Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012

Μασόνοι ανακριβής η πληροφορία για τον μυηθέντα ιερωμένο...

Οι Μασόνοι μετά την επιστολή-καταπέλτη του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Πειραιώς, κ. Σεραφείμ, στην οποία τους προειδοποιούσε ότι αν δεν κατονόμαζαν τον δήθεν μυηθέντα Έλληνα ιερωμένο στους κόλπους της, θα τους καταμήνυε για συκοφαντική δυσφήμηση της Ορθοδόξου Εκκλησίας και ομολογούν τελικά στην ιστοσελίδα τους πως η "πληροφορία" τους είναι... ανακριβής!
Συγκεκριμένα στον ιστότοπό τους διαβάζουμε τα εξής...


"To Τεκτονικό Πρακτορείο ειδήσεων λειτουργεί ως συλλέκτης ειδήσεων που αφορούν τον εν Ελλάδι και διεθνή τεκτονικό χώρο. Δεν έχει, ούτε μπορεί να έχει άμεση γνώση της ακρίβειας όλων των ειδήσεων που δημοσιεύει πρωτογενώς ή αναδημοσιεύει. Αρκείται ως οφείλει στον κατ’ αρχήν έλεγχο της δημοσιογραφικής αξίας κάθε είδησης και της μη υπέρβασης των ορίων του Νόμου αναφορικά με τα όσα περιγράφονται σε αυτή.

Η συγκεκριμένη είδηση (Eγκατάσταση νέων αρχών του Υπερτάτου Περιστυλίου των "Τεσσάρων Εστεμμένων" υπ' αρ. 5) δημοσιεύτηκε μετά από πληροφορίες που περιήλθαν εις γνώσιν μας, δεν δυνάμεθα δε επ’ ουδενί τρόπω να γνωρίζουμε την απόλυτη ακρίβεια των όσων αναφέρονται ή την ταυτότητα του προσώπου στο οποίο γίνεται αναφορά, προς τούτω δε -λόγω της μεγάλης έκτασης των αναδημοσιεύσεων που στερούνται λογική βάση και βρίθουν υποθέσεις- την αποσύρουμε από τον ιστότοπό μας.

Οφείλουμε όμως να αναρωτηθούμε γιατί δημιουργήθηκε τόσο έντονο κλίμα υπερβολής και μισαλλοδοξίας, ενώ εδώ και δεκαετίες Τεκτονικές Δυνάμεις έχουν πολλάκις αναφέρει σε επίσημα έντυπα ή ιστοσελίδες τους συγκεκριμένα ονόματα ιερωμένων που υπήρξαν αποδεδειγμένα Τέκτονες και μέλη αυτών, πλην του προφανούς ερωτήματος το οποίο έχουμε ήδη θίξει: πως δηλαδή η όποια αναφορά σε ιερωμένο συνεπάγεται κατ’ ανάγκη μέλος της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και όχι άλλου δόγματος ή άλλης θρησκείας;"

Δεν υπάρχουν σχόλια: