Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Η Ελένη Φουρέιρα είναι Αλβανίδα. Αν είναι αλήθεια είναι ντροπή της να κρύβει την καταγωγή της

Ο ίδιος που κατάγεται από την Αλβανία το είχε πει δημόσια μέσα από το ριάλιτι.

Ο λόγος για τον Διονύση Χιώτη ή όπως είναι στα Αλβανικά Devis Xherahu.
«Όλοι στην Αλβανία λένε ότι η Ελένη Φουρέιρα είναι Αλβανίδα. Αν είναι αλήθεια είναι ντροπή της να κρύβει την καταγωγή της, γιατί δίνει ένα πολύ κακό μήνυμα σε ένα εκατομμύριο Αλβανούς που ζουν στην Ελλάδα.


Στεναχωριέμαι πάρα πολύ γιατί εγώ φώναξα στο "fame story" ότι είμαι Αλβανός. Για ποιο λόγο να μην το πει, αν είναι αλήθεια. Το μήνυμα που δίνει εμένα με τρομάζει πάρα πολύ. Δε γίνεται τα παιδιά να μεγαλώνουν με ντροπή για την πατρίδα τους. Αυτό με στεναχωρεί πιο πολύ. Κατά τα άλλα θα είμαστε ένα εκατομμύριο Αλβανοί μείον ένα άτομο. Δε έγινε τίποτα. Αυτή ας πει ότι θέλει και ας νιώσει όπως θέλει. Πρόβλημα της. Οι Αλβανοί είναι περήφανος λαός. Σήμερα πια είμαστε μία οικογένεια σε μια Ευρώπη, που δεν έχει σύνορα. Για ποιο λόγο να κρύβουμε την καταγωγή μας;»», δήλωσε στο περιοδικό «Super tv».

Σήμερα ζει και πάλι στην Αλβανία και εξομολογήθηκε πώς ήταν μετά το ριάλιτι η ζωή του. «Αισθάνομαι πολύ τυχερός. Επί δέκα χρόνια έμεινα στην Ελλάδα και από την πρώτη στιγμή αναγνωρίστηκε το ταλέντο μου. Ερχόμενος για διακοπές παρακολούθησα ένα παιχνίδι ταλέντων στην τηλεόραση που παρουσίαζε η Τζέσυ Παπουτσή αποφάσισα να λάβω μέρος και κέρδισα την πρώτη θέση. Μέσα σε τρεις ημέρες με πήρε κοντά του ο Σταμάτης Γονίδης και έτσι ξεκίνησε η καριέρα μου. Μετά ήρθε το "fame story", όπου ήταν μεγάλο σχολείο. Γνώρισα σπουδαία πρόσωπα που με αγάπησαν όπως τον Γιώργο Κατσαρό και τη Τζούλι Μασσίνο». Στο ριάλιτι τα είχε βάλει δημόσια με τους συμπατριώτες του που έκαναν κακό στην Ελλάδα.

«Πληγωνόμουν να αισθάνομαι ότι η πατρίδα μου βλέπεται από μερίδα του κόσμου της Ελλάδος με το μαύρο χρώμα. Πονούσα πολύ γιατί η πατρίδα μου, η Αλβανία που είμαι περήφανος γι΄αυτή αντιμετωπίζεται με προκατάληψη εξαιτίας κάποιον κακοποιών που έκαναν άσχημα πράγματα στην Ελλάδα. Δεν φταίνε ένα εκατομμύριο άνθρωποι, για είκοσι άτομα. Κάθε χώρα έχει τη λάσπη της. Οι Αλβανοί αγαπούν τους Έλληνες, γιατί σε μία πολύ δύσκολη κατάσταση της χώρας μας, βρήκαν εδώ ένα καταφύγιο και μια αγκαλιά. Γι΄ αυτό θυμώνω και με κάποιους Αλβανούς που ντρέπονται για την καταγωγή τους και δε το λένε. Η πατρίδα μας είναι μία μοναδική και δεν ορίζει μόνο την ταυτότητα μας, αλλά την ψυχή μας. Είναι άσχημο να ντρέπεσαι».

Θεωρεί λάθος να μην ομολογεί κάποιος την καταγωγή του: «Βέβαια είναι λάθος να κρύβεις την καταγωγή σου. Όταν δε ξέρεις από πού έρχεσαι, δε ξέρεις που πας. Θα σας πω ένα παράδειγμα. Όλοι στην Αλβανία λένε ότι η Ελένη Φουρέιρα είναι Αλβανίδα. Αν είναι αλήθεια είναι ντροπή της να κρύβει την καταγωγή της, γιατί δίνει ένα πολύ κακό μήνυμα σε ένα εκατομμύριο Αλβανούς που ζουν στην Ελλάδα. Αυξάνει το φόβο για την καταγωγή τους στα δεκαπεντάχρονα Αλβανάκια που την ακούν και την θαυμάζουν. Τα μικρά παιδιά που μεγαλώνουν σήμερα στην Ελλάδα δεν πρέπει να αισθάνονται ντροπή επειδή κατάγονται από την Αλβανία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: