Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Παραπομπή του Ισίδωρου Κούβελου για κακούργημα

Την παραπομπή του Ισίδωρου Κουβελου στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ζητεί ο εισαγγελέας Εφετών Κωνσταντίνος Τζαβέλας, αναφορικά με το 1 εκατομμύριο ευρώ από ρευστοποίηση μετοχών στις ΗΠΑ, που δεν συμπεριλήφθηκε στη δήλωση πόθεν έσχες του 2011.
Με εισήγηση του στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, ο εισαγγελέας ζητεί να δικαστεί ο Ισίδωρος Κούβελος για το....
αδίκημα της άμεσης συνέργειας σε υποβολή ανακριβούς δήλωσης περιουσιακής κατάστασης, που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος.
Υπενθυμίζεται ότι για το θέμα αυτό, έχει ήδη ζητηθεί η άρση της βουλευτικής ασυλίας της συζύγου του, Ντόρας Μπακογιάννη, με σχετικό έγγραφο που είχε διαβιβαστεί στη Βουλή, από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Αθανάσιο Κατσιρώδη.
Η κα Μπακογιάννη είχε καταθέσει αναφορά στον Αρειο Πάγο με την οποία ζητούσε τον ποινικό και πειθαρχικό έλεγχο του επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, Παναγιώτη Νικολούδη, ο οποίος ήταν κι εκείνος που ανακίνησε την υπόθεση.
Σύμφωνα με πληροφορίες από συνεργάτες της κας Ντόρας Μπακογιάννη, η πρώην υπουργός, στην αυριανή συνεδρίαση της επιτροπής κοινοβουλευτικής δεοντολογίας θα ζητήσει την άρση της ασυλίας της για να διαλευκανθεί η υπόθεση μη ακριβούς δήλωσης «πόθεν έσχες» που συντάσσει με το σύζυγό της Ισίδωρο Κούβελο.
Σύμφωνα με τους ίδιους συνεργάτες της βουλευτού της ΝΔ, δεν υπάρχει αλλαγή περιουσιακών στοιχείων της και εκ παραδρομής δεν έχει αναγραφεί στο «πόθεν έσχες» ο λογαριασμός (του κ. Κούβελου) που έχει το συγκεκριμένο ποσό (1 εκ δολ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: