην υποκύπτετε και θα σας στηρίξουμε» φέρεται να είπε η Άνγκελα Μέρκελ.

Ανάλογα θερμή ήταν και η αντιμετώπιση που είχε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας από τον Γερμανό ομόλογό του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. «Να τηλεφωνείς όποτε θέλεις» φέρεται να είπε ο Γερμανός υπουργός στον Έλληνα, δίνοντάς του τον αριθμό του κινητού του ώστε να υπάρχει μεταξύ τους ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: