Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Κολαστήριο το... χαρέμι του «μπαμπά σοσιαλιστή Μουαμάρ» που βίαζε μικρά παιδιά!

Πηγαινοερχόταν στην κρεβατοκάμαρά του πέντε και έξι φορές την ημέρα για να κάνει σεξ με όποια γυναίκα είχε βάλει στο μάτι, από τις «Αμαζόνες» της προσωπικής του φρουράς έως εισαγόμενες πόρνες. Αμέσως μετά μπορούσε να έχει οποιαδήποτε συνάντηση με υψηλόβαθμο αξιωματούχο είτε και με επίσημο επισκέπτη…

Για τον Μουαμάρ Καντάφι αυτά ήταν γνωστά. Οι νέες αποκαλύψεις όμως για ομαδικούς βιασμούς μαθητριών αλλά και αγοριών σοκάρουν. Οχι γιατί δεν ταιριάζουν στο προφίλ του εξτραβαγκάντ δικτάτορα της Λιβύης και επί σειράν ετών συνομιλητή της Δύσης, αλλά λόγω της ένοχης σιωπής που κάλυπτε επί δεκαετίες τις κακοποιήσεις και τους βασανισμούς στα παλάτια της Τρίπολης. Για τον Καντάφι έχει χυθεί άφθονο μελάνι, αλλά κανείς ουσιαστικά δεν φαίνεται να γνώριζε ποιος πραγματικά ήταν ο συνταγματάρχης. Μετά το βίαιο τέλος του, βγαίνουν στη δημοσιότητα οι «άγνωστες» πτυχές του ανθρώπου που κράτησε το τιμόνι της Λιβύης επί τρεις δεκαετίες και που τελικά αποδείχτηκε ότι ήταν για χρόνια σύμμαχος και συνεργάτης πολλών χωρών της Δύσης.

Τώρα, ένα νέο βιβλίο που κυκλοφόρησε στη Γαλλία ενισχύει αυτά που ήδη είχαν γίνει γνωστά από μαρτυρίες συνεργατών του. Ο Καντάφι ήταν ένας διεστραμμένος σαδιστής βιαστής, που απήγε μαθήτριες και τις χρησιμοποιούσε σαν σκλάβες του σεξ. Γραμμένο από τη Γαλλίδα δημοσιογράφο Ανίκ Κοζάν και με τίτλο «Η λεία: Μέσα στο χαρέμι του Καντάφι», το βιβλίο, επικαλούμενο τις μαρτυρίες κοριτσιών, αφηγείται σκληρές σκηνές βίας και σεξ της διακυβέρνησης του «μπαμπά Μουαμάρ», όπως ήταν υποχρεωμένα τα θύματά του να τον φωνάζουν. Σε αυτό αναφέρεται ότι ο Καντάφι συνήθιζε να βιάζει, να δέρνει και να εξευτελίζει έφηβες και αγόρια, ενώ διάβαζε τα e-mail του. Η 15χρονη Σοράγια απήχθη το 2004 από τους «κυνηγούς ταλέντων» του Καντάφι. Η μικρή είχε κάνει το «λάθος» να είναι αυτή που είχε προσφέρει την ανθοδέσμη στον ηγέτη της χώρας της κατά την επίσκεψή του στο σχολείο της. Τελικά βρέθηκε στο χαρέμι του Καντάφι. Η ζωή της μετατράπηκε σε εφιάλτη και το τέλος της αθωότητάς της ήταν βασανιστικό. Ο Καντάφι τη βίαζε επανειλημμένα, την ξυλοκοπούσε και ουρούσε πάνω της κατά διάρκεια των πέντε ετών που βρισκόταν κρατούμενη στο χαρέμι του. «Γυναίκες ντυμένες με στολή ήρθαν σπίτι μου και εξήγησαν στη μητέρα μου ότι με ήθελε για άλλη μια τελετή παράδοσης μπουκέτου. Και έτσι με πήραν μακριά. Στη διαδρομή με έγδυσαν, με ξύρισαν, μέτρησαν το στήθος μου και μου φόρεσαν ένα στρινγκ και ένα λευκό φόρεμα από σατέν. Στη συνέχεια με συνόδευσαν στην κρεβατοκάμαρά του, εκεί όπου ο Καντάφι με περίμενε γυμνός. Με έβαλε να καθίσω δίπλα του και μου είπε: “Μη φοβάσαι. Είμαι ο μπαμπούλης σου. Ετσι δεν με φωνάζετε στο σχολείο; Αλλά είμαι επίσης και ο εραστής σου. Θα μείνεις μαζί μου για πάντα”.» Αρχικά τον απώθησε. Και την έστειλε να πάρει... μαθήματα από τη Μαμπρούκα, μια γυναίκα υπεύθυνη για το χαρέμι. «Πάρ’ τη, μάθε τη και φερτή πίσω» ήταν η εντολή. Οπως κι έγινε. Τη βίασε επανειλημμένα, την έδειρε. Πολλές φορές έφερνε κι άλλα κορίτσια. Κι όταν ένα από τα άλλα κορίτσια τού έκανε στοματικό έρωτα, ο Καντάφι έλεγε στη Σοράγια: «Κοίτα να μαθαίνεις». Πολλές φορές μπροστά στη Σοράγια ο Καντάφι βίαζε και αγόρια. Η Μαμπρούκα τής «παρέδιδε» μαθήματα με πορνοταινίες. Οι βιασμοί, λένε τα θύματά του στο βιβλίο, ήταν η καθημερινότητά του. Ο δικτάτορας είχε και το βίτσιο να ουρεί πάνω στο σώμα και το πρόσωπο της μικρής.

Ο Καντάφι είχε κερδίσει επάξια τον τίτλο του τυράννου. Τώρα ο «μπαμπάς Μουαμάρ» κερδίζει και τον τίτλο του τέρατος. Η Μέρι Κόλβιν, η δημοσιογράφος των «Sunday Times» που σκοτώθηκε πέρυσι στη Συρία, είχε μεταδώσει ότι μια νοσοκόμα την είχε πλησιάσει με μια σύριγγα, όταν είχε μεταβεί στην Τρίπολη για να πάρει συνέντευξη από τον Καντάφι. Η Κόλβιν αρνήθηκε να δώσει αίμα, για όλες τις άλλες γυναίκες όμως γύρω από τον Λίβυο ηγέτη οι αιματολογικές εξετάσεις ήταν μέρος της καθημερινότητας. Κι αυτό γιατί σημασία είχε το «safe sex». Ακόμη και για τις «Αμαζόνες» του, τις γυναίκες σωματοφύλακες, που εδώ και χρόνια ήταν γνωστό ότι αποτελούσαν πρώτα το παιχνίδι της διαστροφής του. Θύματα βιασμών και οι ίδιες, όσες είχαν καταφέρει να ξεφύγουν κατά τη διάρκεια της εξέγερσης το είχαν καταγγείλει. Μάλιστα δεν υπέστησαν την κακοποίηση μόνο από τον Καντάφι αλλά και από τους γιους του. Οι καταγγελίες πέντε γυναικών του επίλεκτου Σώματος είχαν καταχωριστεί σε φάκελο που κρατούσε ψυχολόγος της Βεγγάζης για να χρησιμοποιηθούν ως στοιχεία στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο. Προφανώς δεν χρειάστηκε… Το Σώμα των «Αμαζόνων» απαρτιζόταν από 30 γυναίκες που άλλαζαν πυκνά συχνά από τις αρχές της δεκαετίας του ’70. Κάποιες από αυτές σκοτώθηκαν στην προσπάθειά τους να τον προστατεύσουν. Μία από τις σωματοφύλακές του είχε ενταχθεί στο Σώμα έπειτα από εκβιασμό. Οι άνθρωποι του Καντάφι τής είχαν πει ότι θα καταλήξει στη φυλακή γιατί ο αδελφός της ήταν λαθρέμπορος ναρκωτικών. Μια άλλη βιάστηκε μπροστά στα μάτια του πατέρα της.

Εφημερίδα Δημοκρατία
Βασάνιζε ακόμα και την νταντά του ο τέταρτος γιος του, ο... Χάνιμπαλ
Δεν ήταν όμως μόνο ο Καντάφι ανθρωπόμορφο τέρας. Η νταντά του γιου του Χάνιμπαλ συστηματικά είχε υποστεί βασανισμούς, ξυλοδαρμό, πείνα, καψίματα στο σώμα. Ο υιός Καντάφι και η σύζυγός του είχαν κατηγορηθεί για κακοποίηση όλων των γυναικών που ανήκαν στο υπηρετικό προσωπικό τους. Για την οικογένεια Καντάφι, όπως αποδεικνύεται, η βία κατά των γυναικών ήταν ένα μεγάλο όπλο. Ηταν το μέσο της κυριαρχίας όχι μόνο βασανισμένων κορμιών, αλλά και των γιων, των πατεράδων τους. Ολοι έπρεπε να γνωρίζουν ποιος είναι ο αρχηγός. Ενα τέρας που έστηνε τα τσαντίρια του έξω από το Μέγαρο των Ηλυσίων και που συνομιλούσε για πετρέλαια και business με τους ηγέτες της Δύσης και της Ανατολής.

Θύματά του (με τη βία) οι γυναίκες των στρατηγών και των υπουργών
Η Χουντά, ένα άλλο από τα θύματα, ήταν 17χρονη μαθήτρια όταν την πλησίασε μια γυναίκα και της υποσχέθηκε να τη βοηθήσει να απελευθερωθεί ο φυλακισμένος αδελφός της. Η νεαρή την ακολούθησε και βρέθηκε μπροστά στον Καντάφι. Εκείνος τη φίλησε και κατόπιν γδύθηκε, αλλά η Χουντά άρχισε να ουρλιάζει. Τότε την έσπρωξε στην άκρη κι έκανε σεξ με την άλλη γυναίκα φωνάζοντας: «Την επόμενη φορά θα έρθει η σειρά σου». Τρεις ημέρες αργότερα δέχτηκε ένα τηλεφώνημα που την προέτρεπε να «σκεφτεί τον αδελφό» της και βρέθηκε πάλι στην κρεβατοκάμαρα του Καντάφι, ο οποίος τη βίασε, την έδειρε και τη δάγκωσε. Ο Καντάφι δεν δίσταζε να εξαναγκάζει ακόμα και τις γυναίκες συνεργατών του, υπουργών ή στρατηγών, να κάνουν σεξ μαζί του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: