Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Έρχεται το κόμμα Λοβέρδου

Είναι προφανές ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος τυπικά ανήκει, πλέον, στο ΠΑΣΟΚ. Διαφωνώντας με το σύνολο των επιλογών του Βαγγέλη Βενιζέλου, ετοιμάζει μεθοδικά τη δική του πολιτική κίνηση, η οποία δεν αναμένεται πάντως να εκδηλωθεί πριν ψηφιστούν τα επώδυνα μέτρα και πριν το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο πάρει τις οριστικές αποφάσεις του για την Ελλάδα.Τώρα ο Λοβέρδος κάνει την ενδιάμεση κίνησή του εκδίδοντας σε βιβλίο τις απόψεις που είχε διατυπώσει τους προηγούμενους μήνες, για την πορεία της χώρας, προσθέτοντας όμως πρόλογο και επίλογο με ιδιαίτερη σημασία.
Αν και υποστηρίζει ότι «δεν πρόκειται για πρόταση προγράμματος πολιτικού κόμματος», αλλά για θέσεις πάνω στις οποίες «μπορεί να θεμελιωθεί ένα εθνικό σχέδιο για ίαση των πληγών της κρίσης», τα λόγια του μιλάνε από μόνα τους…
«Με τη δημοσιοποίηση των θέσεών μου για τη Νέα Ελληνική Ανόρθωση στις 16 Φεβρουαρίου, έκανα την τελευταία απόπειρα να κινητοποιήσω δυνάμεις σε μιά κοινή προσπάθεια, περιμένοντας και τις ενέργειες άλλων για μιά συλλογική πολιτική πορεία», γράφει χαρακτηριστικά. Για να προσθέσει «Η αναμονή μου λαμβάνει τέλος. Η έκδοση των θέσεών μου συνιστά πολιτική ενέργεια».
Είναι προφανές πως αναφέρεται εμμέσως στον Βαγγέλη Βενιζέλο, με τον οποίο είχε αποφασίσει να συμπορευτεί και για τον λόγο αυτό δεν διεκδίκησε την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.


http://feeds.feedburner.com/blogspot/Dohv



Δεν υπάρχουν σχόλια: