Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Μπόχα και δυσοσμία στην διεφθαρμένη Ελλάδα ...σειρά είχε ο αθλητισμός μετά τους πολιτικούς !

Με κατεπείγον έγγραφο της η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ζητά να γίνει έρευνα σε τραπεζικούς λογαριασμούς του δικηγόρου και προέδρου της Παναχαϊκής κ. Αλέξη Κούγια και του μεγαλομετόχου της ΚΑΕ Παναθηναϊκός κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλου.
Οι δικαστικές Αρχές εστιάζουν στο αν ο γνωστός δικηγόρος και ο αθλητικός παράγοντας σχετίζονται με την υπόθεση ενδεχόμενου παράνομου στοιχήματος στη Μαλαισία ή σε άλλη χώρα του εξωτερικού....

Σύμφωνα με νομικούς, το αίτημα πιθανόν να σχετίζεται με τον ποδοσφαιρικό αγώνα Ξάνθης - Παναθηναϊκού τον Μάρτιο του 2008, που έληξε 3-2. Σημειώνεται ότι προ μερικών μηνών πρώην διαιτητής είχε υποστηρίξει σε εκπομπή ότι «ο γιος μεγαλαπαράγοντα ομάδας του μπάσκετ στοιχημάτισε σε ήττα του Παναθηναϊκού στο συγκεκριμένο ματς, αποκομίζοντας σημαντικά κέρδη με παράνομο στοίχημα στη Μαλαισία». Παράλληλα υπήρχαν πολλά σχετικά δημοσιεύματα.

Το έγγραφο των δικαστικών Αρχών προς την Τράπεζα της Ελλάδος που αποκαλύπτει «Το Βήμα» έχει τη μορφή του κατεπείγοντος, έχει συνταχθεί στις 19 Σεπτεμβρίου 2012 και φέρει αριθμό πρωτοκόλλου ΕΠ.1462.

Στο έγγραφο σημειώνονται τα εξής:

«Στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται από την υπηρεσίας προς διακρίβωση μεταξύ άλλων της τέλεσης του εγκλήματος της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα παρακαλούμε να μας γνωρίσετε εαν τα κάτωθι αναφερόμενα πρόσωπα και συγκεκριμένα 1) ο Αλέξιος Κούγιας του Χρήστου μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναχαικής και 2) ο Δημήτριος Γιαννακόπουλος του Παύλου, μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ Παναθηναικός α) πραγματοποιήσαν εμβάσματα προς την Μαλαισία ή έτερη χώρα του εξωτερικου κατά το χρονικό διάστημα από 15-2-2008 έως και 31-3-2008 και β) ποιο το ύψος αυτών. Λόγω του κατεπείγοντος χαρακτήρα της έρευνας μας, παρακαλούμε όπως ικανοποιήσετε το σχετικό αίτημα μας, το αργότερο εντός 20 ημερών από της λήψεως της παρούσης».

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει αποδεικτικό στοιχείο που να επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς του πρώην διαιτητή και όλα τα αναφερόμενα πρόσωπα αρνούνται κατηγορηματικά κάθε εμπλοκή σε οποιεσδήποτε παράνομες ενέργειες.

Ο κ. Κούγιας δήλωσε ότι «ουδέποτε έχω παίξει στοίχημα και πιθανόν η κακοβουλη ανάμιξη του ονόματος μου έγινε γιατί είμαι νομικός σύμβουλος του κ. Γιαννακόπουλου».

Για στρατευμένα συκοφαντικά δημοσιεύματα που σκοπό έχουν να βλάψουν τον ίδιο και τις επιχειρήσεις του έκανε λόγο ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος σε γραπτή του δήλωση, αντιδρώντας στο δημοσίευμα που αναφέρει πως επίκειται έρευνα στους τραπεζικούς λογαριασμούς του ιδίου (αλλά και του Αλέξη Κούγια) για πιθανό συσχετισμό με παράνομο στοιχηματισμό εκτός Ελλάδας.

Ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός καθιστά σαφές πως θα προσφύγει στη δικαιοσύνη.

Αναλυτικά η γραπτή του δήλωση:

«Εδώ και 2,5 χρόνια παρακολουθώ με περίσσια υπομονή σειρά "στρατευμένων" συκοφαντικών δημοσιευμάτων, που στόχο έχουν να πλήξουν εμένα προσωπικά, καθώς επίσης και την επιχειρηματική μου δραστηριότητα.

Όλο αυτόν τον καιρό, οι λασπολόγοι δεν επέδειξαν το θράσος που επέδειξαν σήμερα, κατονομάζοντάς με ως έναν από τους βασικούς υπόπτους στην υπόθεση του παράνομου στοιχήματος.

Όλο αυτόν τον καιρό, αυτά τα θρασύδειλα ανθρωπάκια, πετούσαν τη λάσπη στον ανεμιστήρα, μην κάνοντας ευθεία αναφορά στο όνομά μου, αφήνοντας σαφή υπονοούμενα για δική μου εμπλοκή.

Τώρα όμως που οι μάσκες έπεσαν, ήρθε η ώρα να λάμψει η αλήθεια και οι λασπολόγοι να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: