Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Δολοφονήθηκε από καρτέλ ναρκωτικών η «ηρωίδα του Μεξικό» ( εικόνες σοκ)

sumario normal
Νεκρή βρέθηκε η πρώην δήμαρχος μεξικανικής πόλης μετά την απαγωγή της. Είχε αψηφήσει δύο απόπειρες δολοφονίας εναντίον της, ενώ είχε επιζήσει βίαιου ξυλοδαρμού που είχε υποστεί εξαιτίας της μάχης που έδινε με καρτέλ ναρκωτικών.

Η Μαρία Σάντος Γκοροστιέτα Σαλαζάρ (Maria Santos Gorrostieta Salazar) διετέλεσε δήμαρχος της πόλης Tiquicheο από το 2008 έως το 2011...

Μετά τις δύο άγριες επιθέσεις που δέχθηκε από το 2009, κατά τις οποίες έχασε τον σύζυγό της, δεν δίστασε να δώσει στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες όπου επεδείκνυε τους μώλωπες και τις πληγές της, ενώ μίλησε ανοιχτά για τα ψυχολογικά της τραύματα αλλά εξέφρασε και τη θέλησή της να συνεχίσει τη δουλειά της.

ejecutan

«Ήθελα να επιδείξω τις πληγές μου γιατί δεν ντρέπομαι που το σώμα μου είναι κακοποιημένο μ’ αυτόν τον τρόπο» είχε δηλώσει. Ο πόνος έγινε χρόνιος, ενώ υπέστη διάτρηση εντέρου από τις αναρίθμητες σφαίρες που διαπέρασαν το κορμί της, με αποτέλεσμα να υποβληθεί σε μεταμόσχευση.

Η επονομαζόμενη «ηρωίδα του Μεξικό» απήχθη την προηγούμενη εβδομάδα. Της έστησαν ενέδρα στον δρόμο ενώ πήγαινε την κόρη της στο σχολείο.

Σύμφωνα με αναφορές, οι απαγωγείς την έσυραν από το αυτοκίνητό της, τη χτύπησαν και την έβαλαν στο αυτοκίνητό τους ενώ η γυναίκα προσπαθούσε να αφήσει την κόρη της σ’ ένα βαν.

Το κορίτσι ούρλιαζε και φώναζε βλέποντας τη μητέρα της να βρίσκεται στα χέρια των απαγωγέων της. Οι αυτόπτες που παρακολούθησαν σαν κινηματογραφική σκηνή την απαγωγή ανέφεραν ότι αρχικά η πρώην δήμαρχος αντιστάθηκε αλλά στη συνέχεια ακολούθησε τους απαγωγείς της από φόβο μην βλάψουν την κόρη της.

Η σορός της βρέθηκε πέντε ημέρες αργότερα με σημάδια βασανισμού. Στα χέρια έφερε πληγές από χειροπέδες ενώ σε ολόκληρο το σώμα είχε υποστεί μαχαιριές και καψίματα.

srge

Αιτία θανάτου θεωρείται μοιραίος πυροβολισμός στο πίσω μέρος του κεφαλιού.

Η δήμαρχος είχε κηρύξει πόλεμο κατά των καρτέλ και είχε πει ότι δεν θα σταματήσει ό,τι κι αν γίνει.

Τον Οκτώβριο του 2009 δολοφόνοι επιτέθηκαν με αυτόματα όπλα στο αυτοκίνητο που επέβαινε και κυριολεκτικά το γάζωσαν. Ο άνδρας της σκοτώθηκε στο σημείο της επίθεσης.

Η δεύτερη επίθεση -πάλι στο αυτοκίνητό της- έγινε τον Ιανούαριο του 2010. Καθώς δέχθηκε πυροβολισμούς από πολυβόλα, οι σφαίρες διαπέρασαν το κορμί της και υπέστη σοβαρά τραύματα από τα οποία επέζησε αν και με χρόνιο πόνο.

Αυτή ήταν η τρίτη και μοιραία επίθεση εις βάρος της.



Radar.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια: