Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Ο "πονόψυχος George Soros είναι εδώ για το "καλό μας"

Ο George Soros ανακοίνωσε την πρόθεσή του για τη δημιουργία «οίκων αλληλεγγύης» στην Ελλάδα για την παροχή σίτησης και υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης σε Έλληνες πολίτες που δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση, καθώς και καταφύγιο στους εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες και στους αιτούντες για ασύλο που έχουν εγκλωβιστεί στην Ελλάδα. Αυτά τα «σπίτια αλληλεγγύης» θα χρησιμεύσουν ως κοινοτικά κέντρα τόσο για τον τοπικό πληθυσμό που βρίσκεται κάτω από τα όρια της φτώχιας - καθώς και για τους μετανάστες που έχουν....
ανάγκη από τροφή και στέγη. Τα «σπίτια αλληλεγγύης» θα ενισχύσουν επιπλέον τις τοπικές προσπάθειες παροχής βοήθειας έκτακτης ανάγκης που αγωνίζονται να αντιμετωπίσουν την αυξανόμενη ζήτηση.

Σύμφωνα με την πολιτική ασύλου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι πρόσφυγες πρέπει να υποβάλλουν αίτηση για άσυλο στη χώρα όπου εισήλθαν στην ΕΕ. Εν μέσω της πολιτικής και οικονομικής κρίσης, η ελληνική κυβέρνηση αντιμετωπίζει σημαντικές δυσκολίες για την έγκαιρη διεκπεραίωση των περιπτώσεων ασύλου με αποτέλεσμα εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες και αιτούντες ασύλου να παραμένουν εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα. Δεκάδες χιλιάδες παραμένουν σε κέντρα κράτησης κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες διαβίωσης. Οι μετανάστες που αποφεύγουν την νόμιμη εγγραφή τους έχουν γίνει στόχοι βίαιων επιθέσεων από ακροδεξιές ομάδες, όπως η Χρυσή Αυγή.

Ο George Soros τόνισε "Η εμπειρία μου και αυτή της οικογένειάς μου κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου με δίδαξε να αντιμετωπίζω τη σκληρή πραγματικότητα και όχι να παρατηρώ παθητικά τα διαδραματιζόμενα». "Πάντα πίστευα ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι η ενσάρκωση της ανοιχτής κοινωνίας, αλλά σήμερα διαβρώνονται αυτές οι αξίες πάνω στις οποίες θεμελιώθηκε η δημιουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πιστεύω ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία, με την υποστήριξη των άλλων Ευρωπαϊκών χωρών, θα μπορούσε να αναβιώσει την ιδέα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως φορέα αλληλεγγύης και όχι μόνο πειθαρχίας."

Η μεταχείριση των μεταναστών, των προσφύγων και άλλων ευάλωτων ομάδων στην Ευρώπη εν μέσω της οικονομικής και πολιτικής κρίσης είναι ένα θέμα που συνεχίζει να προκαλεί ανησυχία στην Ευρωπαϊκή κοινωνία των πολιτών. Η δημοτικότητα των ακροδεξιών κομμάτων ολοένα και αυξάνεται χάρη στην αντι-μεταναστευτική τους πολιτική, και έχουν αυξηθεί σημαντικά οι βίαιες, και συχνά θανατηφόρες, επιθέσεις κατά των μεταναστών και μειονοτήτων.

"Αυτοί οι «οίκοι αλληλεγγύης» θα προσφέρουν στήριξη στις ευάλωτες ομάδες των Ελλήνων και μεταναστών που ζουν στην Ελλάδα, μια χώρα που δοκιμάζεται από τις σύγχρονες ευρωπαϊκές πολιτικές που έχουν προκαλέσει μεγάλη ζημιά στον κοινωνικό ιστό», δήλωσε ο George Soros. "Θα συνεχίσουμε να επιδιώκουμε μακροπρόθεσμες λύσεις στην κρίση που δοκιμάζει την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά δεν μπορούν να αγνοηθούν οι επείγουσες ανάγκες των πιο ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Πρέπει να δημιουργηθεί ένα Ευρωπαϊκό σχέδιο και να ενταχθεί για χρηματοδότηση από τον Ευρωπαϊκό προϋπολογισμό. "

Δεν υπάρχουν σχόλια: