Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

«Καθηγητής» στις κοπάνες ο Γιώργος!

Με άδεια από τη σημαία «απέδρασε» στη Βοστόνη προκειμένου να διδάξει στο Χάρβαρντ ο Γιώργος Παπανδρέου καθώς, όπως αποκάλυψε η «κυριακάτικη δημοκρατία», η άδεια που παρείχε η Βουλή στον πρώην πρωθυπουργό έχει λήξει από την 1η Σεπτεμβρίου. Με απλά λόγια, ο Γιώργος έφυγε και… ξέχασε να γυρίσει.

Σύμφωνα με το άρθρο 76 του Κανονισμού της Βουλής, για τη μετάβαση βουλευτών στο εξωτερικό τις ημέρες που συνεδριάζει η Ολομέλεια καθώς και για την απουσία τους περισσότερο από πέντε συνεδριάσεις τον μήνα απαιτείται άδεια. Ομως, το μόνο αίτημα που έχει αποστείλει ο κ. Παπανδρέου στη Βουλή ήταν για τις πέντε ημέρες που θα έφευγε στο Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής για τις αρχαιρεσίες στη Σοσιαλιστική Διεθνή. Από τότε τίποτα, με αποτέλεσμα η απουσία του από την Ελλάδα...
και από τις εργασίες της Βουλής από την 1η Σεπτεμβρίου και εντεύθεν να θεωρείται το λιγότερο παράτυπη.

Ο Κανονισμός της Βουλής μάλιστα είναι ξεκάθαρος για τέτοιες περιπτώσεις, χωρίς να αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες, εξαιρέσεις ή ανοχή. Με βάση αυτόν ο Γιώργος Παπανδρέου μόλις επιστρέψει στην Ελλάδα θα πρέπει κατευθείαν να μεταβεί στο γραφείο του προέδρου της Βουλής για… εξηγήσεις. Σύμφωνα με το άρθρο 76, «η απουσία βουλευτή σε περισσότερες από πέντε τον μήνα συνεδριάσεις της Ολομέλειας της Βουλής, χωρίς άδεια, θεωρείται αδικαιολόγητη και συνεπάγεται την υποχρεωτική κράτηση του 1/30 της μηνιαίας αποζημίωσης για κάθε απουσία του. O βουλευτής μπορεί να δώσει εξηγήσεις στον πρόεδρο της Βουλής για τους λόγους της αδικαιολόγητης απουσίας του. Αν δεν δώσει εξηγήσεις ή αν οι εξηγήσεις που έδωσε δεν θεωρηθούν ικανοποιητικές, ο πρόεδρος της Βουλής δίνει εντολή στην αρμόδια υπηρεσία της Βουλής να περικόψει τη βουλευτική αποζημίωσή του».

Παλαιότεροι κοινοβουλευτικοί θυμήθηκαν ότι ο Γιώργος είχε ξανακάνει κοπάνα στην Αμερική για περισσότερο από τρεις μήνες και το 1989, όταν ξέσπασε το σκάνδαλο Κοσκωτά. Και τότε βουλευτής Αχαΐας ήταν. Απλώς τώρα τα δύσκολα δεν ακούν στο όνομα Κοσκωτάς αλλά στη διερεύνηση της υπόθεσης των CDS.

εφημερίδα δημοκρατία

Δεν υπάρχουν σχόλια: