Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Δεν υπάρχουν στοιχεία για τους Μεϊμαράκη Βουλγαράκη Λιάπη σύμφωνα με το ΣΔΟΕ

"Ο Ευ. Μεϊμαράκης ζήτησε την επίσπευση των δικαστικών ερευνών και την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης, ενώ οι Γ. Βουλγαράκης και Μιχ. Λιάπης απάντησαν με μηνύσεις στα πρόσωπα που τους κατονομάζουν .Στην εισαγγελέα Πρωτοδικών διαβιβάστηκε χθες το πόρισμα του ΣΔΟΕ για την «υπόθεση των 10,3 δισ.», από το οποίο δεν προκύπτουν στοιχεία σε βάρος του προέδρου της Βουλής και των πρώην υπουργών της ΝΔ, Γ. Βουλγαράκη και Μ. Λιάπη. Θα ακολουθήσει και δεύτερο πόρισμα, ενώ θα κληθούν για συμπληρωματική κατάθεση ο κτηματομεσίτης Ι. Λιβανός και ο επιχειρηματίας Γ. Ζωγραφάκης
 Δεν υπάρχουν στοιχεία για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος σε..
βάρος του πρόεδρου της Βουλής, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, και των πρώην υπουργών της ΝΔ, Γιώργου Βουλγαράκη και Μιχάλη Λιάπη, στο 300 σελίδων πόρισμα του ΣΔΟΕ, που αφορά υπόθεση φοροδιαφυγής επιχειρηματιών, η οποία αποκαλύφθηκε από τη δικαστική διερεύνηση υπόθεσης αγοραπωλησίας ακινήτων, που διερευνά η Εισαγγελία της Αθήνας.
Μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε με την εμπλοκή του ονόματος των τριών πολιτικών σε υπόθεση μαύρου πολιτικού χρήματος 10,3 δισ. ευρώ, που ανέκυψε μέσω δικαστικής διερεύνησης εκτεταμένης φοροδιαφυγής επιχειρηματιών, η οποία εκκρεμούσε από το 2010 στα εισαγγελικά γραφεία, η σχετική δικογραφία επέστρεψε και πάλι στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Πόπη Παπανδρέου.
Η εισαγγελέας είχε ξεκινήσει την έρευνα και είχε αναθέσει τη σχετική δικογραφία στο ΣΔΟΕ, προκειμένου να διερευνηθούν όσα ανέφεραν ο κτηματομεσίτης Ιωσήφ Λιβανός και ο επιχειρηματίας Γιώργος Ζωγραφάκης στην αντιδικία τους με τον επιχειρηματία real estate Γιάννη Καρούζο, όπου ενέπλεκαν τους τρεις πολιτικούς.

Χθες διαβιβάστηκε στην κ. Παπανδρέου και το σχετικό πόρισμα του ΣΔΟΕ, από το οποίο μέχρι στιγμής δεν προκύπτουν στοιχεία σε βάρος των τριών πολιτικών προσώπων.
Η έρευνα ωστόσο συνεχίζεται, αφού θα ακολουθήσει και δεύτερο πόρισμα του ΣΔΟΕ, που αφορά άλλο σκέλος της υπόθεσης, ενώ τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να καταθέσουν συμπληρωματικά στην κ. Παπανδρέου ως μάρτυρες ο κτηματομεσίτης Ιωσήφ Λιβανός και ο επιχειρηματίας Γιώργος Ζωγραφάκης, οι οποίοι καλούνται να δώσουν στοιχεία στην εισαγγελέα για όλα όσα ισχυρίζονται.

Η Εισαγγελία της Αθήνας, με βάση τα στοιχεία του πρώτου πορίσματος αλλά και του δεύτερου, που αναμένεται, θα κινηθεί αναλόγως και εάν χρειαστεί θα προχωρήσει σε άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών.
Η εμπλοκή του ονόματος των τριών πολιτικών ανέκυψε όταν κ. Λιβανός σε κατάθεση που είχε δώσει τον περασμένο Φεβρουάριο στην Εισαγγελία Πρωτοδικών είχε κάνει λόγο για εμπλοκή σε υπόθεση ξεπλύματος μαύρου πολιτικού χρήματος του προέδρου της Βουλής, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, και των πρώην υπουργών της ΝΔ, Μιχάλη Λιάπη και Γιώργου Βουλγαράκη, οι οποίοι αρνούνται όσα τους αποδίδονται και έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη.
Εκκρεμούσε από το 2010
Η συγκεκριμένη δικογραφία βρισκόταν στο ΣΔΟΕ από το 2010 και αφορούσε διερεύνηση φοροδιαφυγής, έπειτα από δικαστική αντιδικία μεταξύ του κτηματομεσίτη Ιωσήφ Λιβανού και του επιχειρηματία Γιώργου Ζωγραφάκη με τον επιχειρηματία real estate Γιάννη Καρούζο.
Και οι τρεις φέρονται να κινούνται γύρω από την εταιρεία real estate του Ιωάννη Καρούζου, κουμπάρου του Β. Μεϊμαράκη, τον οποίο εμπλέκουν σε μεγάλη υπόθεση φοροδιαφυγής και παράνομου πλουτισμού.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Real News», επρόκειτο για υπόθεση δισεκατομμυρίων ευρώ, με αγοραπωλησίες ακινήτων την περίοδο 2005-2008 σε περιοχές «φιλέτα» της Αττικής αλλά και αγοραπωλησίες που -σύμφωνα με καταγγελίες μαρτύρων- ήταν «βιτρίνα», για να καλυφθεί μαύρο χρήμα πάνω από 10 δισ. ευρώ.
Στο μεταξύ, ο κ. Μεϊμαράκης ζήτησε προχθές από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε την επίσπευση των δικαστικών ερευνών και την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης αγοραπωλησίας ακινήτων.
Γ. ΖΩΓΡΑΦΑΚΗΣ
Το εξώδικο προς τους τότε υπουργούς
Το protothema.gr δημοσιεύει εξώδικο του επιχειρηματία Γιώργου Ζωγραφάκη προς τους τότε υπουργούς Οικονομικών και Δικαιοσύνης, στην οποία καταγγέλλει ότι το ΣΔΟΕ αντί να ασχοληθεί με τις εντυπωσιακές καταγγελίες στις οποίες είχε προχωρήσει, επιχειρεί «να δει πώς θα στοιχειοθετήσει την προφυλάκισή μου, προκειμένου να ξεμπλέξουν όλοι από εμένα (γιατί όπως μου είχε δηλώσει ο συνεργάτης μου, Γιάννης Καρούζος: ''Ο κουμπάρος μου (σ.σ.: Μεϊμαράκης) θα βρει τρόπο να τα καταφέρει''».

Ι. ΛΙΒΑΝΟΣ
Εμμένει στα όσα έχει υποστηρίξει
Ο κτηματομεσίτης Ιωσήφ Λιβανός έστειλε επιστολή στα ΜΜΕ, όπου μεταξύ άλλων υποστηρίζει ότι «μετά τη δημοσίευση της υπόθεσης της μηνυτήριας αναφοράς μου από την εφημερίδα Real News, επιθυμώ να σας γνωστοποιήσω τα εξής:
  • Πρώτον: ότι επιφυλάσσομαι να σας αποστείλω ανακοίνωση-ενημέρωση, που θα είναι διαφωτιστική ώστε να μην υπάρχει παραπληροφόρηση, με αποτέλεσμα να προκληθεί βλάβη στις έρευνες ή σε όσους αναφέρονται τα ονόματά τους στις αναφορές μου.
  • Δεύτερον: έχω πράξει το καθήκον μου και θα το πράξω κατά την κατάθεσή μου στις εισαγγελικές Αρχές τις επόμενες ημέρες. Αμέσως μετά θα σας αποστείλω ανακοίνωση». Ενώ σε συνέντευξή του στο proto-thema.gr έκανε λόγο για απειλές κατά της ζωής του, επισκέψεις κρανοφόρων με πιστόλια και φθορές εις βάρος της περιουσίας του, ενώ δηλώνει ότι εμμένει στα όσα έχει υποστηρίξει.
ΜΑΙΡΗ ΜΠΕΝΕΑ
'Εθνος

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Ανοικτή επιστολή προς Ηλία Κασιδιάρη εδώ -> http://adf.ly/DCAfv